29 november 2013

Bröst

Små bröst, stora bröst, hängiga bröst, uppnosiga bröst, enorma bröst, obefintliga bröst.
Bröst finns i alla former och storlekar. Vi är alla olika och gillar därför olika typer av bröst. Alla har olika tycke och smak av vad som är fina och vackra bröst men oxå vad som är mindre attraktiva bröst. För så är det. Vi gillar och ogillar olika typer av bröst.
Vi föds med brösten. Vissa bröst växer och blir normalstora, vissa bröst växer inte alls och vissa bröst blir stora och vissa små men hängiga. Det finns alla storlekar och former.
Brösten förändras med åldern. Dom förändras av graviditet och amning.
Dessa bröst kan man disskutera i oänlighet.
Men i slutändan så måste det väl ändå vara personen som dom sitter på som har sista talan om sina egna bröst? För det är den personen som ska leva med sina bröst resten av livet. Det är den personen som ska se brösten varje gång denne tar av sig kläderna. Det är denne person som är den som ser sig själv naken varje morgon och kväll och vid duschning och andra tillfällen. Det är denne person som tar med sig sina bröst var den än går. Som ett par ständiga följeslagare.

Många tycker att man ska tycka om sig själv och acceptera sig själv och gör man inte det så är det självkänslan det är fel på och då ska man jobba på den och inte operera brösten.
Jag tror absolut att man kan ha bra självkänsla men ändå vara missnöjd med sina bröst av olika anledningar. Bara för att man jobbar upp självkänslan så betyder inet det att man helt plötsligt älskar sina bröst.
Att operera brösten och tro att man blir värd mycket mer bara för att man har större bröst är sorligt men tyvärr finns det ju dom oxå. Verkligheten kommer dock komma ikapp dom till slut.
Vissa opererar brösten för att dom är så stora och dom vill ha mindre.
Vissa opererar av den anledning att dom anser att dom har små eller att dom av just olika anledningar inte är nöjda med sina bröst. Vad är det för fel på det?
Visst kan man tycka att vissa gör alldeles för stora bröst och att dom inte ser snygga ut men jag tror många skaffar lagom stora storlekar oxå. Skillnaden är att vi inte märker dom just för att dm är lagom stora till den personen eller för att dom inte klär sig i världens mest urringade kläder. Dom kanske redan innan trivdes i sina kläder och fortsätter att klä sig i den typen av kläder.
Det finns dom som klär sig urringat och som gör allt för att deras bröst ska synas och det är just det vi märker. Dom som inte klär sig så eller som flaschar med sina bröst dom märks inte lika mycket.
Vem är vi att dömma dom? Vi vet inte hur det såg ut innanför deras BH. Vi vet inte hur den personen mådde pga sina bröst.
För det är fortfarande den personen som ska ha och leva med just sina bröst och då ska väl den personen oxå få vara nöjd och må bra över sina bröst.

1 kommentar:

 1. Så bra skrivet :-)
  Mina bröst är total förstörda efter två barn!!! jag har väl varit den där lagom lite mindre brösten typen kanske! tittar man på kort innan jag fick barn så jisses ser det ut som jag har meloner haha...
  men nu är dom inge roliga.. jag har haft tanken på att göra dom, men det avskräcker mig också för ingreppet!
  om dom bara hade varit små så ok! ja dom är mini små nu men känslan över hur dom faktiskt ser ut eller mer känns så känner jag mig inte nöjd! Det finns ju bra BH:ar för att forma till...
  men jisses vad mina bröst har förändrats...
  så nu vet du om min bröst hahaha...
  Ha en mysig första advent och ja jag tycker du ska klä granen och få lite extra julkänsla!
  Kram på dig
  Sandra

  SvaraRadera