16 juli 2012

Trevlig helg

Helgen har gått i trevlighetens tecken.
i lördags så kom minbror med familj. Det var jätte länge sen vi sågs så det var på tiden nu. Tur att min bror tog tag i det hela och bjöd ner sig och familjen till oss. Dom kom vid 11-tiden och det blev både fika och lunch tillsammans. Vi hade tur med vädret så vi kunde sitta ute och barnen lekte och vi grillade korv till lunch.

Sen åkte vi in till stan. En födelsedagspresent till prinsessans kompis V skulle inhandlas och sen skulle vi hitta en ny bäddmadrass och kuddar till oss. Vi var först in på en butik som ligger vid Lekplaneten/Plantagen. Kommer inte på vad butiken heter. Madrassen dom rekommenderade var en helt vanlig madrass där priset låg på över 5000 kronor. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Vi köpte ett madrassskydd bara där. Sen åkte vi till IKEA. Köpte en skön madrass för 2000 kronor. Lite skillnad i priset. Vår förra var oxå från IKEA och vi var supernöjda då och är det nu oxå.

Väl hemma igen så blev det spagetti och köttfärssås. MUMS. Sen en myskväll med popcorn och chips. Jag som klev upp 05,45 med prinsen var rätt så trött på kvällen så jag somnade i soffan.

Söndagen tillbringade jag hela förmiddagen i dårhuset. Alltså hemma hos oss. Just då kändes det som ett dårhus. Barnen tjaffsade och bråkade. Jag som skulle ta med mig bägge barnen till kalaset kände bara att nej, jag behöver en paus. Prinsen fick stanna hemma med mannen medans jag och prinsessan åkte på kalas. Kalaset var jättetrevligt och barnen hade skoj. Tur med vädret hade vi oxå då det var uppehåll och barnen kunde leka ute. Dukat hade dom gjort uppe på lidret. Jättemysigt.

Medans vi var på kalas så åkte mannen med prinsen och hämtade sin morfar A. A´s sambo gick nyligen bort och vi kände att han behöver lite sällskap och få komma hemifrån.
Dom åkte och handlade tillsammans och A hade varit så stolt när han fick dra prinsen i sin barnvagn. Han hade norpat åt sig vagnen så mannen fick ta en kundvagn istället. Prinsen och A fann varandra snabbt och fattade tycke för varandra.
Mannen kom och hämtade mig och prinsessan när kalaset var slut. A väntade hemma i soffan med sporten på TV. Medans vi lagade mat så satt A i soffan med barnen. Det gick jättebra.
Vid ett tillfälle där A busade med prinsen så ramlade prinsen och slog i rumpan. Han kom inte till mig utan ville upp i A´s knä och bli tröstad. Så gulligt. A såg väldigt stolt ut.
Vi grillade och åt god mat och fikade efter det. Vid 19-tiden ville A hem så mannen skjutsade hem honom. Sa till barnen att komma och säga hej då och prinsen kom med stora famnen öppen och slängde sig om halsen på A. Vilket charmtroll han är.

En liten olycka som kunde gått lite illa gick tack var en stor gosehund riktigt bra. Prinsen gick med den stora hunden i famnen och skulle trycka den mot grinden som går från köket ner till groventren, 3 trappsteg. Tyvärr så var grinden inte stängd utan öppen och just utåt.
I samma veva som han trycker hunden mot grinden så går den upp och han tappar så klart balansen och faller framåt. Fy fan för den synen. Men eftersom han höll hunden i famnen framför sig och det är en rätt stor hund så faller han och landar på hunden och glider ner för trappen. Han blev nog mest rädd. Han klarade både mun, tänder, haka, näsa, huvud. Vilken jäkla tur. Så grinden skall vara STÄNGD.
Tänk på det alla ni som har grindar ovanför trappen att inte ha dom öppna åt fel håll och att aldrig glömma stänga dom. En olycka händer så lätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar