16 december 2014

Svar på kommentar

Hur länge blir Wilma kvar här?
Ja bra fråga. Dom håller på och ställer in hennes insulindos. Hur mycket ska hon ha av Levemir (långtidsverkande) och hur mycket ska hon ha av Novorapid (måltidsinsulinet). Det tar lite tid. 
Dom vill oxå se att Wilma kan kolla blodsockret själv och ta insulinsprutor själv. Dom vill så klart se att även jag och Micke klarar av detta. Det gör vi alla. Wilma är som jag sagt tidigare, superduktig. 
Sen vill dom se att Wilma får känningar omkom blir låg och att vi kan hantera det och vet hur vi behandlar det. Nu i början får hon så mycket insulin (men det håller dom ju på å ställer in) så det kan va vanligt att hon blir låg. 
Sen är det ju oxå så att dietisten har en del att gå igenom med oss, diabetessköterska likaså och psykologen vill ju träffa Wilma och prata med henne och läkaren är in en del. Så vi går i diabetesskola just nu för att lära oss så mycket som möjligt. 
När vi kommer hem beror på Wilmas värden. Med lite tur så kan vi få sova hemma nåt i helgen. Annars kanske vi får spendera dagarna hemma men måste in och sova här. 

Framöver när vi kommit hem så kommer vi ha daglig kontakt med avdelningen för att rapportera in Wilmas värden så läkaren kan kolla upp om nån dos ska sänkas eller höjas. 

Så vi tar en dag i taget helt enkelt. 
Idag fick vi gå å fika på stan. I morgon får Wilma och Micke gå upp på stan och äta lunch. På torsdag ska vi på öppet hus på fritids och på fredag är det skolavslutning som vi ska på. Så vi har en del att se fram emot. Sakta men säkert får vi mer frihet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar