15 december 2014

Dag 7

Klockan 08 serveras frukost. Wilma och jag blev väckta då. Vi va trötta bägge två då gårdagen blev sen. 

09.30 gick vi ner till skolan. Wilma satt själv med fröken och räknade lite matte och skrev motsatsord. Jag gick upp på rummet och ringde några samtal. Ringde jobbet om onsdagens möte, ringde skolan för att boka tid till ett möte med rektorn, skolsköterskan, mattjejen och fröken för att prata och informera om Wilmas diabetes, jag mailade oxå och fixade så vi får säsongskort i skidbacken i vinter där husvagnen står.

Klockan 10.00 gick jag ner till Wilma. Dags för att kolla blodsockret och äta ett äpple. Wilma va låg, 3,8, men kände inget. Åtgärd: 3 dextroxol. Sen fick hon äta äpplet.
Därefter gick vi in på lekterapin och julpysslade lite. 

Klockan 11.00 hade vi tid med dietisten. Micke kunde komma upp oxå. Vi pratade fetter. Mättar, fleromättat och enkelmättat. 

Klockan 12.00 va det lunch för Wilma så det var bara att gå ner till avdelningen igen. Ugnspannkaka blev det. Mums. 

13.45 skulle psykologen komma men henne såg vi inte till alls. Däremot kom en läkare in och presenterade sig. Hon är den som rondar här den här veckan och en i vårt team. 

Klockan 14.30 fick Wilma in mellanmålet. I vanliga fall klockan 15.00 men då skulle vi bort till avd. 26. 
Vi gick i kulvertarna dit. Vad gör man p 26:an? Jo Wilma bidrar till att forskningen på diabetes typ 1 kan gå framåt. Man vet ju inte riktigt varför man får typ 1. Dom har därför gjort en magnetröntgen på hennes bukspottkörtel. Man vill kolla upp om det kan tänkas finnas nån infektion i den. Eller om det var inflammation. Hmm, ska kolla upp det. 

Tillbaka åkte vi med truck. Som en taxi nere i kulvertarna. Vi båda tyckte det var roligt att åka. Hi hi. Hiss åkte vi oxå med trucken. Vi blev avsläppta precis utanför dörren till vår avdelning. 
Wilmas Mormor och morfar kom precis och gjorde oss sällskap en timme. 

Klockan 17 var det middag. Wilma åt kyckling med ris. Dragonsås till men den åt hon inte alls. 
17.30 kom mannen och Casper. Då åt dom lite. Sen har vi kastat pappersflygplan, barnen spelat spel, vi har pratat. Vid 19.30 var det dags för mannen att åka hem med Casper för att sova.

Klockan 20.00 var det kvällsfika för Wilma och nu är det god natt. 
Som vanligt så kommer dom in och kollar hennes blodsocker klockan 23.00 och 03.00. Något som vi SKA fortsätta med även sen när vi kommer hem. 

Känner mig stolt då jag gav Wilma bägge sprutorna idag vid middagen. 21 enheter levemir och 5 novorapid. Det gick superbra. Både för mig och Wilma. Jag har aldrig gjort det men hon behövde hjälp då dom skulle tas längre bak. Va fan jag måste ju ändå lära mig. Det gick som dag bra. Nu återstår för mig att sätta nålen i mig själv för jag vill veta hur det känns. 
Diabetessköterskan har dykt förbi och kollat läget. En helt underbar person. Som det ser ut så får vi mer och mer frihet i veckan. 

Just det...Wilma har hjälpt personalen att pynta 2 granar idag:-)

God natt 1 kommentar:

  1. Så härligt trots omständighetrna läsa att ni blir så väl omhändertagna! Förtsår att du vill vara på sjukhuset dygnet runt även om Casper kommer åtsidan, man vill ju vara med och suga i sig all information och framsteg...
    Hur länge kommer Wilma att få stanna???

    Kram Sandra

    SvaraRadera