05 december 2014

Julfest

Igår var det julkalas på jobbet. Eller rättare sagt 4-års kalas. Det var alltså 4 år sedan vi flyttade in i vår nuvarande anläggning. En stor och fräsch anläggning.

Det var mingel, julbord (buffe) som Helgessons catering kom med. Dom är suveräna. Bra mat och trevlig personal som hjälpte till.
Kaffe kokade vi här på löpande band och fyllde i termosar. Vilket springd et blev i trapporna. Men man höll värmen för ute i "ladan" var det bara 10-14 grader. Ruggigt.
Leverantörer och kunder var på plats. Kunderna fick gå tipspromenad och idag är vinnaren utsedd.
Vinsten. En skruvdragare och en chokladask. Grattis.

16,30 stängde vi som vanligt.
Mellan 17-20 var det "fest".
Sen städning. Vi var snabba så 20,30 kunde vi bege oss hemåt.

Jag va in på Ica Maxi först. Dom har öppnat nytt här så igår var det första gången jag var in. Stort och luftigt och inte mycket folk alls. Perfekt. Skulle handla mjölk, tops och julpapper men kom även hem med schampoo, balsam, ett par nagellack, värmeljus, en varsin snöglob till barnen (sån man skakar å så snöar det i den), toapapper, kvarg, en tidning...ja å så klart det jag skulle ha med mig :-)

Jag var hemma till strax efter 21. Då var det full rulle en timme. Plocka ur Wilmas ryggsäck sen utflykten, ta fram kläder till barnen, städa upp lite. Sen dök jag ner i kudden helt dö.
Det visade sig oxå i morse. höll inte på att komma upp. Men istället för att stressa så tog jag beslutet att barnen och jag skulle ha en dräglig morgon trots att vi var sena.
Jag körde Wilma till skolan istället för att skicka ut henne till skolbussen. Då fick vi nästan 30 min extra på morgonen.
Vi blev 10 minuter sena ändå till skolan men...shit happens. Jag följde så klart med Wilma in till klassrummet och lämnade av henne.
Vidare till dagis då lämningen blev lite så där för Casper ville ha en sparkcykel och dom 2 som va framme var upptagna. Det löste sig till slut och jag kunde åka vidare...15 minuter sen till jobbet. Hade redan förvarnat ena kollegan om det.
Så blir det ibland. Men jag är glad att jag klarade av att inte stressa. Att jag kunde behålla lugnet trots att klockan springer iväg. Det fick bli hur det blev.
Alla var glada och lugna på morgonen. Skönt.

Nu lunch.

1 kommentar:

  1. Skönt att kunna hålla lugnet när allt stressar ihop sig.
    Tiden är nog min värsta fiende för jag vill alldeles för mycket,
    mer än vad timmarna räcker till.

    Hoppas du haft en skön helg. /Kamilla

    SvaraRadera