10 december 2014

Dag 2

Timmarna springer iväg.

Natten har varit tung. Mer tung för mig än för Wilma. En gång i timmen har dom kommit in och kollat hennes blodsocker. Wilma har sovit sig igenom en del av kollerna. Jag har vaknat varje gång. Hon har legat på sen klockan 22.00 igår kväll:
7,5
7,9
6,1
4,9
6,6
7,1
4,1
3,8
6,6
7,2

Vi har ätit frukost. 
Wilma: yoghurt, flingor, 2 smörgåsar med smör och ost.

Dietisten har varit här. Vi har gått igenom vad Wilma brukar äta och hur mycket hon brukar äta. Tanken är att hon ska få ihop ett schema över maten och tiderna så att vi och speciellt Wilma vet hur mycket insulin hon ska ta till varje måltid. Så småningom när hon lärt sig det här och lärt sig sin kropp så kommer hon kunna äta på ett annat sätt och anpassa insulindosen. 

Läkaren har varit här. Presenterat sig, Informerat lite grann och frågat om Wilma vill va med i en forskning. Vi har pratat om det och självklart så vill hon och vi det. Om man kan komma på vad det är som gör att man får diabetes, om man kan komma på varför immunförsvaret angriper sin egna kropp vill vi gärna hjälpa till.
Har oxå fått intyg som ska till försäkringskassan och recept på sprutor och annat som ska hämtas ut på Apoteket till i morgon eftermiddag. Då blir Wilma bortkopplad från insulin-droppet och hon ska börja sticka sig i fingret, kolla sitt blodsocker och ta insulinsprutor till måltiderna.

Just nu kollar vi på film. Sjöjungfrun. Lunch om 30 min och i eftermiddag kommer Wilmas farmor på besök. Ikväll kommer mannen och Casper. 

I morse var det luciatåg här som vi kollade på. Jättefint. Men julstämning det känner jag inte.

Hej svejs på en stund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar