01 februari 2014

Sluteldat

Ja iallafall med värmeljus.
Igår kväll for mannen upp från soffan, ut i hallen, kollade oroligt.
Jag drog in luften i mina näsborrar och visste direkt va han doftade. Bränt...brand. 
Fan oxå. Ut i hallen, in i sovrummet, in i vardagsrummet, ut i hallen, till köket.
Vart fan kom doften ifrån. Hjärtat skenade och slog hårt och snabbt i bröstet på mig. Sprang upp för att kolla uppe och barnen som sov. Dom sov och det luktade knappt uppe. Ner igen. Blåste ut alla värmeljus, tre i vardagsrummet, tre i sovrummet, tre i hallen och ett i köket. Allt gick så snabbt och hjärtat i min kropp hade smått panik.
Det luktade men vi kunde inte se eller hitta nåt. Läskigt.

Vad var det då som hände?
Jo eftersom jag for omkring och blåste snabbt ut alla ljus så kunde vi inte se vad som hänt.
Det visade sig att ett värmeljus som stod i en lyckta hade brunnit mer än vad det skulle. Värmeljuset va tomt och bränt, lycktan va sotig inuti, byrån som det stått på hade fått ett litet brännmärker på sig av värmen som blev i lycktan och väggen va varm och blev lite påverkad. Med en mörk vägg så syns det knappt.

Värmljusen köpte jag på Ica. Dom va slut hemma så jag köpte en liten förpackning för att kunna ha lite mys hemma. Men nu. Nä det är färdigeldat med värmeljus. Man kan inte lita på dom tydligen. 


2 kommentarer:

  1. Usch så otäckt, vi har haft brand här i vår verkstad så där för snart tio år sedan, men det sitter kvar i en fortfarande. de hemska tiderna när det skedde och långt efteråt. Jag tänder ljus alltid med försiktighet och har koll på de tända ljusen så gott jag kan. Tur att det gick som det gick, jag har också hört talas om att det kan hända så med värmeljus. Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  2. Fy så otäckt! Det är ju mardrömmen, att det ska börja brinna när man t e x sover. Så skönt att allt gick bra.

    SvaraRadera