28 augusti 2013

Underbara känsla

Äntligen är den här. Känslan som jag så länge har saknat, känslan som jag älskar att känna. Känslan av en kropp som ömmar efter en bra träningssvängom, känslan av tillfredsställelse, känslan att vara nöjd över det man presterat, känslan av att man är stark, trygg, känslan av att ha avreagerat sig och känna ett totalt lugn i kroppen och en total lycka.
Gårdagens ju-jutsu pass gav mig allt detta. På 1 h 30 min fick jag en underbar känsla. Tänk då vad fler pass kan göra :-)

Uppvärmningen var lugn och bra men för mig som inte alls har nåt flås och som är ur form så blev till och med en ganska lugn uppvärmning som ett tufft projekt. Jag flåsade rätt bra och färgen i ansiktet ändrades till röd. Inte alls särskilt attraktivt på mig.
Vi körde två och två, bytte partner ibland, körde tekniker, körde fritt och körde lite ne waza (mattbrottning). 
Japanskan finns i bakhuvudet så jag var med på en del men på en del så slog det slint. Vad skulle vi göra? ha ha tur man har en partner som man kan se till att attakera innan han/hon attakerar mig för då får ju denne visa tekniken först.
Teknikerna fanns där. Det sitter i ryggmärgen tydligen. Jag har inte glömt. Nu gäller det att köra på i ett lagom tempo och påminna sig om det som finns i bakhuvudet. Jag tror att det kan bli ritkigt bra. Jag tror till och med att JAG kan bli riktigt bra igen :-)

27 augusti 2013

Ju-jutsu

Ikväll är det dags. Första passet ju-jutsu på ett par år. Ska bli riktigt kul och otroligt spännande. Mailade med en gammal träninsgkamrat som kommer att vara där ikväll. Han tyckte det var jättekul att jag skulle köra igång igen. Det tycker jag med och när man har vänner och träningskamrater som är så positiva så känns det ännu bättre. Tack Bosse.

26 augusti 2013

Ledig

Att anmälan är klar är ju en sak men att sen va ledig från jobbet det är en annan.
Nu har jag sån tur att ledighetsansökan jag lämnade in idag har blivit godkänd :-)
Så den 26 - 30 september är jag ledig från jobbet. Underbart. Helt galet.

Just nu är mobilen helt dö och jag behöver den, ska ladda upp den hemma, men vid tillfälle ska jag se om jag kan skriva några rader och lägga ut en video eller liknande så ni får se vad jag ska göra.

På återseende :-)

Helgen

Så där. Som alla vet är vardagen här igen. Man kommer snabbt in i den efter semestern.

Vår helg har varit trevlig på många sätt.

I lördags fick vi kliva upp på morgonen då Wilma skulle ha fotbollsmatch på hemmaplan.
Strålande sol hela dagen.
Dom spelade mot UIF och det var den bästa matchen tjejerna spelat. Resultatet: 3-3. jäklar va duktiga dom var. Det var i andra halvlek som det lossnade. Nånting hände och målen rullade in:-)
Wilma blev kvar med en annan familj för hon ville leka lite extra och vara kvar på godisregnet. Självklart så fick hon det.
Micke lämnades av hemma och Casper och jag åkte och handlade lite smått och gott. brorsan var på plats hemma hos oss när vi shoppat klart så det blev fika ute i solen. Sen dök Mia förbi för att lämna takboxen som hon lånat. Med sig hade hon sina vapendragare, Puma, Ella och Hanna. 3 härliga Dobermanntjejer. Hanna är minst och är kanske runt 6 månader gammal. Ursöt så klart.
Mia lag ut ett varsitt spår till dom äldsta på åkern utanför oss. När Ella gick sitt så fick Casper följa med. Ella först, sen Mia några meter bakom som höll emot för att det inte skulle gå för fort och längst bak i linan så gick Casper ropandes "vänta mig, vänta mig". Mia höll i linan så Casper hängde med längst bak. När en spårpinne hittats så fick Casper vara med och mata med godis. Han var väldigt nöjd efterår. När Puma gick sitt spår så fick Casper gå med mig och Ella och ta fram vatten till hundarna. Han skulle aldrig hinna med i Pumas spår så det var lika bra. Sen fick Hanna vara med i trädgården en stund.
Wilma blev hemskjutsad i en Porsche. Vilken lyx.
Mia blev kvar på middag. Supertrevligt tycker jag när det blir så där spontant. Grillad kyckling med potatisgratäng och grillade champinjoner och en sallad till. Baguetter hittades i frysen så dom värmdes på. Hur gott som helst. Mia rullade hemåt och vi fick en stund att röja undan hemma och förbereda barnen för natten. Strax efter 20,00 så kom Fredrik och Ina förbi på en kvällsfika. Nice.
Inte ofta man ser dom.

Söndagen bjöd även den på strålande sol. man blir så glad av solen och värmen. Ibland skulle jag vilja emigrera till ett varmare land. Jag är ingen vintermänniska. Jag vill ha värme. En dag kanske:-)

Vi började dagen med att besöka Annika och Axel. Casper och Axel har gått på samma dagisavdelning och jag och Annika känner varandra genom ju-jutsun. Casper och Axel känner igen varandra, superkul, så det blev livat. Vi fikade innan vi gick till lekplatsen en liten stund. Tyvärr var min mor och far inbokade på ett besök så jag var tvungen att åka sen men förhoppningsvis så dröjer det inte allt för länge tills vi träffar Annika och Axel igen. Och Alva, lillasyster som är pytteliten:-)
Mamma och pappa hade kommit lite tidigare så dom fick sätta sig ute och vänta på oss. Sen blev det fika (igen) och en massa prat.
Micke och Casper hoppade på gräsklipparen och tog en svängom i det gröna gräset. Han somnad i knät på Micke. Hörselskydden var på så han sov gott en stund.
Jag och Wilma åkte in till simskolan som började igen efter sommarlovet. Jag passade på att simma. Blev 20 minuter eftersom det var lite info innan simskolan började och det vill man ju lyssna på. Men simningen gick bra. Köpte simglasögon till Wilma och mig innan. Tänkte jag skulle simma så där snyggt som andra gör när dom simmar  bröstsim. Ner uder vattnet liksom för att skona nacken. Herre gud jag vart hel andfådd. Jag var ju tvungen att blåsa ut vatten ur näsan när jag kom upp så jag hann ju aldrig få in ny luft. Ha ha. likadant när jag försökte crawla. Tänkte jag skulle ge mig in på det och lära mig det. Kanske behövs en kurs insåg jag. När fan andas man in? Likadant där när jag skulle ha ny luft så var jag tvungen att blåsa ut vatten ur näsan så när jag var ner i vattnet igen så hade jag ingen luft i lungorna. Hur gör man? Får nog googla lite på det. Ha ha ha.
Hemma blev det grillad hamburgare innan sängdags.

Nu ny vecka och nya tag. Ska bli spännande att se vad och hur mycket träning jag får till i veckan.




25 augusti 2013

Bokat

Så där ja. Beslutet har varit förvirrande och jag har grubblat en del. 
Vad blir bäst?
Vilket ÄR bäst?
Vad får jag ut mest av?
Vad är skillnaden?
Kan jag?

Klart jag kan och beslutet är taget. Jag är anmäld:-)

23 augusti 2013

Så många val

Nu är det snurrigt.
Har fått tips om ytterligare en grej. Inom samma genre men ändå. Vilket vill jag göra? Vart ska jag?
Grubblar så det osar från öronen.

Bröllopsdag

Herre gud.
Idag har jag och mannen bröllopsdag. Det är 5 år sedan vi gifte oss. 080823. Shit va åren går.
Vi firar visst träbröllop som det så vackert heter.

Jag är som vanligt ute i god tid och har INTE hunnit köpa nåt. Shit. Vad hittar man på? Någon som kan ge förslag så här i sista sekunden? PANIIIIK!
Jag skyller på att vi var på semester tillsammans i 2 veckor, sen att jag låg sjuk och däckad i 1 vecka och nu tillbaka på jobbet och har maaassssoooor att göra.
Hur ska man hinna?
Alla förslag mottages tacksamt på vad man kan köpa till mannen. Nåt vill jag ju köpa och ge honom som uppskattning för att han stått ut med mig i alla år.



Bollen rullar

Jag har bestämt mig. Allt är i rullning :-) Så himla kul och jag ser fram emot allt. Jag räknar med en öm kropp och mycket skratt.

Till en början så ska kroppen få jobba hårt under knappt en månad. Konditionen ska upp och likaså styrkan. Lite smidighet vore väl bra oxå. Egentligen skulle det väl inte behövas men jag känner att jag vill göra detta för min egen skull. I flera år har jag låtit mig själv ligga i skuggan och jag mår inget bra av det så...
På tisdag hoppar jag på ju-jutsuträningen igen. Det ska bli så himla kul. Jag har längtat och saknat ju-jutsun så himla mycket. Det är underbar träning för min kropp och man får liksom avreagera sig lite vilket gör mig så mycket lugnare :-) Man behöver få ut sina agressioner ibland. Hi hi.

Igår gjordes ett samtal för att kolla vidare på mina val och vad jag är intresserad av. Det ser riktigt positivt ut. Mer info kommer senare när allt är bokat och klart.

21 augusti 2013

Jag vet

Efter en del grubblerier över livet så vet jag. Jag vet vad jag vill förändra. Jag trivs på jobbet, med mina kollegor och jag trivs med mina arbetsuppgifter. Jag har en trygghet med fast anställning och en lön som kommer in på kontot varje månad.
Kanske är det inte jobbet som man ska förändra på utan kanske det som sker på sidan.
Jag hinner inte med så mycket känner jag. Det är hämtning, lämning av barn vid skolbussen, på fritids och på dagis, matlagning och nattning av barn, tvätt som ska fixas och ett hus som ska städas. Timmarna räcker helt enkelt inte till.
Jag tar mig till gymmet ibland, jag är ut i motionsspåret och jag simmar ibland. Men jag känner att det inte räcker.
Jag har aldrig kul, jag utvecklas inte som person känner jag. Det står still.
Jag har hittat det perfekta som jag vill göra. Det perfekta som kan ge mig ett avbrott i vardagen, som kan ge mig en möjlighet att träffa nya intressanta människor och som förhoppningsvis kan bjuda på en del skratt.
Fast VAd det är...det berättar jag om senare :-)

Puss

19 augusti 2013

Wow

Tack för era fina kommentaren som ni skrivit medan jag varit på semester.
Nu är dom publicerade :-)

Min tanke att blogga under hela semestern för att få ner vad vi gjort det gick åt skogen. Dagarna var fulla av aktiviteter med barnen samtidigt som vi varit totalt lata och bara vilat upp oss så dagarna gick fort. Nåt bloggande blev det inte alls.

Nu är vardagen här igen efter att ha legat sjuk en vecka. Japp sjuk. Inte alls kul. Magsjuka eller nåt vet inte vad det är för jag är fortfarande inte ok. Men jag är på benen och är mycket bättre. Hade dock 3 dagar som jag bara låg. gjorde ingenting. Ingen mat och ingen dryck kunde passera i min kropp. Eller jo passera kunde den för det var vad som hände. In i munnen och ut på 5 minuter. Har lämnat in för salmonella men det verkar ta tid att få svar. Ingen annan i familjen är sjuk och Casper som åker på dom flesta bakterierna, ja han är pigg som en mört. Så jag tvivlar på magsjuka men frågan är vad det är?! En magbakterie av nåt slag?!

Under veckan jag var sjuk så låg jag bara i soffan. Började kolla på "A vampires diaries". Så jäkla bra. Jag älskar den och mina kvällar går åt till att titta på ett avsnitt eller två. Jag vet inte vad det är med dessa filmer eller serier. Jag blir som "besatt". Älskar, älskar, älskar dom. Vill bara se mer och kunde jag skulle jag vara ledig och sitta hemma och kolla på resten av alla avsnitt.
Har det verkligen funnits vampyrer? Finns dom? Bland oss? Nån annan stans? Nä jag tror inte på att dom finns med livet dom lever i dessa filmer är onekeligen spännande och intressanta.

Som avslutning kan jag meddela att idag är ingen vanlig dag.
Idag är det nämligen skolstart för Wilma som börjar ETTAN :-) Wow säger jag bara. Min stora tjej. Åren går. Hon börjar verkligen ettan nu.
Allt gick bra i morse. Lugn och ro. Ingen stress och inget bråk. Lämnade Wilma vid skolbussen som vanligt. Hon var glad och såg fram emot dagen. Ingen nervositet alls hos henne. Hon packade jackan i sin nya skolväska och skuttade på bussen.
Det ska bli så spännande att höra om hur dagen varit.

18 augusti 2013

Förändring

Jag måste förändra nåt. Jag har haft en underbar semester tillsammans med familjen. Västerviks camping, öland och Klinta camping och till sist High Chaparall. Kan skriva lite om det sen. 

Nu är vardagen här igen. Gå upp, göra sig klar, lämna barnen på respektive ställen, jobba och slita där ingen säger "tack" eller "bra jobbat". Hämta barn, mat, gosa och natta barn, tvätta fixa och dona och sova själv. 

Jag trivs på mitt jobb det är inte det. Jag har jobbat där i 9 år nu. Jag har lärt mig mycket, jag har snälla och trevliga kollegor men jobbet ger mig inte mer. Jag vill få ut mer av livet. Det kan inte bara vara så här.
Mycket tankar går åt till att grubbla på vad jag ska göra. Vad är jag ute efter?
En vän till mig har på "äldre dar" kommit in i film- och stuntmanjobb. 
Jag vill me. Skådespela och modella. Göra nåt helt annorlunda än nu. 
Men hur bryter man sig i den branschen utan erfarenhet eller utbildning? Eller kanske utseende. Hur vet man att man har utseendet? 
Någon som vet? Hör av dig till mig.
Jag vill utvecklas, jag vill ha nya utmaningar, jag vill ha kul, jag vill träffa nya intressanta människor. Jag är en social person, jag behöver få komma ut. Jag behöver få leva ut och vad kan väl vara bättre än att få agera som skådespelerska? 
Nån som kan hjälpa mig i rätt riktning?
Vart börjar man?

Nu dammsuga innan familjen kommer hem. Wilma har fotbollsmatch och mannen tog med sig barnen eftersom jag är lite svag efter en veckas magproblem.


01 augusti 2013

Dag 3

Sovmorgon till 09.30. Barnen kommer i säng på tok för sent. Dom sover ju dom timmar dom behöver men hallå, dagen försvinner fort. 

Även idag har det regnat. 
Barnen cyklade lite på förmiddagen och det slutade med att Casper var dyngsur om fötterna trots gummistövlar. Insåg att det var hål i dom så det var ju inte så konstigt han blev blöt. 
Vi passade på att handla lite eftersom vädret inte var på vår sida. Vi stannade på Lager 157 för vi trodde det fanns gummistövlar där. Icke. Däremot så hittade jag en mysig stickad tröja och Micke en snygg skjorta så dom fick följa med oss hem:-)
Vi hittade en skobutik och jag hittade dom snyggaste stövlarna till Casper. Visade som och han blev helt förälskad. Tar kort på dom i morgon och lägger ut. Han tog ett par och vägrade kliva ur dom trots att storleken inte var den rätta. Med 2 cm tomt vid tårna så var dom lite stora men med en extra sula i så satt dom bättre och vi kunde alla gå nöjda därifrån. 
Vi var in på DollarStore och småhandlade lite innan vi tog en lunch på en litet matställe. 
Hem till husvagnen.

Kvällen bjöd på bättre väder. Det blev en hel del lek på lekplatsen. Vi hyrde nån typ v trampbil och åkte runt på området. Den såg ut som en golfbil. Fast Micke och jag satt i bak och fick trampa för att den skulle gå framåt. Barnen satt framför oss fastbältade. Jäkligt jobbigt var det. Pust. Ha ha men rätt så kul och barnen som tjatat om det i 2 dygn var supernöjda.
Wilma träffade några kompisar (3 st) på lekplatsen vilket slutade med att hon följde med dom och fiskade. Jag och Micke tog med Casper för ett besök på gymmet men när vi väl kom dit så skulle man betala och få inträdeskort vid receptionen. Nä men hallå. Varför kan inget ingå? Till och med poolområdet skulle man betala för att få gå in på. Suck.
Micke passade på att springa en vända och jag och Casper lekte på lekplatsen medan vi inväntade Wilma. 
Wilma hade haft skoj och fått hjälp av pappan Björn som var med och fiskade. 
Sen blev det duschen för oss alla. Skönt med en varm dusch. 
Väl i husvagnen, Micke och Casper var snabbare tillbaka än mig och Wilma, så var raviolin varm och god och vi kunde avnjuta lite mat klockan 22.00. 

Casper gick och bäddade ner sig själv efter maten och somnade strax efter. Gullungen. Han var trött.
Wilma borrade tänderna och somnade snabbt hon oxå. 

Här sitter mannen och jag. Trött. 
God natt.