19 december 2014

Home sweet home

Vi är hemma. Igår fick vi packa våra saker och komma hem. Vi är så klart fortfarande inskrivna och varje morgon efter frukost ska jag ringa till avdelningen och meddela gårdagens blodsocker. På så sätt kan en läkare kolla på det på morgonen och återkomma innan lunch och meddela vilka insulindoser som gäller för dagen. 
Ackis ville inte alls att vi skulle känna oss utslängda men om vi kände oss trygga med situationen så fick vi så klart sova hemma. Precis som jag längtade efter. Känner ingen oro att inte kunna hantera det hemma och förr eller senare ska vi hem till verkligheten iaf
Så igår var vi på öppet hus på fritids. Barnen visade upp vad dom gjort under terminen. Wilma som inte kunna komma före det började fick hjälp av en fröken att ställa fram lite och en klasskompis gjorde en namnskylt med hennes namn på. Supergulligt. 
Wilma fick träffa kompisarna och det var ett kärt återseende.
Middag och kvällsmål hemma och sin egna säng att sova i. Innan fick barnen ta ett bad tillsammans så nu luktar båda gott.

Vi har haft det bra på Ackis. På avdelning 95 E där vi låg större delen av tiden så har sköterskorna varit kanon. Trevliga, hjälpsamma och förstående mot Wilma. 
Natten onsdag -torsdag sov vi på 95 à. Det behövde möbleras om och vi fick flytta 2 våningar upp. Mer självservering och skötsel men samtidigt en jättefin personal. 

Tack till avd 95 E och 95 À. Tack till lekterapin och till skolläraren på Ackis. 

Vi har ett kanonteam bakom oss vilket känns kanon.

Igår var Wilma låg vid ett par tillfällen.  Gissar att doserna kommer minskas under dagen. 

Skolavslutning idag. Samling i klassrummet och jag är så klart med Wilma. Tillsammans går vi upp till kyrkan. Casper följer med och Micke kommer. Mysigt.
Sen blir det dagis för Casper och Ackia för mig och Wilma. Vi ska träffa läraren en liten stund och sen diabetessköterskan. Lunch är beställt till Wilma oxå. 

Ha en fin dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar