19 mars 2014

Sommaren

Just nu känns sommaren långt bort. På bara nåt dygn har det kommit en massa snö, 10 cm garanterat och mannen har fått åka iväg för att ploga. Tänk att det i förra veckan kändes riktigt vårigt. 

Idag hade vi möte på jobbet. Eftersom alla vill ha semester och jobbet måste flyta på så är det enklast att prata och komma fram till bra lösningar. Jag är helt ok nöjd med resultatet. 
Jag är mammaledig påskveckan vilket innebär att barnen kan få ett påsklov för första gången någonsin.
Tar ut några strödagar mammaledighet när skolan har stängt för att Wilma ska få vara med mig och slippa fritids. Självklart så kommer även Casper att vara ledig.
Jag är ledig 2 dagar vid skolavslutningen. Skönt för Wilma att få njuta en långhelg av att sommaren är här. Härligt för mig att få några dagar ledigt med barnen oxå.
Ville vara mammaledig vecka 25 - 26 men för att allt ska funka så kommer jag jobba då. Eller så är jag ledig en av veckorna. Det beror på. Vecka 28 går jag på mammaledighet vilket följs av semester. Resultatet...6 veckors ledighet. Gissa om det känns bra. Har aldrig varit ledig så mycket. 2-3 veckor som längst. Det är inte mycket. Man hinner inte fatta att man är ledig. Nu...6 veckor. 6 veckor tillsammans med barnen. 
3 veckor får Wilma gå på fritids. 
1 vecka får Casper byta dagis.
Men man vet aldrig. Kanske dom är med sin morfar eller med sin farmor nånting då. Vi får se. 

Att få den här tiden med barnen känns underbart och jag önskar att man som småbarnsförälder hade några extra veckors semester för att kunna få ihop det med sportlov, påsklov, höstlov, planeringsdagar på dagis, fritids och skola, lovdagar, jul och så vill man ju ha semester med familjen. 

Att få den här ledigheten i år känns så härligt. Umgänge med barnen och med mannen när han sen går på semester men även vila.
Vila från jobb och från måsten. Vila från plikter och krav. Att få komma bort och få lite ledigt. Jag behöver det. Min kropp behöver det. Min själ behöver det. Vila från stress och allt annat runt omkring. Bara få vara, få njuta.
Och det tänker jag göra i år. Tillsammans med barnen och med mannen. I år och framöver ska jag tillåta mig att leva här och nu.1 kommentar:

  1. "Tror du alla är lyckliga där på fb"?? Det brukar min man fråga mig, han har ens inte fb och tycker fb är patetiskt! Jag brukar skriva om mina dammråttor och havregrynsgröt middagar på fb! Eller insta hehe! Insta är roligare nu tycker jag!
    Jag tror nog inte att det finns någon som har det perfekta som dom skriver! Sen har ju de sociala medierna exploderat med tränings/mat/fredagsmys bilder...
    Så härligt att få så lång ledighet! Mina får 5 veckor ledigt i sommar, min man och jag tar en vecka var ensamma med barnen! Men jag ser hellre att vi alla fyra har veckor tillsammans än att pussla ihop så barnen får 10 veckor bara för att någon perfekt där ute tycker att det ska vara så hehe! Jag vill ju ha semester med min man också inte ett låååångt lov bara för barnen!
    Kram Sandra

    SvaraRadera