18 november 2015

Världens huvudvärk

I måndags klarade jag inte av hela dan på jobbet.
Vaknade med huvudvärk och den blev värre och värre. Åkte hem på eftermiddagen. Plockade med mig Casper hem. Han kollade på film och jag låg i soffan bredvid och mös och hade huvudvärk.
Mannen kom hem. Dunderförkyld. Jag åkte och hämtade Wilma på fritids. Åkte på ridskola med Wilma. Mannen va hemma med Casper.
Att köra till ridskolan va superdumt. Ute på våra mörka vägar gick det ok men så fick jag möte. Den mötande bilens lyktor skar in i huvudet och ögonen på mig och jag var tvungen att stanna bilen vid kanten för att se nåt så vi kunde...eller han kunde passera mig. Shit va otäckt det va. Tog oss till ridningen och hem.
Wilma va superduktig på ridningen. Så himla kul at se hur hon utvecklas. Jag längtar tillbaka till ridningen jag också. Men för mig att rida på ridskola i ett ridhus eller på ridbanan och följa instruktioner, det är inte min grej. Jag vill va fri. Göra som jag vill. Rida ut på fält, i skogen. Som jag känner.
Väl hemma blev det mat och sen natta barn. Ja efter att Wilma duschat och så förstås. Jag låg i soffan och sen i sängen. Va hemma igår.
Lyckades ta mig upp och få iväg Wilma till skolan, jag körde henne och sen körde jag Casper till dagis. Åkte hemåt. Trodde jag skulle somna av utmattning på vägen hem. Helt slut. Huvudet sprängde.
Slocknade i soffan direkt jag kom hem. Hann att tända en brasa. Sov till lunch, grubblade lite och tog en tablett för huvudet. Inget hjälpte. Jag kunde knappt komma upp. Tur jag sa till Wilma att hon kunde ta bussen hem. Men Casper då?
Försökte googla på huvudvärk. Migrän. Vad som helst för att få besked på varför jag mådde som jag mådde. Kunde inte läsa texten på mobilen ordentligt. Det va suddigt. Ringde husläkaren och fick en tid 15,15. Super. Då kunde jag sova 40 minuter till och sen åka. Men Wilma då? Hon skulle ju komma hem när jag var borta hos läkaren.
Sov en stund. Klockan ringde. Dags att åka. Hade skitont i huvudet. Alla ljus va pest och pina. Allt skar i mitt huvud. Tog mig till skolan till den slutade. Kollade med Wilma om hon ville med mig eller hem. Hon ville åka hem så hon fick en nyckel och åkte med bussen. Jag fortsatte färden mot stan för läkarbesöket.
Ljusrör i väntrummet. Fy. Det skar i huvudet och jag fick sitta nerböjd så det blev lite mörkare.
15 minuter senare än avtalad tid fick jag komma in men det gör inget. Läkaren var supertrevlig och förstående och lyssnade. Han såg att jag tyckte lampor va jobbigt och frågade så klart om det när vi gick mot hans rum. Självklart så blev svaret JA. Inne på rummet släckte han ner allt utom skrivbordslampan så att jag skulle kunna vara där. Tack :-)
Vi pratade om hur jag mådde, han kände lite i nacken, han kollade blodtrycket som va 115/78. Han sa inget så jag gissar att det va bra.
Han nämnde att om man ser på symtomen så kunde vi iaf utesluta en stroke. Wow. Ja tack. Den tanken hade inte ens slagit mig. Skönt att det inte va det då.
Men tydligen enligt honom så va det typiska symtom på Migrän. Jag migrän? Har jag aldrig haft. Eller är det därför jag legat hemma förut med sprängande huvudvärk i ett par dagar och inga piller har hjälpt? Jag har ju tänkt att det varit spänningshuvudvärk. Det kanske har varit migrän då också.
Som tur va så har jag sluppit kräkas.
Jag fick utskrivet migräntabletter. Tackade för mig och promenerade sakta till Apoteket. Hämtade ut migräntabletterna men köpte också med mig Treo, Ipren och Ipren för barn. Bra att ha hemma. Köpte en hårborste åt Wilma på Kicks som låg vägg i vägg med Apoteket. Ljust där inne. Jäkla lampor som ska finnas överallt.
Åkte hem och tog migräntabletten. Började laga mat, spagetti och köttfärssås. Wilma skulle på filmklubb och Casper hade simskola. Bara att bita ihop och få iväg barnen på sina älskade aktiviteter.
Mitt i matlagningen så märkte jag att huvudvärken släppt en del. Vilken känsla. Vilken befriande känsla. Allt kändes lättare. Lamporna inte lika hotfulla längre.
Vi åt, jag åt två portioner, jag va hungrig.
Åkte och lämnade Wilma på filmklubben, direkt till simskola med Casper och det kändes ok i huvudet. Så himla roligt med simskolan. Casper älskar den och han utvecklas hela tiden.
Jag skulle aldrig för nåt i världen byta bort så att jag missade mina barn uppväxt och utveckling.
Väl hemma igen så blev det till att natta trötta barn. Sen satt jag i soffan och va superhungrig. Varför är jag hungrig? Kom på att jag inte ätit nåt annat än middagen den dagen. Gjorde the och smörgås. Gott.
Sen va det tack och god natt. Hann prata lite med bror som kom och sov hos oss.


Ny dag idag. Jag är på jobbet. Lite ont i huvudet och runt ena ögat. Vid lunch gjorde det ännu ondare. Jobbigt att jobba vid en datorskärm speciellt när man har ont i huvudet.
Tog en paus för en stund sen så huvet fick vila.
nu bara några timmar kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar