21 augusti 2012

Skolstart

Min älskade prinsessa.
Så liten men ändå så stor. Så stor men ändå så liten.

Förra veckan var vi och hälsade på fritids och så var det upprop i förskoleklassen. Allt gick jättebra.
I fredags spenderade hon förmiddagen på fritids. Det gick oxå jättebra.

Efter lunchen åkte hon, jag och J+V till Gränby och handlade lite skolsaker.
Ryggsäck, pennskrin, gympapåse, gympakläder och skor + vattenflaska. Även papper för att slå in en liten bok och ha i botten på en låda i skolan inhandlades. Jättefina saker hittade vi och prinsessan blev supernöjd.

Så igår var det dags. Försa dagen till skolan. Första dagen som hon skulle åka skolbussen.
På morgonen berättade prinsessan att kjolen som honhade på sig kändes pirrig. Lilla gumman. Självklart så bytte vi kläder till mer bekväma kläder som inte kändes pirriga.
Vi kom i tid till bussen och jag följde med fram för att se till att hon kom på. Lilla älsklingen, åka buss helt själv. Eller själv och själv, det finns ju andra barn på bussen.
Det hade gått jättebra. Framme vid skolan så mötte en fröken upp barnen och gick med dom till klassrummet.
Efter skolan så åkte en fröken med och så blev det bussen till fritids. Även det gick jättebra.
När jag kom och hämtade prinsessan så var dock hennes humör helt borta. Eller iaf lite för emellanåt så visade sig det glada leendet. Hon var säkert jättetrött efter en dag men en massa nya intryck, säkert så hade nervositeten som hon säkert kännt börjat lägga sig och det kan ju göra vem som helst gråtmild.

Det är så mycket känslor just nu hos min lillstora tjej. En kväll så gick jag upp till henne då det lät som om hon var ledsen. Och det var hon. Jätteledsen:-( Vi fick kramas och mysa och prata. Det visade sig att hon var så rädd att vi skulle tappa bort varandra.
Ja det är inte lätt. En trygghet som hon haft under flera år och då menar jag dagiset, personalen... ja nu byts allt bort mot en mer främmande värld. Och så klart att när allt byts ut då kanske man är rädd att mamma och pappa ska försvinna oxå.

Även i söndags på simskolan som startat igen så hade vi en liten dyning av att tappa bort varandra. Jag sa att jag skulle gå till skåpet en snabbis när hon skulle duscha innan badet. Efter mig kom en ropande, upprörd prinsessa som sa att jag inte fick försvinna på det där sättet för vi kunde tappa bort varandra. Så jagtror absolut att det är mycket känslor just nu. Det gäller bara att kunna hjälpa henne på bästa sätt.

Simskolan gick bra. Då det inte var nå vatten i pollen där som skulle simma så fick dom ha lektionen i bassängen ute. Det gick bra det med. Barnen var jätteduktiga.

Jag passade på att titta en liten stund innan jag gick in och simmade 15 minuter. tungt för axlarna kan jag lova.
Igår var jag och pumpade en timme. Det känns idag. Skönt :-)
Kan nog få igång ett bra schema här snart träningsmässigt.
Måndag: 1 h Body Pump
Tisdag: 1 h Gå/springa (beroende på hur bra det går att få upp flåset)
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: VILA
Lördag:
Söndag: 1,5 h cirka dansa bugg
Dom tomma raderna bjuder på antingen träning eller en vilodag. Det kan skilja från vecka till vecka.
men starkare skall jag bli och bättre på att springa skall jag bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar