22 januari 2013

Läkarbesök

Min husläkare ringde i morse angående allergiprover som togs förut. Dom visade inget nytt. Jag är allergisk mot jordnötter och alla dess komponenter. Utslag fanns även på hasselnötter och mandel och även ett litet utslag på sojaböna.

Wilma fick njuta av sovmorgon och lugn och ro i morse. Jag körde henne till skolan och sen blev det ett besök hos husläkaren med Casper. Han hade så tungt att andas.
Efter lite undersökning av doktorn, han var så duktig min lille kille, så träffade vi en sköterska och Casper fick andas in nån astmamedicin. 2 gånger men en paus på 15 minuter. Sen kom läkaren och gjorde en ny koll på hans andning. Det var lite bättre.
Det konstaterades att min prins har förkylningsastma och vi fick därför mediciner att hämta ut på Apoteket. Kommer inte alls på vad som heter men det är för astma. En med kortison som man ska ta från första förkylningssymtomen och tills han är frisk. Detta för att försöka undvika att få denna hemska hosta och tunga andning som han får. Den andra är mer snabbverkande och ska tas om snabb effekt behövs.
Casper var superduktig när han skulle inhalera hos sköterskan. Vi har tagit två doser under eftermiddag och kvällen och han är så duktig. Kommer skuttande, sätter sig ner och plockar ut nappen, sitter stilla och andas:-)

När vi kom hem från husläkaren så somnade han i bilen. Det var enkelt att klä av honom och flytta över honom till sin säng. Jag hann inte vila mycket alls. Dels för att vi kom hem sent och dels för att Wilma sen kom hem med skolbussen. Jag låg dock och småvilade i soffan medan Wilma satt hos mig och spelade på min mobil. Hon är så go och underbar min älskade tös:-)

Middagen blidde pannkakor, sylt och grädde. Tänkte att det blir bra mat för Casper som inte ätit på hela dagen. Han åt en pannkaka men hade fått i sig en flaska fruktsoppa innan så..

Nu sover barnen sen ett tag tillbaka. Mannen grundmålar i trappen. Jag är helt slut och lämnar in handduken för ikväll. Hoppas på att få sova utan barn som vaknat och utan magsmärtor.

Puss och kram

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Hittade in till dig.
  Usch så jobbigt med krassliga barn och inte nog med det, ont i magen själv också, din stackare.
  Hoppas det blir bättre nu...

  SvaraRadera
 2. Hoppas att du har fått sova i natt. Måste du avstå helt ifrån de andra nötterna? Man läser ju på paket där det står att det kan innehålla spår av nötter!

  Så duktig han är din lille kille, usch det är så obehagligt med andningen vid förkylningar!
  Jag var faktiskt till husläkarna förra veckan med minstingen Noah, han har också svårt med andningen när han är förkyld. Men han kan inte ta det med ro, det är ett helvete rent ut sagt att ge honom inhalatorn med mask! Och den stora börjar gråta när han ser det, eftersom vi krampaktigt måste hålla fast hans armar och ben! Det går fort sen har han glömt!
  Airomir heter våran inhalator.


  Hoppas du får en bra dag med Casper och att han kryar på sig snarast!
  Tack för alla dina kommentarer hos mig, det är alltid,lika kul och uppskattat vad du skriver!

  Kram Sandra

  SvaraRadera