19 mars 2015

Samtal från Wilma

Hon är så himla go min lilla tjej.
I morse vid 06,30 när vi åt frukost så låg hennes blodsocker på 4,8. Ett riktigt bra värde att vakna på om jag får tycka.
Nu ringde hon från skolan. Det är snart dags för lunch och hon kollade blodsockret och det låg på 10,3. Man undrar ju vad som hände på vägen. Men hon mår bra och känner inte av det.
Det höga värdet kan ju bero på vad som helt. Ett tillfälligt stresspåslag, hon gjorde sig illa för en stund sen då hon fick en pinne rakt in i handen så det gjorde ont. Kanske kan det vara det. Man vet ju inte.
Vi kom överens om att vi tar 2 enheter insulin som vanligt till lunchen. Det kommer serveras fisksoppa eller pytt i panna  eller wook. Tre rätter har dom att välja på. Tror inte Wilma kommer vräka i sig oavsett vad hon väljer för lunch idag. 2 enheter kan mycket väl räcka och ta ner blodsockret lite grann om inte annat, om hon fortfarande är hög i eftermiddag, så ska vi höras av till mellanmålet på fritids så får vi kanske göra en liten korrigering då. Istället för 2 enheter kan det bli tal om 2,5 enheter men det visar sig lite senare idag.
Och självklart så ska hon ringa igen om hon blir högre, låg, mår dåligt eller vad som om hon funderar på nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar