29 juni 2016

Deloadvecka

Japp.
Deload-veckan är inledd.
Började måndagen med vila. Rumpan i soffan, benen på bordet och tidningen BODY i knät. Nice.


Igår var jag till gymmet. Första passet på återhämtnings-schemat. Det såg lite annorlunda ut än tidigare. Fler reps - hälften av vikterna på ett par av övningarna. Några övningar som vanligt. Några övningar saknades så det blev ett kortare pass än vad jag är van vid. Kändes helskumt när jag åkte från gymmet. Hade jag ens tränat? Kände ingenting i kroppen. Kändes tomt.
Detta trots att jag totalt set kört på samma vikter även på basövningarna.


Käkade lite framför TV´n när jag kom hem och sen somnade jag i soffan. Slutkörd. Vad hände liksom? Borstade tänderna och duschade av mig och gick å sov i sängen istället.


Ny dag idag. Trött och seg. Tror nog att koffeintabletterna gjorde bra verkan förra veckan för så här kände jag mig inte alls. Men inget koffein ska det vara. Viktigt att känna i kroppen hur den känns. Trött. Pigg. Seg.


Ikväll är det träning igen. Ett lättare benpass blir det. Sen hem å sova. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll. Känns som om kroppen behöver det.


Idag ska jag hämta ut paket. Ena är jag rätt säker på att det är skorna som jag beställt. Det andra är från Kicks. Saknar dock paketet från MMSports. Får det plats i brevlåda tro?





28 juni 2016

Skor


Så där. Äntligen är dom beställda.
Skorna jag ska ha på tävlingarna. 12 cm klack. Glittriga och blingade :-)
Nå fort dom kommer hem så är det bara att öva, öva och öva. Att gå i dom. Att vända i dom. Att posera i dom.
Sen är det bara att hålla tummarna att jag har samma smak i november/december när det är dags för tävling. Kanske inte alls vill ha dom då. Men nu vill jag det och det blir ett senare problem om det skulle vara så.
Förhoppningsvis så har jag samma skostorlek vid tävling. Det kan ju hända att fötterna blir liiite mindre. Då måste nya skor inhandlas. Men som sagt det får bli ett senare problem.
Har jag tur så kommer dom redan i morgon :-) Hoppas.




Har även beställt en del kosttillskott som min coach rekommenderar.
Allt för att kroppen ska få hjälp. Speciellt då jag har en stressad kropp.
Har en beställning på Bodystore och en på MMSports. Förhoppningsvis dyker dom också upp i dag eller senast i morgon.
Har beställt lite på Kicks också :-) Ja när jag ändå höll på. Ansiktscreme och med lite tur (om jag inte glömde den) så är det även en mascara. Hoppas jag inte glömde den.

Massa roliga paket att längta efter.


27 juni 2016

Yes

Målet nåddes på gårdagens benpass.
6x6 på 225 kg i benpressen. Så jävla nöjd och stolt över mig själv så jag har lust att skrika rakt ut.


Denna vecka är återhämtningvecka.
Samma mängd mat men lite lättare träning.





23 juni 2016

Energi

Måste väl erkänna att jag har lite mer energi än vad jag haft senaste veckan.
Känns skönt i kropp och själ. Vet inte om det beror på att jag skaffat koffeintabletter eller för att jag faktiskt på grund av vila börjat pigga på mig.
Hur som helst så känns det skönt.


Var på gymmet igår och körde ett överkroppspass. Va inte på humör när jag kom dit efter en diskussion med mannen precis innan jag drog men efter ett tag så taggade jag till.


Hantelpressen gjorde jag framsteg i. Har legat på 14 kg ett tag men lyckades förra veckan köra 4x6 på 14 kg och 2x6 på 16 kg. Kändes så jäkla skönt.
Igår körde jag om det var 2 eller 3 set...hmmm nu vet jag inte och pappren ligger hemma men för säkerhetsskull så drar jag ner det till 2...körde iaf 4x6 på 16 kg och 2x6 på 18 kg.
18 KILO. Tjoho vad hände.
Va lite kaxig och försökte mig på 20 kg men har lika bra kunnat mosats under dom hantlarna. Shit va tunga dom va. Blev inte ens 1. Hi hi hi.
Ökade nåt kilo på nästan alla övningar.


Ikväll är det träning igen. Benpass på schemat. Hoppas jag når mitt mål. 6x6 på ett visst antal kilo är mitt mål att klara innan nästa vecka är slut och innan jag går på dieten.



22 juni 2016

När allt bara känns värdelöst

Senaste veckan har varit katastrof.


Totalt orkeslös. Totalt energilös. Totalt noll.
Förmodligen en kombination av hård och tung träning, för lite sömn, för dåligt med återhämtning och stress. Katastrof.


Körde ett bra benpass förra veckan och jag var så taggad. Så taggad eftersom jag är på slutet av bulken. Så taggad att köra hårt in i slutet och sen gå på deffen.
Men förra veckan tog det slut. Kändes så skumt att känna sig så tom och orkeslös. inget va roligt. Jag var sur och irriterad. På allt och alla kändes det som. Jag tränade inte alls på flera dagar. Varför skulle jag? Det fanns inget att hämta. Sista passet jag körde förra veckan då gick allt i slow-motion. Jag gick som i en egen bubbla. Skum känsla. Orkade inte öka på en enda övning. Fick till och med sänka för att ta mig igenom passet. Fanns inget driv. Höll på att åka på en panikångestattack på gymmet. Det var länge sen jag hade en sån men jag lärde mig då att parera attacken. Andas. Djupt och lugnt. Det gick över men kroppen va på spänn.


När man gör en sån här satsning som jag gör så är det mycket att tänka på. Det är en elitsatsning. Jag kommer att puscha min kropp och mitt psyke rejält. på vägen så gäller det att ha nära och kära som förstår din satsning och som ställer upp för dig och som avlastar dig i alla lägen. För det är tufft. Jag har tyckt att det rullat på bra. Känt att jag kanske borde träna mer. Gör jag verkligen det jag ska eller latar jag mig? Ska man inte träna hårdare och mer? Men jag kör hårt och jag kör tungt och jag har inte kunnat träna mer än vad jag gör. Om man inte har stöd så faller man hårt. Jag har turen som har några runt mig som puschar mig och som tror på mig i alla lägen. Även när jag inte själv gör det. Som stötar mig och som vill se mig gå i mål i slutet av året. Som inte tänker låta mig misslyckas. Dom är guld värda. Jag vet ocå att jag har tysta supporters. Som finns där i skuggan och som hejar på mig. Det är också guld värt.


Men att jobba nästan heltid, sköta hem och barn och att göra en elitsatsning....det är tufft. Nånstans behöver man hjälp och avlastning. På ett eller annat sätt. Det kan vara att bara bli ompysslad en kväll. Att bara få sitta ner och slippa allt runt omkring, få titta på en film och bara vara, att golven är dammsugna så man slipper bry sig om det, att slippa tänka på disken eller maten. Att bara få slippa vissa måsten. Att nån annan gör dom så att du slipper tänka på att om jag inte gör dom nu för jag behöver vila så måste jag ta tag i det sen. Utan att det blir gjort utan att du bett om det eller utan att du är inblandad.


Igår pratade jag med min coach. Han är bäst. Han har en positiv inställning, hjälper till att hitta lösningar och stöttar mig fullt ut.
Jag känner mig mer taggad än jag gjort senaste veckan. Har även lite mer energi.
Idag köpte jag koffeintabletter så ska vi se om det kan hjälpa mig att få lite extra energi.


Planen nu är:
Att träna onsdag, torsdag, lördag och söndag denna vecka. Köra så hårt det går men inte så att jag skadar mig så klart.
Nästa vecka blir en uppladdningsvecka där jag äter precis som nu men tränar lite lugnare. Fler set men med lättare vikter och endast basövningarna. Kanske nån kompletterande övning. Tanken är att kroppen ska få vila och återhämta sig inför deffen.
Måndagen den 4 juli börjar den :-)


Nu

17 juni 2016

Krasch bom

Så här kan det se ut efter att den åkt i backen två omgångar.
Dotterns telefon som hon tappade först i backen hemma. Blev en liten spricka och hon va helt förstörd. Jätteledsen. Tänkte att vi fixar det.
Nu har den åkt i golvet i en lada. Stengolv. Inte mkt kvar av skärmen nu.


Snett bäcken

Förra helgens träning hände nåt och jag fick känning från bäckenet/ryggen.


Fick tid hos naprapaten på tisdagen som konstaterade att mitt bäcken var snett. Det var tens, värme, massage och knak och brak. På samma gång tog han hand om min nacke/rygg. Kändes bra efteråt och jag fick gärna träna ben men inte marklyft och benpress.
Tränade benpress ändå. Det gick ju bra.
Hade en tid i morse igen så efter att jag lämnat barnen for jag iväg för behandling.
Nu känner jag mig lite smått mörbultad.
Han är hårdhänt. Fast det kanske behövs. Ska återkomma om det blir andra besvär annars är jag färdigbehandlad nu :-) Så jag kör väl på som vanligt.


Skulle ha tränat igår men min bror ringde och var inte så pigg så vi sköt på träningen till ikväll istället.
Kanske lika bra med tanke på hur trött jag var igår.
Hann städa upp lite och städa och fixa iordning i garderoben.

16 juni 2016

Zzzzzzzzzz...så trött

Shit va trött jag är.
Sömnen och återhämtningen är ju så himla viktig. Även lugn och ro.


För tillfället går jag på ett lite tyngre schema vilket gör att det tar mer energi av mig. Därav behövs också mer återhämtning och vila.
Men när man som jag nu under flera veckors tid försöker ställa in dotterns insulindoser så får man ställa klockan på 03,00 nästan varje natt och då blir sömnen avbruten. Och för få timmar från första början.
Efter samtal med min coach skulle jag se till at verkligen få minst 7 timmars sömn varje natt. Annars kommer jag kollapsa till slut under dieten. Man orkar inte hur mycket som helst.
Jobbade igår, hämtade barnen, hem och lagade mat och såg till att barnen badade medans. Bytte om för träning, bytte av mannen som kom hem från träningen.


Ígår blev det lite senare träning, en arg och irriterad och besviken jag som gjorde att jag inte kom igång direkt med träningen utan var tvungen att komma i rätt stämning.


Kom hem ganska sent. Åt, ställde mig och gjorde matlådor, var tvungen att sätta mig en stund och varva ner efter träningen, klockan blev mycket, svabbade bara av mig, god natt, klockan ringde 03 för att jag skulle kolla blodsockret på dottern. Det var ok och jag kunde lägga mig igen. Klockan ringde 05,15. Snoozade till 06,00 cirka. Fick fram till 05,15 5 h och 45 min sömn. fast då blev den ju avbruten klockan 03 också.


Känner mig som en zoombie idag. Trött i kroppen. Hjärnan hänger inte med. Ögonen vill bara trilla ihop och sova. Och ändå så är det bara att bita ihop och ta sig igenom dagen.
Zzzzzzzzzzzzzzz.


Träningen gick i alla fall bra och jag slog PB i benpressen.
200 kg var målet som skulle nås innan dieten sätter igång om 2,5 vecka. Målet nåddes redan igår OCH passerades. 1x6 på 225 kg. Så jävla nöjd. Nästa mål är att sätta 6x6 på 225 kg. Därefter är planen att öka igen.

Ledsen

Igår var ingen bra dag. Jag bröt ihop. Kände att jag skiter i allt. Det är inte meningen att jag ska få lyckas med det här. Ett år. Ett år är allt jag ber om. Ett år att få lägga lite mer krut på mig själv än vad jag nånsin gjort.
Men igår brast det.
Kanske det inte är meningen att jag ska lyckas med nåt jag tar mig för.
Kanske jag bara ska skita i träningen.
Kanske jag bara ska träna på i lugn takt, köra dieten och se vart det tar mig men inte sikta på att stå på scenen i slutet av året.
Kanske det inte är meningen att jag ska få prioritera mig själv lite grann.

10 juni 2016

Tiden

Wow.
Tiden springer verkligen i väg. Vart tar den vägen? För jag hinner inte med.


Det enda man gör är att jobba, träna, äta och sova. Och så klart spendera tid med barnen.
Eftersom flera timmar tillbringas i gymmet så är det en självklarhet för mig att spendera all min lediga tid tillsammans med barnen. Mina ljussken i allt. Även om dom ibland tar en massa energi av mig också.


Jag är nu inne på vecka 20 på min träning. Jag ser resultat. Verkligen. Mest på ryggen men också på låren som inte alls dallrar lika mycket längre. Dom har intagit en fastare form. Känner mig starkare också. Konstigt vore väl annars.
Jag äter en himla massa mat. Enligt mig. Beror ju på vem man jämför med. Å jag kan säga att jag är just nu så less på mat. Jag är aldrig hungrig. Får aldrig känna hunger. I börjar var det jobbigt att äta dessa mängder mat då kroppen och magsäcken inte var vana. Men sakta så gick det bättre. Till slut så åt man bara för att äta. Men nu. 20 veckor senare. Jag är så less på mat. Jag vill känna mig hungrig. Jag är konstant mätt. Magen känns full. Hela tiden. Stum. Längtar så tills det är dags att börja dra ner på maten. 3-4 veckor kvar. Bara att försöka hålla i.
Trots all mat jag äter så har jag inte gått upp mycket i vikt. Det har ju varit målet hela tiden att gå upp i vikt i sakta fart så att det är kvalitet på vikten. Strax över 3 kg har jag för mig att jag gått upp. Önskvärt är i alla fall nåt kilo till . Helt 2 kilo till. Vi får se vart vi hamnar.


Träningen går bra och är kul. Vikterna går uppåt :-)


Energin går upp och ner. Pratade med coachen om det och det är ju så att kroppen måste få återhämtning med tanke på hur hårt och tungt jag tränar. Svårt att få återhämtning när man kommer i säng sent och man far omkring tills man stupar i säng.
Har varit lite bättre på att lägga mig i tid men senaste 2 veckorna har det varit lite si och så igen vilket direkt visar sig på orken och energin.


Har tackat nej till en fest. Mannen va kanske inte den gladaste för det och ansåg väl att jag borde gå. Jag tror mest han inte kände att han ville gå själv men varför ska jag gå på en fest när jag vet att jag inte känner speciellt många, jag mår dåligt i stora sällskap, mer dåligt i stora sällskap där jag knappt känner nån, får ångest en vecka innan, ännu mer ångest när det är dags att åka, blir arg på mig själv för att jag utsätter mig för att åka trots att hela kroppen skriker nej. Så tack men nej tack. Jag måste tänka på mig själv och min hälsa. Det är ingen som tackar mig för att jag är där och för att jag pressar mig själv. Mannen klarar sig utan mig en kväll. Jag och barnen ska ha filmkväll och mys i soffan istället :-)
För övrigt så förstår jag mig inte på män.


Ikväll är det kalas för barnens kusin. Hipp hipp hurra.