11 december 2014

Lite strul under natten

I natt var det jobbigt för Wilma. 
Om vi döper hennes kanyler:
Nr 1: sitter i vänster armveck
Nr 2: sitter i höger armveck
Nr 3: sitter på insidan av handleden på höger hand
I nummer 1 sitter en slang där insulinet kommer in. 
Nr 2 slutade fungera och inget blod kom därav att hon igår fick nr 3.
Nr 3 ville inte heller lämna ifrån sig något blod. Vad gör man då? Att ta ett stick i fingret en gång varje timme under hela natten är inte kul alls. Det bestämdes att en ny kanyl skulle sättas i handryggen på vänster hand.
Försök 1: Wilma va jätteledsen, trött, rädd. Hon hade haft emla-plåster på men hon va nog nervös. Kanske det kändes oxå. Jag vet inte. Kärlet sprack. Det blev ett försök nummer 2 att sätta en kanyl i handryggen. Även då sprack kärlet. Wilma var förtvivlad. Tårarna sprutade. Min lilla tjej. Sköterskorna provade att få ut nåt blod i nån av kanylern som redan fanns. Insulinets inkörsport ändrades till nr 2's kanyl. Till slut kom lite blod nr 1. 
Wilma och jag har sovit oss igenom större delen av natten. Wilma trots att dom kollat sockret hela natten så förmodligen har det gått att få blod.

Frukost serverades i morse.
Wilmas morfar har varit på besök.
Dietisten har varit här och haft lite lektion. Skönt att man kan en del om kost annars skulle allt bara vara bla bla. Kan tänka mig att det blir mycket för Wilma just nu.

1 kommentar:

  1. En stark liten flicka ni har... förstår att allt måste vara omtumlande!
    Det är lätt att vara efterklok ang vatten på nätterna, jag hade väl själv kanske funderat på någon salt mat eller ja vad som helst så du får inte tänka att du borde sett signalerna..

    Se till att få sömn du med! Kan ni inte bytas av du o mannen?

    Kram Sandra

    SvaraRadera