28 september 2013

Hjälp

Shit vilken träningsvärk jag har. Ha ha. Tyckte inte alls att det var jobbigt att köra i går. Det var bara kul. Skitkul. 
Men nu, när jag vaknar. Oj oj oj vilken träningsvärk. Undrar om det finns nånstans det inte värker? 
Hela ryggen värker, axlarna, stor del av överarmarna, magen, överkroppens sidor, insidan av låren. På just dessa ställen gör det asont och då ligger jag fortfarande still i sängen. Vad händer om jag rör på mig? Ha ha.

Idag gäller det att bli varm i koppen så det onda inte känns. 
Dagen pågår mellan 9-19 typ.

Nu upp och klä mig och äta frukost. 

27 september 2013

Lite bilder från dagen





Fredag

Kom i säng vid 0.00 igår kväll. Vaknade strax efter 07 men va fan...inga barn att gå upp med, inget jobb att åka till, bara sig själv. Somnade om till 07.40 sen låg jag och fiffla med mobilen innan jag gick upp strax före 08. Klockan 08.50 skulle vi åka från huset ner till Lokstallarna. Klädde mig, sminkade mig lite och åt frukost. 

På Lokstallarna började vi dagen med fighting. Blev indelade i par och vi kommer att jobba med samma person under hela helgen med en fightingscen som ska korreograferas och på söndag ska det filmas. Spännande.
Vi körde lite fighting med slag sen provade vi på med kniv oxå. 
På lunchen gick jag ovh 2 killar till City Gross och handlade. Fast bara till oss. Alla fixade sin lunch själva och några köpte hamburgare. Orkade inte äta nåt så tungt. Köpte sallad, yoghurt, coca cola, drickyoghurt. Ja så man skulle klara sig under dagen. 

Efter lunchen skulle vi brinna. Vi gick igenom allt. Vad vi skulle ha på oss, hur det funkade, släckningen och säkerheten. 
På med underställ sen en overall och sen sina kläder som man skulle brinna i och som självklart var i 100% bomull. Alla såg ut som Michelingubbar:-) 
På med lite annat och så var man redo. Bara att tutta på:-) Det var inte så farligt. Kändes riktigt bra och var ascoolt. Jag tänker ju inte avslöja för mycket dock ;-)

Tillbaka till huset. Äta, slöa, göra vad man ville. Sen till gympasalen. Där har vi hoppat trapets (visst heter det så) En liten studsmatta och övat på fall. 3 olika fall och trots att det ser så jäkla enkelt ut när andra gör det så är det inte så jäkla enkelt. Sen övade vi från en fast punkt. 
Det var skitkul. Absolut nåt man vill öva på mer. Att få till det liksom asbra. Inte bara bra. 
Duscha, bastu, tillbaka till huset. 
Det blev lite enkel mat då Mattias gjorde äggröra med skinka och ost. Mums. Lagom för magen nu på kvällen. 
Nu är det slötid innan man bäddar ner sig. 
Dagen blev lång idag. 09-21. Det känns lite i kroppen kan jag lova:-) Precis som det ska vara:-)

I morgon börjar vi 9 igen vid gympasalen och då ska vi träna med selar ;-) 

Sov gott.

Torsdag

Resan till Karlshamn gick bra. Mattias hämtade upp mig och sen hämtade vi en kille i Jönköping som heter Kenneth. 
Vi åkte från mig vid 10.45 och med matpauser och kisspaus så var vi på plats strax efter 19-tiden. 

Alla fick presentera sig så nu vet vi på ett ungefär vilka alla är. Man ska bara komma ihåg namnen på alla.

Vi bor i en 3 våningsvilla. Vackert hus på utsidan. På insidan är det inte riktigt klart men här kommer bli fint.
Madrasser finns överallt. Jag delar rum med killarna jag åkte ner med.

Åldern är lite blandad. Några är äldre än mig, Mattias är lika gammal, några går på gymnasiet. 5 tjejer är vi nog och 10 killar. Om jag räknat rätt.

Dagen börjar med fighting obeväpnad och sen med kniv. Efter det blir det brinning. 

Ser verkligen fram emot dagen.

26 september 2013

Idag

Äntligen är dagen här. Dagen jag har längtat efter. Idag bär det av mot Karlshamn och 3 dagars stunt training workshop. 
Robban Follin är den som håller i alltihop och den som ska utbilda oss. Oss är en drös tjejer och killar. Jag gissar att vi blir 15-18 personer. 
Som jag har längtat. Att få åka bort ett par dagar. Träffa nya, förhoppningsvis roliga och inspirerande människor. Människor som precis som jag gillar den här typen av saker. Att få pröva på nya saker, lära mig nya saker och att få utmana mig själv. För det kommer jag få göra. Att slänga sig ut från en skylift ner i en stor kudde det är...panik. Jag erkänner, jag är höjdrädd. Frågan är om man kan omvandla höjdrädslan mot nånting annat? Nånting kul. Nånting galet. Kontroll. Att ha kontroll över sina känslor och sin kropp. Jag återkommer på den punkten.

Packningen är nästan klar. Ska ner med den i lämplig väska bara. Väntar på ett par träningsbyxor som jag tvättade igår som inte är riktigt torra än. Men snart. 
10.30 blir jag hämtad.

Just nu är det morgonmys med barnen. Eftersom jag är hemma på morgonen så vill jag inte stressa iväg dom till skolbussen och dagis. Jag och Casper ska lämna Wilma på skolan idag så slipper hon bussen. Sen åker jag och lämnar Casper. 
Efter det, hem, duscha och packa ihop. Känns som en bra plan:-)



25 september 2013

100%

Yes. I sista sekunden fick jag tag i kläder i 100% bomull. Det var inte det enklaste att få tag i.
Var ner på stan på lunchen och sprang in på Myrornas. Tänkte att där borde det finnas kläder till bra pris. Kläder fanns det. I mängder. Jag visste inte vart jag skulle börja leta än mindre vart jag skulle sluta. Människorna som handlade där slet i kläderna. Jag kände bara: "ta mig här i från". Jag är mindre förtjust i vanliga fall att handla kläder och ännu mindre när det är huggsexa i butikerna.
Jag lyckades till slut hitta 3 par jeans och 2 par overallsjackor i 100% bomull. Vad händer då? Jo man ska stå i en jäkla kö och vänta på sin tur att komma in i provhytten. Suck. Min tid rann iväg speciellt eftersom jag var ute på snabb lunchshopping.
Väl i provhytten så var det skitigt och inget där innen luktade speciellt gott. Urk. Inpyrt luktade det.
Ett par av byxorna och ena jackan passade bra och jag tror nog att jag kan få plats med ett skyddsunderställ under.
Nu jäklar ska här brinnas i helgen.

Möte och gym

Igår var det föräldrarmöte på dagis. (Får man egentligen skriva dagis eller skriker folk när dom hör och ser order? Det ska ju egentligen vara förskola men va fan. Det har hetat dagis sen jag var liten, alltså i typ 35 år. Det är inpräntat i min ryggmärg. Inte ser jag ner på personalen för att dom jobbar på "dagis". Dom betyder så oerhört mycket för både mig och Casper och jag respekterar dom massor)

Hur som. Igår var det möte på dagis.
Vi samlade ihop 2 avdelningar på en och det lustiga som jag då kan tycka var att det var inte många föräldrar där. Totalt är det 37 barn på dessa två avdelningar men det kom endast 12 föräldrar tror jag det var. Visst några kanske har syskon på avdelningarna men dom andra föräldrarna då? Deras förlust. Själv engagerar jag mig i allt som har med barnen att göra.
Det var ett trevligt möte på 1,5 timme där vi fick lite information. Inga konstigheter alls.

Efter mötet åkte jag till gymmet. Körde triceps, baksida axlar, rygg, framsida ben och så magen så klart. Det kändes bra och jag körde på i tempo så det tog bara 50 minuter. Passade på att strecha i 10 minuter innan jag åkte hem och duschade och umgicks med mannen. Sen var det tack och god natt.

Känner mig pigg och fräsch idag. Lite trött i morse men det är jag alltid så det är inget konstigt.
Barnen var glada och pigga dom med i morse och sammarbetade jättebra. Wilma ville gå själv till skolbussen vilket hon självklart fick. 20-30 meter ska hon nog fixa själv.

Sitter på jobbet nu så nu ska jag inte skriva nå mer. Har att göra så det blir över och jag ska ju vara ledig resten av veckan efter idag + på måndag så...

Bara en dag kvar till avresa och två dagar kvar till galenskap och roligheter :-)

Ha en fin höstdag alla.

23 september 2013

Panik

Det har varit några tunga dagar. Ytterligare en gång så har panikångesten slagit till. Ordentligt.

Det var i fredags. Jag satt på jobbet framför datorn och jobbade. Plötsligt känner jag en pirrande känsla i min kropp. Det pirrar i benen, pirret sprider sig upp mot låren, i magen. Va fan är det som händer? vet jag att jag tänker. Pirret är i hela kroppen och utan förvarning så slår en varm känsla till. Jag börjar svettas och det är inte speciellt varm på jobbet. Kroppen är varm och fuktig. Jag blir yr och blir tvungen att sätta mig med huvudet mellan benen. Det känns som att jag när som helst kommer att svimma. jag springer till toaletten för att få sitta ifred. Sitter på toalocket med huvudet mellan benen, andas och andas lite till. Går till kollegorna och säger att jag måste lägga mig i vilrummet. Jag är så varm, det snurrar i huvudet och jag mår illa. Självklart är det någon som redan ligger i vilrummet coh ska ligga där i 10 minuter till. Går in på rummet, stänger dörren, lägger koftan på golvet och lägger mig på den. På rygg med benen upp på väggen. Ligger där säkert 20-25 minuter. Fortfarande yr och svettig. Sätter mig upp. Mår illa. Riktigt illa. Springer till toaletten och kräks. Usch jag hatar att kräkas. Det är såå äckligt. Sitter kvar på toalocket en stund innan jagtar mig tillbaka till rummet. Det känns lite bättre. Jag är inte lika svettig längre. Men energin är som bortblåst och jag är fortfarande yr. Det känns som om jag åkt en karusell 10 gånger för mycket. Skrev ut på FB och frågade vänner och bekanta om dom visste vad som skedde med mig. Majoriteten gissade på blodtrycket.
Efter en pratstund med en kollega så tog vi beslutet att jag skulle åka hem. Men hur kör man bil när hela huvudet snurrar? Det gick rätt så bra.
Jag stannade till hos husläkaren på vägen. Jag passerar nästan där när jag åker hem och trots att  drop-in tiden var slut sen 15 minuter tillbaka så kände jag att jag var tvungen att stanna till och fråga om dom kunde kolla blodtrycket. Då kunde jag ju iaf stryka det från listan.
Självklart så fick jag komma in. Hon kollade 2 gånger på höger arm och 1 gång på vänster arm. Blodtrycket var bra. Jag däremot kände mig som en urvriden trasa. Jag bröt ihop. Tårarna rann och jag bad om ursäkt eftersom jag inte visste varför tårarna rann. Hon frågade om stress direkt.
Tja klart att jag har haft det stressigt under många år men det börjar bli bättre och jag jobbar ju på det tillsammans med min psykolog. Jag känner mig inte stressad just nu. Panikångest nämde hon. Nä men inte är det det. Jag har ju haft det en gång förut och det kändes inte alls så här. Eller? Nä. Inte jag. Jag är stabil nu. Hon förklarade att sånt kan komma även långt efter en stressig period när man känner att man börjar slappna av och att saker och ting börjar ordna sig.
Hon ville inte skicka hem mig i det skicket jag var i så jag fick gå in till labb och lämna blodprov. Vi kollade sockret, hb-värdet och tog en snabbsänka. Ett virus kan tydligen sätta sig så pass att man blir yrslig. Alla prover var bra. Vi pratade lite och kom överens om att jag skulle åka hem och vila. VILA.
Absolut. Jag gick och satte mig i bilen, bröt ihop igen och tårarna rann. Varför? Varför känner jag så här? Åkte hem och lag mig på sängen. Helt slut i kroppen. Det kändes som om jag sprungit ett maraton.
Efter en stund kände jag mig bättre. Jag var inte längre varm eller yrslig. Men jag var trött. Så trött.  Jag försökte jämföra´med den förra gångens attack. Inte så lätt då det var ett tag sen det hände men...allt var så likt. Känslan, måendet. När jag fick fundera på det i lugn och ro så var det ju så himla lika. Varför märkte jag det inte? Jag borde ha förstått. Varför förstod jag inte? 

Efteråt är kroppen helt slut. Uttömd. Energin finns inte. Kroppen har fått jobba hårt med attacken. Vila är det enda som funkar.

Dagen efter fick jag likande känslor när vi satt i bilen och skulle åka till min bror och brorsdotter i Gävle. Jag svettades, tog av mig jackan, fick ett tyck över bröstet. Jag förstod direkt vad som hände och jag försökte andas. Mannen blev orolig men jag sa att "det går över", "snart går det över". Vi köpte hamburgare till oss och barnen då barnen var så hungiga så Wilma till och med satt och sjöng en sång om det. Jag drack cola och åt sakta på min hamburgare. Att få nånting att göra och koncentrera mig på gjorde att attacken avtog. Kanske hade det inte blivit värre just där i bilen. Kanske hade den avtagit ändå. Men det var skönt att det inte blev värre då fredagens händelse var alltför fräscht i mitt huvud. Trots att attacken inte var stor så tog den så mycket energi av mig.
Energi som jag kämpade med att bygga upp från fredagens attack.

Lämna mig i fred, snälla panikattack.

Kliar

Shit gissa om det kliade i morse. Fattade ingenting. gjorde iordning lite matsäck till Wilma eftersom hon har naturskola idag. Skalade en morot, värmde mjölk och gjorde i ordning varm o´boy, packade ner ett par digestivekex och sen gjorde jag mig i ordning. Smorde in ansiktet, sminkade mig. Packade in barnen i bilen, lämnade Wilma vid skolbussen och det började klia. Shit va det kliade. Eftersom jag glömde Caspers fingervantar hemma så åkte vi hem och hämtade dom. Vi hade ändå inte kommit så långt. Väl hemma så blev jag tvungen att springa in på toaletten och ta fram ansiktstvätten och tvätta och skrubba ansiktet.
Varför kliar det?
Sen kom jag på det.
Jag skalade en morot till Wilma. Jag tvättade aldrig händerna efter det utan fortsatte att packa och klä på Casper. Sen blev det bråttom och jag sprang in på toaletten och smorde in ansiktet med ansiktscremen...utan att ha tvättat av händerna. Så jag smetade in ansiktcreme med fingrarna som jag hade morotssaft på. Typ.
Jag är allergisk mot råa morötter:-(
Då får man se ut så här en stund och man får bita ihop hårt för att INTE klia på det. Tog en Clarityn för säkerhets skull.
1 h senare är det bättre och min hy har sin vanliga färg.

 
.

20 september 2013

Drömmer mig tillbaka

Sitter på jobbet och gör mitt jobb. Så klart :-)
Ska ändra en leveransadress och inser att adressen är så otroligt bekant. Där på just den adressen, i det huset, bodde min farmor och farfar. En lagom stor gul tegelvilla med källare och en trädgård med ett stort äppelträd i. Jag kan se allt framför mig. Granhäcken där det sprang fasaner. Den svarta smidesgrinden med en guldig brevlåda bredvid. Den branta nedfarten till garaget. Det lilla trädgårdslandet där farmor odlade..nånting i. Jag kommer inte ihåg vad det var. Stenen i trädgården där det stod ett solur på.
Trappan upp till den inglasade altanen där en hamock stod. Jag och min bror Fredrik brukade sitta och gunga i den. Utemöblerna, nån typ av trä/rotting där vi satt och fikade. Farmor bjöd på sina hembakta bullar. Underbart goda bullar som tyvärr ingen lyckats göra lika goda och underbara som hon.
Stentrappan på framsidan som går upp till ytterdörren. 2 dubbla dörrar har jag för mig att det var.
Hallen där man ofta stod och speglade sig i spegeln, toaletten, en liten toalett där det i skåpet alltid stod en Atrix handcreme.
Köket, där jag ibland fick hjälpa till att baka kakor, pallen man fick stå på för att nå upp i skåpen, köksbordet där jag och mina bröder ibland satt och blev serverade riktig choklad gjord på kakao och socker och varm mjölk. Bara farmor kunde göra den god. Till det fick vi rostade smörgåsar med ost eller marmelad. Jag kan verkligen känna känslan och känna doften av allt. En varm, hemtrevlig och go doft.
Vardagsrummet med sina möbler med rött tyg i. Mysiga stora fotöljer, massor av blommor i alla fönster som alltid var stora gröna och blommande. Ovanför soffan hängde det en eller två tavlor med "grekiska motiv" (kalkvita hus, gröna växter och blått hav). Bokhyllan med massor av böcker i.
Farmor och farfars sovrum. Där fick jag leka ibland och låna farmors kläder att klä ut mig i. Skärpen lekte jag var ormar. Kommer ihåg ett alldeles grön bälte farmor hade, det var en grön mamba :-)
Farmor hade en vit elefantstaty bredvid sängen och på farfars sida stod en telefon. Där satt man ibland när man skulle sova över och man ville ringa hem och säga hej till mamma och pappa. Då satt man där på sängkanten.
Finrummet med det fina bordet och stolarna, den långa skänken med fintporslinet i. Ibland hjälpte jag till att duka bordet när vi var många som skulle äta. Då fick man vara extra försiktig. Där i finrummet ställdes extrasängarna upp när jag och min bror Fredrik sov över. Resårsängar har jag för mig att det var. Farmor bäddade alltid jättefin. Inte en skrynkla nånstans fanns det. Täcket var instoppat in under madrassen både nedtill och längs bägge långsidorna. Man fick försiktigt åla ner vid öppningen upp mot kudden. Råkade man få loss sidorna så kom farmor och stoppade om en och pussade godnatt och såg till att täcket satt tight under madrassen. Min bror och jag brukade ligga och skratta för man kunde knappt röra sig. Så tight satt täcket. Och när nästa morgon kom så blev vi serverade varm choklad och rostade smörgåsar.

19 september 2013

Plankan

Jag har tänkt mig att göra plankan en gång om dagen. Kanske två. Man ska ju inte gå för hårt ut men va fan :-)
Såg nån stans om en utmaning (pappret som jag skrev ut ligger hemma så jag vet knappt vad det står på det). Men hur som helst. Tanken är att stå plankan och sen för varje gång utöka med 5-10 sekunder.
Jag började i morse. Stod plankan i 1 minut vilket inte alls var farligt. Jag har helt klart klarat mer men jag tyckte det var en bra start. Tänkte mig en planka i kväll oxå där jag står längre. Så länge som jag orkar. Och därifrån utgår jag från att utöka 5-10 sekunder varje gång.
Känns som en bra idé. Vi får se vart det tar vägen.

Plankan kommer även att komma in i min gymträning men då kommer jag att variera den mer.

Föräldrarmöte

Ikväll är det dags för föräldrarmöte i skolan. Spännande. Alltid kul och intressant att få höra vad som händer och sker.
Först samling i matsalen för gemensam information. Därefter är det samling i respektive klassrum för vidare information. Extra kul i kväll är att få träffa Wilmas fröken för första gången. Eller ok andra. Jag träffade henne som hastigast när jag lämnade Wilma på skolan en gång. Ikväll blir det möjlighet att få veta vem hon är. Det som är skönt att höra är att hon tydligen ska vara en riktigt bra fröken, Hört av föräldrar som haft henne till sina äldre barn. Wilma är nöjd och trivs med henne så det känns riktigt bra.

Funderar på om det ska bli gymträning ikväll.
Skulle ju gått igår efter att jag varit hos Karolina som färgade mina ögonfransar och ögonbryn men jag var helt färdig som människa igår kändes det som och att åka och gymma med noll energi i kroppen, det kändes inte rätt. Kanske ikväll istället.
Hoppas att energin och orken finns i min kropp till efter mötet.

Självporträtt

Här om dagen så såg jag nya bilder på Caspers avdelning. Barnen hade fått rita av sig själva så där satt han, min fine prins, på väggen på dagis.
Här nedan ser ni resultatet. Första självporträtts-bilden som Casper ritat. Visst är det likt! :-)






18 september 2013

Tre blev två

Vi var tre nu är vi två.
Tre tappra skulle samåka till Karlshamn. Jag och två till. Killen från Valbo har fått hoppa av då frun ska opereras precis innan och han behövs så klart hemma för att ta hand om henne och barnet/barnen. Självklart helt förståeligt men samtidigt lite tråkigt. Jag vet inte alls vem han är men vi har ändock ett liknande intresse och har chattat lite så det hade varit kul att träffa honom. Speciellt som han oxå är "gröning" på det här med stunt, visade det sig. Hoppas det finns några fler gröngölingar där nere.
Förhoppningsvis kanske vi ses på någon annan kurs om det blir så att jag fastnar för detta.

Kvar är jag och killen från Knivsta. Snäll som han verkar så har han en bil vi kan åka i och han hämtar upp mig 10,30 på torsdag. Perfekt. Det tackar vi för. Ska bara hinna packa tills dess :-)
Mannen min behöver ju volvon hemma för att kunna vara med barnen och åka om nånstans om dom vill så...min älskade bil får stanna hemma. Annars är ju den jäkligt skön att båda köra och att åka långt i.

 

P-piller

Besöket hos BM gick bra. lite roligt då hon inte kände igen mig för hon letade i väntrummet efter en blond tjej. Kul att hon kommer ihåg mig eftersom det ändå är typ 3 år sen vi sågs. Hon minns en blond, långhårig tjej och nu...ja håret är mörkbrunt och kortare än axlarna.
Som vanligt så var min BM supertrevlig.

Vi disskuterade lite kring olika preventivmedel.
Kopparspiral är väl det som inte sänder ut hormoner i kroppen men då sänder den ut koppar istället vilket känns ännu mer mysko. Plus att dom jag vet som provat spiral (både koppar och hormon) har sagt att det gjort så jäkla ont att sätta in den. Så jag kan inte påstå att jag är så sugen på att prova ens en gång.
Jag äter Trinordiol 28 och har gjort det sedan ungdomens år. Alltid mått bra. vad jag vet. Det svåra nu är att veta om det är stressen som påverkar mitt mående och mitt humör eller om det verkligen är pillerna. Så vi fortsätter med Trinordiol 28 så länge. Jag jobbar ju med mig själv och stressen så kanske att den dagen man får ordning och lugn och ro i livet så kanske man inte mår så här. Och mår man ändå så här så kan man ju fundera över just p-pillerna.

Fick med mig två broschyrer hem att läsa.
Det är två andra p-piller som kan vara ett alternativ. Yaz 8som inte känns riktigt lockande) och Zoely. Zoely har jag aldrig hört talas om men som sagt jag har aldrig brytt mig om den världen eftersom mina piller funkat så bra så jag har bara fortsatt med dom hela tiden.
Läsa broschyrerna kan man ju iaf göra och se vad man tycker.
Zoely kan vara positivt då man oftast får mindre och kortare blödningar och vissa har helt utebliven mens varje månad.

Nån annan som har nån erfarenhet av antingen det ena eller det andra eller det tredje med för den delen så dela med dig av dina erfarenheter och åsikter.

Preventivmedel

Så sitter man här hos barnmorskan. Väntar på att få komma in. Dags att förnya receptet på p-piller och för att få ett år utskrivet så måste man komma på besök.
Jag har ätit samma piller sen tonåren. Sen jag var 15 tror jag. Dom har funkat superbra och jag har alltid varit nöjd. 
När jag och mannen ville ha barn så slutade jag och blev gravid direkt med Wilma. Casper tog det nog 7 månader efter piller-stoppet. Men gravida blev vi:-) 
Nu har jag börjat fundera på hur man skulle må utan p-piller. Hur mycket påverkar p-pillerna ens mående och humör?
Vet en som äter Yaz och som är jättenöjd. Det ska tydligen vara en lägre hormondos i dom som påverkar kroppen. Låter ju vettigt men efter lite googlande och den första artikeln jag får upp handlar om en tjej som dog då hennes lungor pajade pga Yaz, så nej. Inga såna piller för mig. Å andra sidan så är det biverkningar med alla piller när man googlar runt. Det verkar inte finnas det där perfekta preventivmedlet. Eller gör det det?
Det finns p-piller, p-ring, p-plåster, p-spruta, p-stav, hormonspiral, kopparspiral mm. För att få minsta möjliga påverkan på kroppen, är det då bara total avhållsamhet som gäller? Låter ju inte så jättekul i mina öron.

Idag blir det en diskussion med barnmorskan så får vi se vad vi kommer fram till.

17 september 2013

Däppt i näshan

Just nu har jag varken tid, ork eller lust att bli sjuk eller ens förkyld.
Har känt att det är nåt i kroppen men valt att strunta i den känslan. Har använt nazonexen för att hålla näsan fri och inte riskera att åka på bihålorna.
NU...är näsan ännu mer täppt och jag småfryser på jobbet.
Som sagt jag har inte tid med det här nu.
En vecka kvar tills jag åker på stuntkursen. Jag tänker inte vara sjuk då och fram tills dess så är tanken att kunna besöka gymmet ett par gånger till.
Förhoppningsvis så är jag snart kvitt hostan som envisas med att finnas kvar, även om det bara dyker fram ibland, men så fort den försvinner och luftrören får mer energi så ska jag köra igång med mer kondition. Tills dess så får musklerna jobba. Och det behövs det med  :-)

Skolfoton

Igår kväll fick jag ett mail från Photomic att Wilmas skolfoton var klara. Loggade snabbt in på mobilen och kikade. Så fin hon är. Mitt hjärta. Mitt älskade charmtroll. Så otroligt vacker. :-)

Idag på jobbet slängde jag mig in på datorn och loggade in. Ok inte slängde mig in direk men jag loggade in för en stund en stund sen.
Vi har alltid fått grundpaketet hemskickat och omman vill ha fler bilder så får man skicka in en extra extra beställning så har man dom andra kortet snart i brevlådan. Jag vet inte vad jag tycker är smidigast. Här kan man välja på grundpaketet eller att designa sitt eget paket. Tydligen ska man kunna ändra bakgrund och annat men det är jag inte intresserad av. Jag vill ha orginalet.
Eftersom vi har några nära och kära som väldigt gärna vill ha kort på våra barn så måste jag beställa några extra bilder. Smidigt absolut. Då kommer allt som man vill ha direkt hem i brevlådan. Inga extrabeställningar som man behöver göra. Jag knappade in det som jag vill ha hemskickat, knappar mig till slutet och ska genom att bekräfta beställningen klicka på SKICKA BESTÄLLNING. Sagt och gjort, det gör jag. Inget händer. För visst brukar man komma vidare till en sida som säger "tack för din beställning"?!
Ringde upp kundtjänsten och frågade om dom fått min beställning men tydligen är har dom problem med just den biten just nu så någon beställning hade dom inte fått. Jag får prova lite senare och se om det funkar då. Suck. Varför kan det inte bara funka?

Längtar tills jag får hem barnens kort:-)
Wilmas leverans ligger på cirka 14 dagar.
Casper som fotade igår får jag nog vänta lite längre på. Dom korten blir levererade till dagis så får vi dom där. Då får vi efterbeställa dom kort man vill ha extra.
Tänk om alla fotografer bara kunde göra på samma sätt. Så enkelt det skulle vara.

Deadline

Dead-linen har varit och kursen är betald. Så nu är det bara att vänta tills det är dags att åka.

Måste shoppa lite innan det är dags att packa och åka. Det blir nog den mest konstiga väskan jag någonsin har packat. Ha ha.
Sovgrejor är ju en självklarhet likaså hygienartiklar.
Sen då?
Fingervantar och ett underställ om det är kallt ute. Höga fall sker nämligen ute från en skylift. Herre gud. Jag behöver bli av med min höjdrädsla på 1,5 vecka. Nån som har nåt tips?
Träningskläder för att träna ute och inne. Innekläder har jag men jag äger inte ens en träningsoverall så det måste införskaffas. Kanske ett par nya träningsskor hamnar på shoppinglistan oxå.
Kläder att brinna i. hmmmm. Jo men det har man ju massor av och det brukar jag packa med mig. Ha ha. Nä inte riktigt. Så kläder i 100% bomull måste jag hitta tills det är dags att åka.

Även ett glatt humör och ett jävlar anamma ska med och det kommer nog behövas med tanke på schemat. Långa dagar fulla med aktiviteter. Är så glad att jag lagt in om ledighet på måndagen. Mest är det för att jag inte vet när på kvällen/natten vi kommer hem men det kan nog vara skönt att få vila lite en dag innan man kastas in i verkligheten igen.

16 september 2013

Mums

Mannen hade köpt hem vaniljkvarg vilket jag här om dagen smakade på för första gången nånsin.
Så gott.
På fotbollen i lördags så hade jag med mig lite i en burk och åt som mellanmål.
Egentligen så är det en annan förpackning vi hade hemma då men det visade sig att den var slut på 3 affärer så jag gav upp och åkte hem med den på bilden här nedan. Den funkar oxå.
Igår kväll så ställde mannen in 2 burkar i frysen. Sista stunden i soffan så serverade jag en varsin skål med krossade digestivekex i och den kalla, lite frussna vaniljkvargen. Perfekt att toppa med valfria bär. Så himla gott.
Mellanmålet idag bestod i en kopp the och en burk halvfrusen vaniljkesella.
Beroende? Vem? Jag? Nääää :-)
Gissar att den andra sorten är liiiite godare än den här. Får se om jag får tag i den idag eller i morgon.


Plankan

Oj vilken träningsvärk jag har i magen. Kan knappt hosta utan att det smärtar. Tur att hostan har gett med sig en hel del.

I söndags när jag och mannen var tillsammans på gymmet, vilket för övrigt var riktigt kul och trevligt, så var det triceps, baksida axlar, rygg, framsida ben och mage som fick sig en genomkörare. Halva kroppen typ.
Just på magen så körde jag 3 variationer på plankan. Det tog tydligen rätt så bra för idag känns det.
Underligt att gilla den onda känslan. Men jag gör det. Då vet man att man tagit i.


Uppställning

Nu är det klart. Vi ska ställa upp husvagnen på en camping i vinter. Risken är ju att den bara står hemma på tomten och när vi ändå har köpt en så är det bättre att den används.
Vi har fått plats på Orsa Grönklitts camping. Var där uppe med några tjejkompisar förra året och jag gillar backarna. Speciellt om man tänker på barnen. Wilma kommer få skitkul där och för Caspers del så kommer det nog hända mycket på skidutvecklingsfronten i vinter. Flera olika roliga backar. Lååånga backar och inte speciellt branta. Ute i backarna så finns det figurer som står i kanterna på vissa ställen. Dom pratar. Ha ha kommer ihåg första gången jag passerade en av dom. När man vet att man är helt ensam i backen så undrar man helt klart vem det är som pratar helt plötsligt. Det kommer bli perfekt till barnen. Och det är just barnen jag tänker på. Vi vuxna får nog kul hur som. Det finns några röda backar och nån svart backe om man vill ge sig på det.
Säsongen är 1 okt - 30 april. Så några helger ska vi nog komma iväg. Det svåra är ju att mannen har snöplogning under vintern men eftersom husvagnen står på plats så kan ju jag ensam åka upp med barnen och åka skidor en helg. Kanske nån kompis med barn följer med eller kanske brorsan. Det ska nog inte bli några problem. Ser verkligen fram emot vintern. Speciellt vecka 10 nästa år då vi har en stuga bokad i Lofsdalen. Vi åker dit hela familjen tillsammans med Josefin och hennes familj (en man, en 7-årig tjej och en 4-åring).
Vill man inte åka skidor nån dag så kan man hälsa på björnarna i björnparken. Där har jag aldrig varit så det kommer helt klart att bli ett besök där i vinter.


Måndag

Det är nånting hela veckan nu.

Idag ska Casper intervjuas på dagis. En av fröknarna pluggar till förskolelärare och frågade om hon fick göra en intervju med honom. Dom kommer att prata om sånt han gillar så jag har tagit med ett par böcker om traktorer, grävmaskiner och bärgarn. Hon skulle skriva ut nåt papper på insekter och småkryp. Just dessa saker gillar han väldigt mycket. Hon skulle filma oxå och jag ska få se det sen. Spännande :-)
Skönt att veta att han sitter inne med henne nu. Det fullkomligt vräker ner regn just nu. Förhoppningsvis har dom gått in med dom andra barnen oxå. Det är helt galet va det regnar.
Casper har fotografering på dagis i eftermiddag. Väntar fortfarande på Wilmas kort som tog för ett par veckor sen men det dröjer säkert et tag till innan man får dom. Är ju så nyfiken.

Wilma ska få vara på miniorena idag. Efter skolan så hämtas barnen på skolan och går tillsammans till församlingshemmet för att sjunga, pyssla och leka. Det är lite som kyrkans barntimmar. Flera av tjejerna i klassen som Wilma leker med började där så självklart ska hon oxå få. Nackdelen är att det stänger 16,30 och då måste barnen hämtas och jag kan inte hämta förän 17,00. Vi löste det som så att mannen får se till att lösa detta och plocka ihop lite tidigare på just måndagar. Självklart ska min tös få gå om hon vill. Jag tror att det kan vara ett skoj avbrott i veckan med skola och fritids varje dag.
Ska bli kul att få höra ikväll vad dom gjort och vad hon tyckte om det.

Ikväll kommer mamma och pappa på besök. Det är den enda kvällen denna vecka som vi kan. Resten av veckan är det nåt varje kväll.
Jag fixa håret, fotbollsträning, jag färga fransar och bryn, föräldrarmöte på skolan, förmodligen fotbollsavslutning för tjejerna med filmkväll tillsammans med ledarna, till bror och brorsdotter, ytterligare ett kalas och simskola.
Behövs lite semester snart tror jag :-)

Vilken helg

Full rulle har det varit.

I fredags kväll hade vi lite fredagsmys i soffan. TV och popcorn. När det närmade sig läggdags för barnen så åkte jag till gymmet och tränade lite muskler. Väl hemma igen så blev det en dusch och lite soffmys med mannen innan vi sa god natt.

Lördagen bjöd inte på någon sovmorgon. Upp coh hoppa och väcka barnen. Klockan 09,30 var det avresa för 10,00 var det samling i Storvreta. Fotbollssammandrag för Wilma.
Det blev en solig och varm dag. Inget man hade kläder för. Jeans, tennispjuck och linne. Oj va varmt det var om benen och fötterna. Blä. Tjejerna spelade 3 matcher. Dom är så duktiga. Dom utvecklas hela tiden. Så himla roligt att se. Tyvärr så blev det ingen vinst men tjejerna gjorde mål och dom tyckte det var skoj. Casper hade polaren Jakob där så det var full rulle. På vägen hem åkte vi ut till Jälla för att kika hur det ser ut. Micke har gjort jobb där. Shit va stort det kommer att bli. Helt galet.
Väl hemma så tog jag en huvudvärkstablett och däckade i sängen. Vaknade en timme senare och hade fortfarande ont. Mannen tog hand om barnen och fixade och donade. Jag tog 2 till tabletter och inget blev bättre för det. Inget kul avslut på en härlig dag men så kan det bli ibland.

Även söndagen bjöd på en icke sovmorgon. Tyvärr.
Mannen och jag har i en veckas tid planerat att gå till gymmet tillsammans. Det finns rum till barnen där. TV och soffa och ett litet bort och stolar så vi packade med oss barnen och åkte dit. Vi packade med en film till barnen, ritblock och kritor och lite bilar. Dom åkte i sina onepizar. Perfekt. Medan jag och mannen gymmade 1 timme så kollade dom på TV. Casper var dock ut ett par gånger i gymmet. "va e de?" "vad gör han?" "jag sitta här" "jag prova den" "du e stark" "den e tung". ha ha sötnosen. Han är så nyfiken. Nästa gång blir det dock barnvakt till honom. Wilma är enkel att ha med så hon får välja om hon ska med eller om hon vill vara där Casper är.
Efter gymmet så bytte Wilma om till festkläder. Hon skulle på kalas på Leo´s. Vi lämnade av henne där. Josefin var kvar och var så gullig att hon körde hem Wilma efter kalaset. Eller hem och hem. Hem till sig för tjejerna ville leka. Så vi åkte hem och duschade, jag dammsög bilen. Casper var med ute. Mannen städade i garaget. Jag plockade in dynorna till utemöblerna, städade upp vid sandlådan, städade upp i cykelförrådet så vi kunde få plats med förtält till husvagnen, mannen tvättade av hela "min" :-) bil. Så skinande ren den är nu :-) Jag städade upp i nästan hela huset.
Jag mötte upp Josefin och tjejerna på Fyrishov klockan 17 då det var dags för simskola. Blev ingen simning för mig då röda veckan är på besök.
Hem, mat, natta barn, städa upp det sista i huset, titta på tv och god natt.

Man kan säga att vi fick en hel del gjort.

13 september 2013

Träningsplanering

Igår kväll blev det soffkväll.
Mannen stack ut och cyklade nästan 3 mil på sin nya cykel. Jag nattade barnen och passade sen på att träna mina handleder lite. Först med hantel och sen med en gyro-boll som naprapaten sa att jag skulle köpa. Den är helt omöjlig att få fart på. Som tur var så fick jag med att startsnöre när jag köpte den :-)
Det känns i handlederna. speciellt vänster som är dens om jag har problem med. Det är tydligen lite snett där inne så streching och styrketräning är det som i slutändan ska hjälpa.

Klockan 21,00 var det TV för mig och mannen. Tillsammans i soffan. Mysigt.
Person of Interest är intressant. Jag vet inte vad jag gillar egentligen. Nåt är det som fångat mig. Kanske är det han lugn som imponerar på mig. Att i alla situationer behålla lugnet och prata lugnt och sansat oavsett vem han pratar med. Det är kanske nåt man ska ta till sig :-)

Idag är en ny dag. Vi hade en härligt lugn morgon jag och barnen. Dom fick sitta i soffan och klä på sig och kolla på Bolibompa och mannen serverade rostat bröd och mjölk.
Vi var ute innan skolbussen ens kommit så vi fick vänta en liten stund.
Dimmigt som f-n var det ute. Man såg inte långt fram så när man kör med sin guldklimp i bilen så får man köra lite försiktigt.
Casper är alltid lika glad nu när vi kommer till dagis. Han trivs verkligen. Det är så härligt att se när fröknarna släpper ut barnen på stora gården. Dom är som kossor som kommer ut på grönbete. Vilken fart i benen dom har och vilka leenden. Dom far fram till förrådet och väntar på att det ska öppnas och sen åker cyklarna ut och dom far omkring, jättenöjda.

Ikväll blir det gymmet. En fredag? Ja jag vet men så får det bli om det ska bli nå muskler och om kroppen ska trimmas.
Var på gymmet i söndags och körde igenom hela kroppen. Det kändes bra efteråt. Måndag och tisdag blev det vila av olika anledningar.
I onsdags så blev det en 45 minuters rask promenad tillsammans med en annan mamma medans tjejerna hade fotbollsträning. Efteråt lämnade jag Wilma hemma hos Micke. Casper sov redan. Micke såg till att Wilma duschade och att hon fick lite yoghurt i magen innan hon lag sig. Jag själv åkte in till gymmet och körde igenom hela kroppen. Kände mig stark och pigg när jag kom hem.

Finns en tanke att få till 2 gympass i veckan. Efter råd från min bror så delar vi upp muskelgrupperna på dessa två tillfällen.
1: Framsida överkropp + baksida ben + mage
2: Baksida överkropp + framsida ben + mage
Jag tror det var så vi sa. Jag har inte hunnit renskriva pappret :-)

Det innebär att jag får till under en vecka:
55 min promenad på onsdagar när Wilma har fotbollsträning
30 min simning när Wilma har simning
2 gympass  valfria dagar
1 pass ju-jutsu (utom nu den närmaste månaden)

Tanken var att köra ju-jutsu 2 dagar i veckan men Micke kommer att cykla på tisdagar och då tycker jag att han ska få göra det. Jag kan ju inte "sno" alla dagar i veckan. Det räknas nog inte som sammarbete och förståelse då. Så vi delar :-)


12 september 2013

Resan

Resan ner till Karlshamn är fixad. Vi är tre stycken som kommer att samåka. Det är ju ett par mil att förflytta sig och är man fler så blir det både roligare och lättare att köra eftersom vi kan turas om att köra om nån blir trött.
Vi har mailats och enkelt kunnats samsas om när vi ska åka.

Nu är det bara att fortsätta vänta tills det är dags.

11 september 2013

Min plan

Mer information har kommit till det som komma skall :-)
Jag längtar så himla mycket. Det ska bli så himla kul. Spännande. Att få träffa nya människor. Att få prova på saker jag aldrig provat på. Att få utmana mig själv. Att få utvecklas. Att förhoppningsvis få skratta en massa. Men oxå så är det allvar och skärpa som gäller.

När åker jag?
Sista helgen i september. Jag åker på torsdagen och kommer hem sent på söndag kväll.
Vart ska jag?
Karlshamn. Inte direkt runt hörnet men dessto mer spännande.
Vad ska jag göra?
Jo, jag ska gå en STUNTKURS.

Att åka i från familjen under flera dagar, speciellt barnen, det känns i hjärtat men jag kommer ju hem igen efter ett par dagar. Dom klarar sig.
Att få göra detta för mig och endast mig känns helt otroligt underbart.

10 september 2013

Huvudvärk

Skit oxå. Huvudvärken är här och tröttheten hänger tungt över mig.
Jag var uppe alldeles för länge igår. Någon som jag tidigt igår hade planerat att jag inte skulle vara. Men det sket sig och med alldeles för lite sockerinag till min kropp så fullkomligt skriker den rakt ut. Huvudvärken och tröttheten blir ingen bra kombo. Ögonlocken känns som om dom när som helst ska rasa ihop. Att då sitta på jobbet och inse att nä hä du....bara att hålla dom uppe...det är ingen höjdare när allt man vill är att lägga sig och blunda.
Varm är jag oxå. Varför är jag varm?

Efter jobbet idag ska jag hämta upp barnen sen ska vi till bästaste Karin så att hon får klippa Casper. Hans hår växer och ser alldeles trassligt ut i bak. Massa balsamspray och en borste så brukar det ordna sig. Ska bli skönt att få honom klippt. Nästa vecka är det ju dags för dagisfotografering oxå.
Wilma är redan klippt och fotograferad i skolan så vi väntar på korten :-)

09 september 2013

Tankar

Vad är det som gör att man helt plötsligt har huvudet fullt av tankar som man antingen inte har tid att tänka på eller som man ínte vet hur man ska tänka och se på eller hur man ens ska hantera?
Varför kan dom inte bara lämna en i fred? Ge mig lugn och ro.


08 september 2013

Fullproppad

Jag pratar om både helgen och om mig själv.
Helgen har bjudit på mycket.

I lördags så hade Wilma fotbollssammandrag. Det var på hemmaplan och tjejerna spelade 3 matcher. Resultatet skiter vi i. Tjejerna hade kul i alla fall:-) 
Vi föräldrar delade på ansvaret. Vi var några som grillade korv och hamburgare och sålde lite godis mellan 10-12 innan dom andra avlöste och sålde vidare till 14.00. Vi fick värsta rushen på vårt pass. Shit va med folk som skulle äta. Fast så var det ju lunchtid oxå. Eftermiddagen blev lugn och jag kunde kolla på sista matchen i lugn och ro.
På kvällen åkte vi till Josefine och barnen och grillade kött och umgicks. Josefine hade en äppelpaj som stod så vi fika med den och vaniljsås. Åh så god. Åt alldeles för mycket så jag mådde illa på kvällen. Men gott var det.

I dag söndag började jag dagen strax efter 07 med att köra ett pass på gymmet. Känner mig riktigt duktig och bra gick det:-)
Hem, lämnade Wilma hos Josefin så tjejerna fick leka.
Jag, mannen och Casper åkte till stan. Mannen köpte en cykel och Casper fick en vindjacka. Skönt att ha en hemma så man inte blir överraskad av kallare väder helt plötsligt.
Sen hem till Josefine, tog en fika och alla barnen fick leka. Hon hade precis gjort en äppelpaj så ja...jag åt av den och självklart för mycket hamnade i min mage. 
Hemma blev det lite lätt rester. Tacos. Lagom för sen överfulla magen.
Casper slocknade på soffan innan maten och vägrade vakna så honom bäddade vi ner. Ska bli spännande att se om han sover hela natten eller om han vaknar och är hungrig. Det visar sig.

Mannen är ute och cyklar nu. Wilma förberedes för att lägga sig och jag...jag sätter mig nog och läser lite om en stund.

Helgen har varit kanon på alla sätt och vis.




06 september 2013

Surt sa räven

Eller hur det nu var. Surt säger jag.
Såg så mycket fram emot att komma iväg och träna ju-jutsu igår men det blidde inget.
Hämtade barnen efter jobbet, lagade mat, vi åt, jag plockade lite, mös med barnen, städade upp i köket, fixade med tvätten, lockan närmade sig träningstid 19,00 men ingen man var hemma. Klockan blev mer och mer och jag insåg att det blir nog inget. Även om man inser det såblir man lite ledsen och besviken. Började natta barnen när klockan blev 19,30. Då kom mannen hem. Men för mig var det för sent.
Han hade gjutit en platta under dagen och betongen kom så sent som 10,00. Dom brukar få den runt 07,00 men just idag kom den 10,00 och det blev för mannen att jobba över.

Jag gjorde enkel mat igår. Kokade ris.Skar kyckling och wookade den och hade i färdig sweet ´n sour sås. Gott. Minskar man ner på riset oxå så blir det för min del bra.

Hela kvällen hostade jag. Jäkla hosta. Försvinn. Känns bättre i rösten men hostan. Pratar jag för mycket så börjar jag hosta eller så får jag hostattacker bara ändå.
Så för mig gäller nog att vila halsen och rösten.
Det är väldigt enkelt då jag blev irriterad igår. Jag har haft min telefon på jobbet avstängd av den anledningen att jag varit hes och knappt kunnat prata. Jag kan prata nu men är fortfarande hes, hostar  och emellan åt kommer inget ljud alls. Då får jag höra av kollegan att jag ju kan slå på min telefon för jag har faktiskt haft den avstängd länge nu. 4 dagar. Hallå. Jag svarar i telefon 5 dagar i veckan i vanliga fall. Kan jag inte få en chans att bli frisk i hals och röst? Sååååå irriterande.
Så här sitter jag och får svara i telefon. Se till att hosta innan jag lyfter på luren och se till att koppla vidare innan jag börjar hosta i luren.
Blir rösten värre då sjukskriver jag mig och sitter hemma istället. Då kan ingen klaga på att jag inte svarar för då är jag inte där. Måste ju vara bättre att jag är på jobbet och inte svara men sköter allt annat jag ska! Eller?
Suck.

05 september 2013

host host

Jag hostar fortfarande och är hes. Cocillanan vågar jag inte ta någe mer. Shit va jag mådde mysko. Jag åkte hem på eftermiddagen och lag mig. Tokdäckade i sängen och vaknade som tur var när klockan ringde så jag kunde åka och hämta barnen men jag vågar nog påstå att jag var inte den bästa föraren. Som tur är så var jag medveten om det så det gick försiktigt som bara den.

Idag är en ny dag...igen.
Torsdag. Jag ska till naprapaten om en stund. Hoppas, hoppas han inte knakar min kropp. Det är så äckligt och vidrigt. Vi får väl se vad det blir. Jag gissar på att han sköter sitt jobb och gör det som är bäst för mig och min kropp :-)

Ser fram emot kvällen. Ju-jutsu står på schemat. Läkaren har sagt att det är ok att jag tränar trots att jag är hes och hostar. Han vill dock att jag känner efter och tränar lugnt om min kropp (hals) säger så. Självklart så lyssnar jag på läkaren. Hi hi.
Nä men faktiskt jag har ju lite att se fram emot i slutet av september så jag har inte möjlighet att vara sjuk då så det gäller att bli frisk nu. Helst idag, tack :-) Någon som kan trolla? :-)


03 september 2013

Hostmedicin

I fredags vaknade jag av att rösten flytt sin väg. Bort. På semester. Nån stans där jag inte var. Kvar var jag och tystnaden.
Ingen förkylning som jag känner av över huvudtaget men hes...jo tack.
Var till husläkaren igår så han kunde lyssna på lungorna eftersom jag har tungt att andas och hostar en hel del oxå. Allt lät jättebra så det sitter i stämbanden och i halsen. Fick hostmedicin utskrivet. Cocillana. Wow tänkte jag. Cocillana har man ju hört ska vara så himla bra.
Tog min slurk igår kväll strax innan barnen skulle sova. Ville inte ta tidigare eftersom jag inte visste hur jag skulle må av den. En del bli ju trötta och omtäcknade som det verkar. Jag märkte ingenting. Jag hostade vidare hela jäkla kvällen. Somnade och sov normalt gott. Ingen hosta dock så det var ju skönt. Upp i morse och fixade i ordning mig och barnen. Körde Wilma till fritids och Casper till dagis. Insåg när jag satt i bilen att allt kändes konstigt. Det var som om jag inte hängde med riktigt i ögonen eller tanken. Tur att jag började känna så efter att jag lämnat barnen. Tog mig till jobbet och här sitter jag och känner mig halvt flummig på nåt sätt. Känns som om jag sitter i en egen bubbla. Lite som att sväva på moln.
Ska det kännas så här NU? fan det är ju länge sen jag tog hostmedicinen.