11 oktober 2013

Gårdagens pass

Var riktigt taggad när jag skulle åka till ju-jutsun igår.
Åt lite våfflor med sylt och grädde tillsammans med familjen innan. Kanske inte bästa maten att äta innan träning men äter man sig inte proppfull så funkar det. Lagom är bäst eller till och med liite mindre precis så där innan träningen. Iallafall för mig. Att ha magen full med mat och pyssla med kast och annat det fixar inte min kropp.

Väl på Fyrishov så kom problemet. Parkering. Som vanligt var jag ute i kass tid och kände mig lite stressad och Fyrishov fullkomligt myllrade av bilar och folk. Vart kom alla ifrån? Vad gjorde dom där? Just precis när jag behöver en parkering. Hittade inte en enda parkering på vare sig framsidan eller baksidan. Inte heller på någon sidogata. Panik, klockan tickar.
Får parkera på en mörk trisst parkering inte långt bort. Skyndar mig till passet och det enda jag missar är hälsningen. Ingen större fara :-)

Passet var ett bra och roligt pass och min japanska fick sig en påminnelse. Orden gnuggade sig in i mitt huvud, jag kände igen orden men kunde inte riktigt sätta fingret på vilken teknik det riktigt var. En snabb påminnelse så satt det sen.

Vi började med uppvärmning, lite lätt klappfight, bytte partners ibland och fick upp lite puls.
Sen blev det grundtekniker: kote geishe, ude o sai, kote hineri och några till som namnet försvunnit på. Perfekt för mig som behöver en påminnelse. Körde med en grönbältare som verkade lite nervös över att köra med mig men jag förklarade att jag nyss kommit tillbaka så mitt bruna bälte behövde han inte skrämmas av...inte just för tillfället iallafall....men snart...he he he.
Vi körde några kast: O goish, o soto sai, o soto tosh. Tycker nog att det gick riktigt bra och att jag hittade flowet i det hela. I tekniken, låsningen. Skitnöjd över mig själv med tanke på att det var så länge sen jag körde.
Vi höll ett ok tempo genom passet så svettiga blidde vi oxå.
Vi körde lite randori. randori med grundteknikerna, randori försvar mot grepp och randori försvar mot slag. Svårt men jäkligt kul och nyttigt. Hjärnan får jobba nu en del eftersom det inet riktigt sitter i ryggmärgen.
Blev lite armhävningar oxå och lite knäböj.
Vi avslutade passet med fastlåsningar. Vi körde 3 och 3. Jag och 2 brunbältade killar körde. En ligger ner på rygg opch en börjar med att ta en fastlåsning och så ska den understa ta sig loss. Kommer han loss så börjar man om. När tränaren säger till så byter man person som tar fastlåsningen men samme person ligger på rygg. Jobbigt men kul.
Ena killen fick jag en fastlåsning på så han satt som i ett skruvstäd. Askul. Den andre tog andan ur mig direkt på nåt jäkla sätt så han var snabbt loss. Kul och svettigt. Perfekt avslut att dra ur sig lite av det sista.

Längtar till på tisdag nu :-)

ha en fin dag.

1 kommentar:

 1. Då var det tisdag och dags för din träning igen :-) Låter som du har det riktigt rolig tpå din träning så bra att du tog tag i det och började igen...

  Hur var helgen på tu man hand??? Det hade varit skönt att få komma bort lite, gärna lite sovmorgon så egentligen kanske jag ska lämna bort lilleman och sova ut hemma men så när man får den möjligheten att göra det så vaknar man sååå mycket tidigare!! Typisk!

  Sv: tack för din komm, jpp det har varit tufft! och nu efteråt så fattar man inte riktigt hur man orkade i tre år...

  Kram och ha en fin dag
  Sandra

  SvaraRadera