01 februari 2012

Blodet rinner

I morse var jag till Barnspecialisten med min lille prins. Han skulle få lämna blodprov så att dom kunde kolla en det finns någon födoämnesallergi. I morse fick han ett Emla-plåster i vardera armveck. Det gick kanon att sätta dit dom och han brydde sig inte så mycket efteråt.
Hade hoppats att Mr K skulle kunnat lämna hunden hos sin dagmatte men det gick inte alls för han hade fullt i bilen. Så för min och barnens del fick vi åka 40 minuter tidigare än vi skulle behövt, först igenom hela stan för att lämna hunden, tillbaka till stan för att lämna blod, tillbaka till första sidan av stan för att lämna barnen på dagis och tillbaka till andra sidan igen för att infinna mig på jobbet. På det stora hela gick det bra men till och med prinsessan påpekade att det var väldigt mycket åka bil på morgonen.

På Barnspecialisten gick det bra. Vi fick vänta 15 minuter extra men det var ett roligt väntrum tyckte bägge barnen där det fanns både bilgarage och ruschkana så det var ingen panik tyckte dom :-)
Emla-plåstren tog jag bort medan vi väntade. Dom skulle sitta minst 1 timme och dom satt 1 timme och 15 minuter. Prinsen var duktig när dom togs bort. Dom satt fast lite i huden och han undrade vad det var som drog men direkt efter så sprang han och åkte rusch-kana.
Väl inne på provtagningen så var det jag, prinsen och prinsessan, en kvinna som skulle ta provet och en kvinna som var där för att hjälpa till och hålla i prinsen om det skulle utbryta "krig". Han blev lite arg precis när nålen skulle stickas in men inte för att det gjorde ont utan för att vi höll i honom. När blodet rann ut i slangen och in i röret så blev han väldigt intresserad och tittade med stora ögon. Min prins är en riktig tuffing. Efteråt när jag pratade lite med ena kvinnan så sprang prinsen runt med en pall på hjul och prinsessan fick välja ett bokmärke som hon fick. Tuffingen är ju inte så intresserad av sånt.
På med kläderna och till dagis för att lämna barnen.
Nu får vi vänta 1,5-2 veckor på provsvaren. Dom ska kolla mjölk, gluten, vetemjöl, äggvita, fisk, sojaböna, jordnöt. Vet inet om det var något mer. Sen kollar dom något värde i blodet också. Vi får se vad dom säger när läkaren ringer. Vi gör som man alltid får göra...Väntar.

Igår kväll cyklade jag hemma. Mr K köpte ju en spinningcykel av något slag och den står uppställd i tvättstugan. Att sitta i tvättstugan och cykla och lyssna på torktummlaren var inet dierkt inspirerande även om jag höjde volymen på musiken i öronsnäckorna. Shit nej jag måste ta mig till gymmet för att ha motivationen känner jag. Komma iväg, ladda i bilen och sen bara köra på gymmet. Ingen tvätt eller annat som man funderar på utan bara jag, musiken och träningen. Det är avslappning, avkoppling och total tillfredsställelse.
Nackdelen som blev igår var att jag var lite krasslig i halsen innan jag börade cykla och jag cyklade bara i 20 minuter men idag så är det hostigt och kroppen känns konstig. Jag har INTE tid att bli sjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar