03 maj 2012

Äntligen friska

Äntligen är vi tillbaka till en normal vardag. Normal för oss i alla fall. När prinsen hade vattkoppor så tog det energi från oss alla.
Nu är han frisk och vi är inne på andra veckan på dagis efter kopporna. Fortfarande är han prickig. Några sårskorpor kvar i huvudet och en hel del röda prickar på kroppen. Det tar väl tid för allt att läka med tanke på hur många koppor han hade. Stackaren. Men nu är han pigg och glad och äter som han ska.

Vad har hänt sen sist då? Skriver väl en snabblista :-)

Den här veckan:
* Var på gymmet i lördags och körde en timme.
* Jobbade i måndags och inventerade. Fick åka iväg till läkaren oxå med prinsen för att kolla hans öra. Det såg bra ut men halsprovet gav ett litet utslag. Vi hoppas dock att hans kropp tar hand om den biten själv.
* Valborg firades uppe hos grannarna Marcus och Åsa. En trevlig valborg som tyvärr tidigt slutade med att Marcus fick åka till akuten med brännskada. Fy va hemskt men nu håller vi alla tummarna vi kan att allt kommer gå bra. VAR FÖRSIKTIGA MED ELDEN!!!!!
* Utvecklingsamtal på dagis för prinsen. Gick kanon men det visste jag ju redan. Fördelen är att jag har en rak, tydlig och direkt konversation med alla fröknarna. Detta gör att jag har väldigt bra insikt i hur mina barns dagar är och att allt flyter på och vad som händer.
* Körde 1 timme body pump igår. Tungt men skoj. Tror nog att jag börjar se resultat på både mage och armar. Det är den där rumpan och benen som är lite trögare. Men det ska gå.

2 veckor sen:
* Har hälsat på Sara och hennes gullungar. Blev där några timmar. Barnen lekte och vi fikade (utan bullar och kakor) och så käkade vi lunch (korv med bröd till barnens förtjusning) innan jag åkte hem med barnen.
* Har hälsat på min bror med familj. Köpte med mig en blomma eftersom han fyllt år. Vi fikade (jag syndade lite) och så blev det lunch innan jag och barnen åkte hem :-)
* Storhandlat tillsammamns med mannen och barnen. Händer inte så ofta tyvärr. Vi måste skärpa oss på den punkten. Så mycket bättre att storhandla än att småhandla hela tiden i småbutikerna. Vi ska skärpa till oss oxå och skriva matsedel och så handlar man till det och så är tanken att man bara ska behöva stödhandla lite.
* Varit hundvakt till sötaste Maya. Fredag till söndag blev det. Det gick superbra och prinsen var superglad över att ha en go och mysig hund att få mysa med. Han saknar nog Tyra mer än vad man kan tro.
* Denna vecka hann jag med att gå på ett body pump pass och simma en gång i 25 minuter.

Förra veckan:
* Måndag och tisdag låg jag hemma sjuk. Så typiskt eftersom det var prinsens första vecka på dagis efter två veckor med vattkoppor. På morgonkvisten till måndagen vaknade jag och hade såå ont i magen. Trodde det var magkatarren som var igång men kunde inte förstå varför. Smärta, kräktes, smärta, kräktes. Så höll det på i ett par timmar. Efteråt var jag helt slut. Mannen fick lämna barnen på dagis och jag låg totalt utslagen i soffan resten av dagen. Var hemma på tisdagen oxå men bara halvt utslagen. Fick i mig lite att äta och orkade lämna och hämta barnen på dagis själv. På kvällen åkte jag in till Karolina och färgade fransar och bryn. Skönt att bara ligga och få bli ompysslad.
* Var till husläkaren. Efter månader av hemska  svettningar på nätterna så kände jag att det var dags att ta tag i det hela. Vaknar på nätterna och är dyblöt på hela kroppen, lakanet är blött, täcket är blött. Har bytt lakan fan var och varannan dag. Läkaren kände igenom hela mig och jag fick lämna blodprov. Dom skulle kolla järn, infektion, sköldkörteln och så var det något mer. Fick besked här om dagen att allt såg bra ut.
* Har varit på cirkus Brazil Jack. Det var fackförbundet Unionen som bjöd sina medlemmar. Hela familjen gick + sötaste karin och hennes dotter Sara och så en dagiskompis till prinsessan och Sara. Tror det var mycket uppskattat. Barnens ögon glänste och dom hade ett leende på läpparna hela tiden. Prinsen passade på att dansa så fort det var musik. Alla somnade snabbt den kvällen.
* Varit till Barnspecialist med prinsen och pratat om hans mage. Nu är det ju mycket bättre än vad det varit förrut men det var ändå bra att få mer info och få lära sig lite.
* Haft besök av simskolekompis till prinsessan och hennes mamma. Supertrevligt. Dom skulle bara komma förbi på fika med blev kvar flera timmar. Trevligt. Sånt gillar vi :-)

Och jag måste bli bättre på att uppdatera mitt liv :-)
Hej svejs.

2 kommentarer:

 1. Hej, vilken fin blogg du har & kul att du tittar in hos mig:-)
  Såg att du kommenterat mitt inlägg om fransförlängning, jag gör mina fransar hos en tjej som heter Anna och bor i Uppsala, hon utbildar sig till "frans specialist" just nu så det kostar bara 350 kr (400 om man vill färga innan)och så kostar det 250 för påfyllning sen efter ca 3 veckor. Visst låter det väl bra? Hör av dig om du vill ha hennes nummer, jag har inte det nu direkt, men fixar det när du vill ha det, ha det bra, kram Mia

  SvaraRadera
 2. Hej. Tack. Hittade till dig genom Saras blogg. Jag är nyfiken av mig så jag var tvungen att kika in hos dig :-)
  Ska prova ha på fransnäring en månad och se omn det sker någon rolig förändring på fransarna. Har kört en kur förut och det blev stor skillnad men nu ska jag prova en annan sort. Går det åt skogen så vill jag gärna ha Annas nummer :-)
  Sköt om dig nu. Läste din blogg idag. Var inte rädd. Kör på även om det känns lite läskigt. Du kommer bara grubbla ihjäl dig annars och få ont i magen. Ingen aning om vad det handlar om men jag tror du ska lyssna på magkänslan. kram

  SvaraRadera