17 juli 2013

Caspers mage

Eftersom jag jobbar så var Micke in till läkaren med Casper. Wilma följde så klart oxå med:-)
För mig som alltid sköter dessa saker så var det lite konstigt att inte vara den som åkte. Att inte ha kontrollen, att inte vara den som hör vad läkaren säger, att inte vara den överlag som är där med "min" son. Konstig känsla men det gick bra utan mig oxå :-)

Vi hade en tid eftersom vi ska ta reda på vad det kan vara som gör så att Casper aldrig har fast avföring. Micke fick ha på emla-plåster i morse ifall att det skulel bli provtagning men dom slapp det. Vi lämnade tidigare in ett avföringsprov som visade på förhöjda värden. Vad innebär det? Jo att det är någon typ av irritation i tarmen.
Vi fick veta att det kan vara så att det är en känslighet mot något sädesslag men eftersom det är så pass låga värden ändå (trots att dom är höga) så är det bara dumt att börja forska i det hemma. I så fall ska man ju börja med att ta bort en sak i taget och se om nåt händer och om det blir nån förändring och blir det inte det ska man tillföra det igen å så ska man testa på nästa. Värderna är för låga för att vi ska böka med detta och Casper växer och frodas och är glad och pigg. Han följer sin kurva fint.
Han väger 14,5 kr och är nästan 95 cm lång.

Vi ska nu försöka komma ifrån vällingen lite mer. Casper älskar sin välling. Oftast så äter han vanlig frukost med oss men ibland blir det en flaska och på kvällen är det alltid en flaska välling...eller två. Trots att vi har bytt från fullkornsvälling till en mildare som heter God natt välling så är det ju trots allt nåt sädesslag i. Vi har ingen brådska så vi kan ta det i sakta mak.
Om 6 månader ska vi lämna in ett nytt avföringsprov och se hur värderna ligger då. Läkaren tror att det kommer att försvinna på sikt och att han kommer bli bra i magen. Om vi upptäcker några förändringar så ska vi dock säga till på en gång.

Fick oxå veta att all denna feber som Casper haft kan ha haft med magen att göra. Svårt att förklara med bokstäver men...enkelt sagt så...
Irritationen som är i tarmen kan ha gjort att kroppen reagerat och gett honom feber.
Vet inte om allt detta beror på att han är just känsligare och att jag efter 2-3 månader började ge ersättning då amningen inte alls fungerade. Vid 1- års ålder så började vi sen med välling för att mätta magen bättre då han var såå hungrig. Men det är oxå nåt man aldrig kommer att få veta. Det kvittar.
Jag har världens underbaraste kille som dagligen ger mig huvudvärk. Ha ha. Han är den charmigaste som springer omkring och som har snott mitt hjärta för alltid.

1 kommentar:

  1. Vår son är den enda av barnen som gillat välling och det hängde ju i sig upp i åren... 2-3 år var han nog. Kan tro att det är svårt att vänja sig av vid. Men hans mage blev också dålig och det var lös avföring. Så vi slutade mer eller mindre abrupt och sen dess har hans mage mått mer eller mindre bra. I dag är han 8 och kan klaga på magont ibland (min man är glutenintollerant så det kan ju vara något sånt som spökar då det är ärftligt). Kram.

    SvaraRadera