17 juli 2012

Förstörelse

Ibland blir jag så jäkla arg. Vad är det för fel på dagens ungdomar och i vissa fall småskitar. För skiten drar sig ner i åldrarna. Vart är föräldrarna? Dom som ska stötta sin barn i det positiva och som ska rätta sina ungar när dom gör fel. Gör om och gör rätt. Bryr sig ingen längre? Ska vi bara låta allt passera oss? Låtsas som om vi inget ser för vi vågar inte bryta in!
Fram för människan som vågar säga NEJ, som vågar kliva in och säga att "så gär gör ni fan inte det är fel", som vågar ge konsekvenser, som vågar stå på sina fötter och säga att "nej nu fan räcker det".

I morse när jag lämnade barnen på dagis så låg en sopsäck på stora gården och lite låg utanför. Lämnade barnen, drog ihop sopsäcken och sa till personalen att slänga den. Själva sophållaren i plast som brukar sitta på en lyktstolpe på gården syntes inte alls till. Kan såna flyga av sig själva?
När jag sen var på väg ut så upptäckte jag att kedjan till grinden mellan lilla och stora gården är avknipsad så den gick inte att haka på. Likaså var det med kedjan på grinden ut mot vägen och parkeringen. Gick och kollade en grind till och samma sak där. Avknipsad kedja. Va fan.
Ringde in till fröken S och meddelade hur det såg ut. Resultatet som blir är att hon får hålla barnen på lilla gården för att kunna ha koll på dom och för att inte äventyra deras säkerhet. Om någon skulle få upp grinden, och det är ju något som dom större barnen kan, så kan ju en hel grupp smita. Utan kedjorna så går det fort att få upp grindarna. Kedjorna är ju där av en anledning.

Jag ringde till kommunen och gjorde en felanmälan och bad om att dom skulle åtgärda det så fort som möjligt. Självklart skulle hon meddela detta vidare men hon kunde inte lova när någon kunde komma ut och fixa kedjorna nu när det är semester.  Så vi hoppas ju så klart att det är någon som jobbar och som kan fixa det helst idag.

Vi tackar dom idioter till ungdomar som varit och lekt och rökt på dagisgården och skräpat ner och att dom oxå roat sig med att knipsa våra säkerhetskedjor på grindarna. Nu kan barnen inte utnyttja hela gården utan dom får endast tillbringa sina dagar på lilla gården tills dess att det finns nya kedjor.
Men vad gör det. Det är ju bara små barn som tillbringar mellan 5-9 timmar om dagen på dessa gårdar så vi kan väl låta dom tillbringa alla dessa timmar på en liten gård.
Jävla idioter.

2 kommentarer:

  1. På vår förskola är det fimpar och burkar som är problemet, främst på måndagsmorgnar. de måste sitta i en bubbla, som inte fattar vad som kan hända. Jag har lust att sätta upp en bild med en ettåring som ätit upp fimpar och vad som kan hända då, men tror inte det hjälper. Sätta upp en askkopp högt upp på väggen kanske inte heller är en lösning.
    Morr!

    SvaraRadera
  2. Det man undrar mest är vart föräldrarna till dessa barn är?! För det är ju precis vad dom är, barn som löper amok, som tror att dom kan göra hur som helt och inget får några konsekvenser. Hur tänker föräldrarna? Visst barn/ungdomar är ute kanske sent och man får kanske räkna med att dom smygröker men att förstöra och att i andra fall misshandla andra personer. Man undrar ju vad det ska bli av denna värld när vi lämnar jordelivet. Usch. Hemska tanke.

    SvaraRadera