18 april 2012

Vattkoppor

Dessa jäkla koppor. Helt plötsligt var dom där. På min lille prins. Det som såg ut att kunna bli en lindrig kopp-sväng utvecklades till något helt vedervärdigt. Det var koppor överallt och ingenstans på hans lilla kropp och i munnen. Det resulterade i att han inte åt på nästan 4 dagar, han vägrade både välling, napp, dryck, mat. Han skrek konstant i nästan 4 dygn, dag som natt. Det kliade på kroppen.
Vi fick Tavegyl av läkaren för att lindra klådan. Tror det hjälpte lite med inte fullt ut. Han fick alvedon var 4:e timme och flytande alvedon i munnen för att försöka bedöva kopporna i munnen så att han kunde dricka lite. Efter fyra dagar var både jag, prinsen och mannen helt slut. Som tur är så började det vända.
Nu mår han bättre, alla får sova, han har ingen klåda men oj så många sårskorpor på kroppen. Nu gäller det att inte pillra på dom. Han har börjat äta även om han äter dåligt än. Men han får i sig lite mat och lite dryck. Magsäcken har säkert dragit ihop sig och blivit mindre, han rasade runt 1 kg på dessa dagar. Hemskt. Han får fortsätta vara hemma resten av veckan för att äta upp sig och få tillbaka en massa energi men han är redan nu den glada kille som han faktiskt är. Kanske hans immunförsvar hinner med att stärkas när han får vara hemma flera extra dagar. Hoppas.

Annars har det hänt en himla massa sen sist jag skrevc nåt.
Kortfattat:
Påskäggsorientering vid slottet med barnen
Önskat mannens farmor glad påsk
Träffat Petra ett par gånger :-)
Firat påskafton i Östhammar med svärmor och resten av mannens familj
Firat min egen födelsedag
Varit till mor och far på middag
Föräldraträff för fotbollen för prinsessan
Simskola
Helt glömt bort att jag skulle till barnmorskan
Varit till Gävle och grattat min bror soom fyllt år
Varit på gympa med prinsessan

Mest annars tagit hand om min lille sjukling och försökt att inte bli galen på kuppen.

Ser fram emot helgen då vi ska vara hundvakt till Maya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar