31 maj 2013

5-kamp

I kväll är det dags..för jobbets årliga 5-kamp. Vem tar hem vinnarpokalen i år? Förhoppningsvis inte samma person som redan tagit den 2 år i rad. Hi hi.

Jag jobbar på. Mannen kommer hit och byter bil så får han hämta barnen och sköta allt ikväll. Själv blir jag kvar på jobbet, grillar och äter go mat, umgås med kollegorna och är med på 5-kampen.
För mig blir det ingen utgång utan jag tar bilen hem sen. Det räcker för mig.

I morgon ska jag till skolan med Wilma. Det är skoldag. Konstigt absolut. Men det är mer som öppet-hus och barnen kommer få ha sin avslutning en dag tidigare då.

Gårkvällen slutade fint.
Wilma var helt slut och hade ont i huvudet när jag hämtade henne. Casper hade inte sovit på dan.
Wilma fick jag tvinga i alvedon och hon somnade på min säng vid 17,30. Micke fixade hamburgare och bröd till middag. Ingen var speciellt hungrig eller orkade engagera sig i maten. Själv låg jag och kramades med Wilma. Hon behövde det. Min lilla gumma som aldrig är sjuk var så hängig. Men ingen feber och idag är hon pigg.
Casper kom i säng vid 19,30 efter mat och bad. Jag plockade undan hemma och fixade lite. Torkade av alla ytorna. Nu är det fint. Kvällen var min.
Soffan för mig själv 30 min då mannen gick ut i spelrummet och spelade trummor. Jag åt glass och kollade på nåt på 4:an. Vad det nu hette?? Om idioter som inte tar hand om sina husdjur. Fy fan säger jag bara.
Klockan 21 var det dags. Hawaii five-0. I love it. Jag verkligen älskar den serien.

Wilma vaknade av sig själv i morse. Konstigt vore väl annars när hon fått 12 h sömn. Men hon behövde det tydligen. hon fick klä sig medan jag tog en dusch. Till och med Casper vaknade av sig själv vid 06,00. Skönt när barnen kommit i säng i tid och vaknar av sig själva. Dom är oftast piggare då. Morgonen blev trevlig. Ingen brådska, inget bråk. Och jag glömde inte heller bort att andas :-)
Lämnade Wilma vid bussen, Casper på dagis, lämnade in ett avföringsprov för Casper till husläkaren, jag kan berätta mer sen, och så åkte jag till jobbet.
Massor att göra men jag försöker ta det lugnt och att andas.
 

En komplimang...

...är alltid trevligt att få.
"bla, bla, bla...men du är oxå söt...bla bla.
Tack.

 

30 maj 2013

Andas

Efter flera dagar av stress vilket resulterat i konstanta panikångest-symtom sen i lördags så försöker jag göra något. Det känns som om jag hela tiden försöker göra något åt situationen men jag vet inte vad eller hur.
Jag har andats ytligt i flera dagar, tröttheten hänger över mig hela tiden, jag har ett enormt tryck över bröstet och en viss smärta, jag känner mig nere, har långt till skratt, är irriterad, humörsvängningar.
HERRE GUD VEM ÄR JAG???
Jag orkar inte med mig själv. Vart är den där glada, spontana, sociala tjejen jag en gång kände?
Jag gör det jag ska och så allt annat som jag "måste" göra men jag har inte energi till att ringa folk ännu mindre träffa folk. Jag känner mig som att jag sitter i en bubbla. En mörk bubbla där ingen kommer in. Jag försöker så klart att vara tillgänglig för mina barn. Alltid. Men jag blir irriterad på dom oxå, tyvärr. Dom senaste dagarna har varit hemska. Dålig sömn, tjafs och bråk.

Igår var ytterligare en stressig morgon. Väl på jobbet kände jag att nej nu fan är det slut på det här skiten. Om ingen hjälper mig så måste jag hitta en väg att lösa detta själv. Det här går inte. Jag vill få känna ett lugn, en glädje,  jag vill få skratta som en galning, le och känna lycka och kärlek. Seriöst. Det är hemskt att må så här.
Igår på jobbet så försökte jag att andas. Djupa andetag under hela dagen. jag kände ett visst lugn men det tar nog lite tid innan allt blir en vana. Jag är van att stressa och andas ytligt. Jag gäspar hela dagar förmodligen till följd av att jag inte får in tillräckligt med syre till kropp och hjärna.
Igår andades jag. Det kändes skönt. När jag kände stressen (som jag alltid gör) så kämpade jag ännu mer med andningen. Det är mitt första steg. Att andas. Att bli medveten om hur jag andas.
Att komma hem med barnen och känna ännu mer stress eftersom mat måste fixas och ätas då Wilma skulle på fotbollsträning, ja det gjorde inte saken bättre men jag andade mig igenom matfixet.
Micke och Casper stannade hemma och Micke fick isäng Casper i bra tid vilket innebar en goare kille idag på morgonen.
När Wilma tränade så passade jag, Josefin och en annan mamma på att ta en promenad i skogen. Att bara ta en lugn promenad i trevligt sällskap var härligt. Det infann sig ett visst lugn i mig.
Hemma så vägrade jag att titta på klockan. Jag såg till att Wilma duschade av sig, hon fick smörgås och dricka. Jag såg klockan och insåg hur mycket den var men jag vägrade låta det stressa mig. Skit i klockan. Alltid denna klocka. Den fick bli mycket. Jag orkade inte bry mig. Wilma kom i säng till 21,00. Sent absolut men så kan det bli.
Jag gjorde i ordning en kopp sov-the (ingen aning om det verkligen funkar) men det är ok att dricka. Självklart så satt jag i soffan och kollade på Grey´s Anatomy.
Det blev ett besök hos kudden vid 22,40. Tack och god natt.

Wilma ropade 04,30 i morse och saknade en filt som jag lovade att ge henne kvällen innan men som jag inte orkade gå upp och lämna. Så typiskt att hon vaknar och kommer ihåg filten. Hon fick en annan filt och sen sov jag vidare i en timme. Dumt gjort. Jag var pigg 04,30 och borde gått upp men jag lag mig och blev ännu tröttare när klockan ringde 05,30.
Jag andade mig igenom morgonen. Det gick rätt så bra. Jag och barnen var sams hela morgonen. En underbar känsla. Vi kom i tid till bussen. Det brukar vi men det brukar bli stressigt när vi väl ska ut. Idag....lugn.
Casper ville inte alls in på dagis. Han ville ut.  Igår var det fixardag på dagis så gården var jättefin och lite nya saker hade tillkommit. Det första Casper sa när vi kom in på gården var "WOOOOW. Gissar att han var nöjd. Det var inga stora saker men det är ju det som är så härligt med barnen. Dom är nöjda med det lilla.
Han fick sin vilja igenom så fröknarna och dom andra barnen gick ut. Det var ändå typ dags för det. Alla barnen var som kossor på grönbete. Dom var så glada, undersökte dom nya sakerna, testade, skrattade, pratade med varandra och såg så glada ut. Casper hade knappt tid att vinka hej då till mig. Jag stod och tittade en stund på alla glada barn innan jag gick till bilen och åkte till jobbet.
Att stå så där på morgonen har jag aldrig haft tid med men jag som sagt, ändring. Jag tog mig tid och det var gott för själen att stanna upp och se barnen.

Jag fortsätter min dag med att andas.

28 maj 2013

Slut för idag

Dags att packa ihop och slänga mig i bilen för att hämta upp mina småtroll :-)
Saknar dom när jag är på jobbet.

Ikväll blir en lugn kväll.
Kanske eller nej. Tänkte att jag skulle träna men kom på att jag försöker få iväg mannen på tisdagar. Men ska inte han ut så tror jag att jag passar på.

Drömmer mig bort

Jag drömmer mig bort.
Till ledighet. Till semester.
Till att slippa lämningar och hämtningar på dagis och på fritids.
Till att slippa vardagsstressen.
Slippa passa tider.
Till att slippa se min man hela tiden ha ett "tvång" att snickra och dona hemma.
Att slippa se våra "renoveringar".
 
Jag drömmer mig bort till ett varmare land.
Där solen skiner hela dagarna.
Till soldränkta stränder.
Till en blå himmel.
Till att känna sanden mellan tårna.
Att få känna solen mot min hud.
Till att slippa städa och fixa hemma.
Till att få frukosten serverad.
Till att få njuta av ledighet med mina barn och min man.
 
 

27 maj 2013

Varför?

Varför kan man inte slippa få ha ont?
Varför kan man inte få slippa den tryckande känslan över bröstet?
Varför kan man inte strunta i alla måsten?
Varför måste man ha kontroll?
Varför måste man komma ihåg det dåliga och inte det bra?
Varför kan man inte tänka positiva tankar?
Varför tar det negativa över det positva?
Varför kan man inte få känna att man gör så gott man kan?
Varför kan man inte få vara nöjd?
Varför är det svårt att ta sig upp själv?

Det finns så många varför och det känns som om man ska vänta på allt så måste man göra det själv.
Varför kan man inte få hjälp?
Varför ska man klara allt själv?

Meddelande

Igår på Mors dag fick jag ett jättefint meddelande från en go vän.
När dagen känns jobbig och jag känner mig som en grå människa eller då jag känner mig som en hemskt dålig mamma (när orken tryter och man blir arg och irriterad på sina barn för små saker) DÅ ska jag försöka tänka på dessa ord.

"God morgon vännen! Hoppas att allt är bra och stor kram på din dag. Du är en fantastisk mamma och förtjänar den här dagen mer än många andra. Kom ihåg det när det känns tungt - jag vet ingen annan mamma som är där för sina barn som du. Du gör ett fantastiskt jobb! Kram."

26 maj 2013

Mors dag

Grattis till alla underbara mammor där ute i världen.

Grattis oxå till alla er härliga människor som jag känner, som varit på hundutställning i helgen och fått fina resultat. 

Hemma hos oss började dagen med en frukost:-) 
Sen på med kläder och ut i trädgården. Micke har fixat på baksidan med muren. Det är typ klart nu och det är så otroligt fint. Han är duktig han min man:-)
Jag har hjälpt Casper alla gånger han brytit ihop. Han har varit trött idag. Samtidigt så har jag dammsugit ur bilen så nu är den fin:-)
Casper fick åka med Micke på gräsklipparen när gräset skulle ansas. Wilma åkte på fyrhjulingen efter. 
Casper blev tydligen trött av att klippa gräset och somnade i Mickes famn. Jag bar in honom till sängen till slut.
Mina egna ögonlock var sååå trötta så jag lag mig jag med och vilade lite. 
Känns bättre nu men set blir nog en tidig kväll.

Wilma och jag har varit på Simskola. Nu ska vi hem och hämta upp killarna och sen in till stan och äta kinamat.
På morgonen fick jag ett jättefint kort och en liten teckning av Wilma. Min Goa gullunge.


Frukost

God morgon hos familjen K.



25 maj 2013

Tack

Tack Stina. Du är bäst. Du kan förvandla tråkiga naglar till underbara naglar:-)



Galet här hemma

Jag erkänner. Jag är bara människa. Jag är ingen superhjälte. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Just nu är det tungt. Tungt i hjärtat, stressen är överallt.

Vi hade en bra morgon. Sovmorgon och glada barn. Men så skulle jag iväg med barnen och som vanligt så startar som ett krig. Mot världen. Eller är det världen som är mot dom? 
Dom bråkar med varandra, skyller på varandra, grinar och gnäller om vartannat. Kände för att bara skita i allt men Casper behövde skor och jag behövde hans fötter med mig. Micke skulle göra klart muren vilket innebar sågande och ett jäkla oväsen. Bra om vi slapp vara hemma då. Jag försökte göra mig iordning samtidigt som barnen gnällde, skrek och bråkade. Det tog tid att bli klar och stressen var ett klart faktum. Jobbigt att andas och tryck över bröstet. 
Vi kom iväg. 
Biltema gick ok. Casper fick en ny trehjuling och det råkade följa med en traktor mes släp oxå. 
Skopunkten nästa. Wilma tjatade när vi skulle kolla på skor till henne. Jag började med Casper. Sa åt henne att börja kolla själv men tjatet fortsatte. Casper fick på sig ett par sandaler och sen vägrade han kliva ur dom. Det tog en del på humör och tålamod då jag behövde kolla om kanske en annan storlek passade bättre och då vi oxå skulle prova ett par tennisskor. Det löste sig till slut. Wilma kvar. Vi hittade snabbt ett par skor till henne. Hon hittade ytterligare ett par som hon ville ha. Jag sa nej först. Men vi kom överens om att hon kunde få dom om hon sparade sin veckopeng i två veckor. Så på två veckor får hon inte köpa upp den. Hon gick med på det och vi kom lyckliga ut från Skopunkten.

Hemma fortsatte allt. Casper var trött och är fortfarande. Han gnäller och grinar och bryter ihop för allt. Jag kan inte lägga honom än. Då blir han uppe hela natten. Wilma är uttråkad och vill leka med en kompis. Bjuda hem en kompis. Jag är helt slut och orkar inte det. Hon blir sur. På samma gång ska jag skruva ihop trehjulingen . Ingenting funkar. Typ en skruv på skiten och hur fan får man ihop den. Jag höll på att bryta ihop. Det gick bra till slut. Fick  lite hjälp av mannen på slutet. 
Lite nöjda barn för stunden och jag försökte andas lugnt. 
Casper har brutit ihop X antal gånger efter det. Jag är inne nu med barnen. Jag orkar inte mer. Casper ska få en välling nu. Får se om han piggnar på sig eller om det blir god natt för honom. 
Ska fixa mat till oss ocå. Svårt att hinna med när man har en gnällig och skrikig Casper nånstans i huset. 

Jag är trött, jag orkar inte. Jag vill inte. Jag vill ha lugn och ro. 
Jag är bara en vanlig människa, bara en vanlig mamma utan superkrafter. Jag hinner inte allt, jag kan inte allt, jag orkar inte allt. Jag är bara jag. Och jag önskar jag kunde känna att det räcker. 

24 maj 2013

Frieri

Charmigt. Roligt. Romantiskt. Knäpp. Helt galet.

Det är inte mitt frieri eller min mans frieri utan det är frieriet på Grey´s Anatomy jag pratar om.
Självklart satt jag bänkad i onsdags. Klockan 21,00 på onsdagar så är Tv´n min. Mannen åkte till en kompis och fikade på kvällen så när barnen lagt sig så var det bara jag och ett tyst hus.
Åter till Grey´s. Ambulanskillen friade till läkaren. Åh inte kommer jag på ett endaste namn just nu.
Jag tycker det var ett häftigt frieri. Han hade lagt ner energi på att planera alltihop så att det skulle klaffa. ja jag vet det är TV så han behövde ju bara följa ett manus men kom igen. OM, det hade varit i verkligheten :-)
Det krävs energi, engagemang, humor och fantasi för att få till ett sånt häftigt frieri. Visst det kanske är lite väl att ta i men jag gillar det. Ett frieri är någon som man förhoppningsvis bara är med om EN gång i sitt liv så varför inte ta i lite extra då.

Nu är jag gift men jag kan ändå inte sluta tänka på det. Det är en tanke som kommer upp lite då och då. "Jag/vi borde ha gjort så". Nu är det för sent och jag kan inte ändra på nåt men ändå.
Som tjej (många av oss) så tänker man på sitt bröllop redan som liten. Om prinsen manska träffa och hur allt ska vara och hur fint och vart. Man drömmer sig bort. Drömmarna kanske förändras lite med åren men man fortsätter ändå att drömma om sitt bröllop.

Mitt eget frieri kanske inte var det mest romantiska, jag vet inte. På BB mitt i förlossningen. Jag har bara ett svagt minne av det. Förmodligen därför jag tycker det är trisst, när man inte minns så mycket. Men det var ändå så rätt. Mannen jag gift mig med är ju helt klart bäst :-)
Bröllopet var stort och fint. En massa gäster jag knappt kände. Kollegor till mannen som jag typ träffat en gång och så fanns det respektive till dom. En massa folk var det. 90 gäster. Bröllop i kyrkan, 3 rätters middag, en massa tal och spex, och en massa alkohol.
Jag önskar dock att jag hållit kvar vid min dröm. Att gifta mig på en sandstrand utomlands. Att dom som kunde i familjen har fått följa med. Ett litet, intimt, mysigt, romantiskt bröllop. Jag fortsätter att drömma om det trots att jag redan är gift. Vad göra? Kan man gifta om sig med samme man? :-)


22 maj 2013

Drömmar?!

Läser lite grann på Inner-outer beauty.

Dagens inlägg gjorde att jag började fundera en del.
"Gör små saker varje dag som tar dig dit du vill".

Men om man inte vet vart man vill. Om man inte vet vad man önskar ska hända. Om man inte har ett specifikt mål eller någon dröm.
Vad gör man då?

Vissa drömmar och önskningar förblir drömmar och önskningar, medan andra faktiskt slår in.

Insåg när jag började läsa att jag inte har någon dröm. Jag har inget mål. Jag lever här och nu. Jag har ingen tanke om vad som ska ske framöver. Jag har inget jag drömmer om. Eller ok jag drömmer om att resa mer tillsammans med min familj. Men jag har inget mål med vad som ska ske i mitt liv. Vad vill jag med mitt liv?
Herre gud det låter helgalet men det är så.

Jag har levt ett bra liv. Jag har haft drömmar men dom har förblivit drömmar. Nu är dom inte ens drömmar längre. Bara något dimmigt i det förflutna.
Jag har levt ett liv då jag under några år var som i dimma. Det som skulle vara mina bästa år var mer som en mardröm som inte ville ta slut. Det var nog under dom åren som jag borde ha drömt och planerat men allt jag ville var att mardrömmen skulle ta slut. Den tog slut och jag klarade mig helskinnad ur den. Ärr finns kvar men dom är blekta.

Jag lever idag ett underbart liv. Jag har en underbar man som älskar mig, vi har 2 barn vilka jag älskar mer än något, vi bor fint (skulle aldrig vilja flytta), har bil, vänner, vi har bra jobb både jag och min man. Det finns inte mycket mer att önska.
Visst skulle man önska att man kunde resa mer men det är inget stor sak. Resa kommer vi göra. Bara inte helt hux flux.

Men drömmarna då? Vad längtar jag efter? Vad drömmer jag om?
Vardagarna flyter på som dom alltid gjort. Helgerna likaså.
Något som verkligen inspirerade mig och som fick mig att puscha mig framåt och som fick mig att utvecklas, det var ju-jutsu träningen. Hela tiden strävade jag efter att bli bättre. Målet: Svart bälte.
Jag kom så långt att jag var 2 månader ifrån att gradera till 1 dan. Jag var gravid och träningen fick stå åt sidan. Jag var överlycklig och är det än över mina älskade små gullungar.
Jag önskar kanske att jag borde ha tagit upp ju-jutsun igen. Att fortsätta sträva efter att vara riktigt bra på just ju-jutsun. Men den hat fått legat nere.
Jag tränar på gym för att hålla kroppen i schack. För att känna mig stark, att orka och för att ha en tränad kropp. Jag vill mer på gymmet, jag vill ha mer resultat men det kräver oxå mycket av mig, Tid som jag lägger på barnen måste jag ta till gymmet och frågan är om jag verkligen vill det.
Så jag avvaktar.
Jag har inget specifikt mål i arbetslivet. Jag trivs bra på jobbet. Det rullar på.
Jag har inga funderingar på att plugga. Eller jo nåt skulle jag vilja plugga men jag vet inte vad. Och inte på heltid. Nåt för att bara lära mig något nytt. Men vad? Ska man ta nåt som är kul? Nåt som man verkligen har nytta av? Jag vet ju inte vad.

Det känns som om jag lagt mitt eget liv åt sidan. För vad då? För vardagen och att hinna med det som ska hinnas med?
Vad vill jag? Vad är mina drömmar? Vad är mina mål?
Det är dags att ta reda på det nu.

Gårdagens middag

Gårdagens middag blev så klart dagens lunch.
Vad blidde det då? Jo.

Ungstekt falukorv. Ketchup och ost över.
Broccolimos till mig och mannen.
Pastaskruvar till barnen.
Röd paprika i stavar serverades till.

21 maj 2013

Frukost

Frukosten idag intas som vanligt på jobbet. I lugn och ro på rummet framför datorn. Det enda som stör är telefonen som envisas med att ringa. men det är ju bra för ringer inte den så har vi inga kunder och det vore ju riktigt hemskt.

1 kopp the (utan socker så klart)
3 st Finn crisp med smör på (inget roligare pålägg idag heller)
2 st kokta ägg


Igår var jag till bästa Karolina och färgade fransar och bryn. Så fint det blev. Eftersom jag är rätt så ljus egentligen så är mina bryn rätt bleka. Att få färg på dom är underbart. Man behöver inte måla dom och det ser mer naturligt ut.

Efteråt så blev det ett besök till Coop för att få hemlite matvaror.
Bröd, mjölk, vaniljyoghurt, ägg, välling, deodorant, kaffe, the, äpplen, sylt, plättar, vitkål, blomkål, flingor, köttfärs, fryst kyckling, frysta hallon, fisk...ja det var lite av det jag fick med mig hem.
Yrade runt som en tok på Coop så det tog tid att handla. Jag vet inet vad jag gjorde. Glömde en sak, fick gå tillbaka, glömde bort vad jag letade efter.
Väl hemma så höll flingorna på att hamna i kylskåpet så jag tror att trötthet kan ha varit inblandad :-)

Ikväll är tanken att det ska bli falukorv och nåt gott till. Får se vad det blir. Broccoli är gott. Kanske mos till barnen och blomkålspuré till mig och mannen.
Mamma och pappa kommer på kaffe ikväll. Det gäller att hålla sig borta från gottesakerna.

20 maj 2013

Att ha allt?!

Kikade in på en sida och hittade en annan :-)
Kan man verkligen ha allt?

Läs gärna och fundera över hur du själv lever ditt liv och hur du kanske borde leva ditt liv. Lever du det liv du vill?
Vill du ha allt? Tror du att du har allt? Vad får du offra?
Oftast så kommer man på efteråt, långt efteråt, att man offrat helt fel saker i livet.  Men då är det många gånger för sent.

"Is there life after work?"
 

Dagens mat

Än så länge är jag nöjd med vad jag stoppat i mig. Har ju en förmåga att äta så mycket skit och så otroligt mycket kolhydrater.
Det måste bli ändring.

Dagens frukost bestod av 1 kopp the och 4 st Finn crisp med smör på. Borde kanske haft nåt annat pålägg men nu blev det så här. Även en vanlig hård bröd skiva slank ner.
Lunchen avnjöts ute i solen. 3 grillade fläskfilébitar, en klick tzatsiki till. Vatten att dricka i solen.
Efterrätt: Vattenmelon. Mums.

Nu skulle man haft ett mellanmål innan det är dags att åka hem men eftersom jag slutar om 10 minuter så...Man kanske skulle koka ägg imorgon bitti och ta med sig.

Vi får se vad det blir för middag ikväll. Just nu har jag ingen aning. Micke pratade om kyckling och det skulle vara jättegott men vi har ingen kyckling och jag hinner inte handla.

Ska till karolina ikväll och färga ögonfransarna och ögonbrynen. Känns alltid så bra när man åker därifrån.

Annars bjuder inte kvällen på så mycket. Både barnen och jag ska isäng tidigt ikväll är tanken.


19 maj 2013

Full rulle

Vilken helg.

Fredagen bjöd på jobb som vanligt, hämtning av barnen, ett på dagis och ett hos en klasskompis, hem, middag, bad och kvällen avslutades i soffan och Let's Dance.

Lördagen då. 
Upp och hoppa. Fotbollsdag. Det var dags för första sammandraget som hölls i Bälinge. 
3 matcher spelades. Första vid 10.00 och den andra vid 12.15 så däremellan hann vi få i barnen lite mat. 
Vi åkte hela familjen. Med oss hade vi även Viktoria då hennes föräldrar hade fullt upp på gården. 
Solen sken och värmen var olidlig. Smarta jag åkte i jeans och en stickad tröja. Jag höll på att avlida. Bästa mannen åkte hem och hämtade linne, kortbyxor och ett par sandaler åt mig. Tur  vi inte var så långt hemmifrån. 
3:dje matchen spelades 13.00. 
Tyvärr så vann vi inte mån av matcherna men vi fick in några mål totalt i alla fall. Tjejerna hade kul och det var en mysig dag. Riktigt mysig och solig. 
Jag åkte och handlade med barnen. Vi grillade fläskytterfile som serverades med strips och tzatsiki.
Kvällen avslutades i soffan och Melodifestivalen. 
Casper somnade innan. Han var helt slut efter dagen på fotbollsplanerna och solen gjorde tog slut på hans krafter.
Vi skippade lördagsgodiset och serverade vattenmelon, vindruvor, digestivekex, ost och dricka. Mys.
Wilma somnade efter en stund. Som tur var så spelade jag in melodifestivalen så hon har kollat på den idag.

Dagen har bjudit på en utedag. Blev lite sovmorgon idag men det känns inte. Jag är helt slut. 
Jag och barnen har skottat grus. Vårt vita grus ska bort och nytt ska på plats. Kom halvvägs idag. 
Simskola för Wilma. Casper fick följa med så han och jag har oxå badat och plaskat. Så kul. 
Efteråt så åt vi glass tillsammans med Josefin, Viktoria och Jakob. Mums.
Smarta jag hade struntat i att ta med mig dörrnycklarna så när vi kom hem fick vi sitta ute och vänta för Micke hade åkt i väg en sväng. 

Nu sover barnen. Snart soffan för mig.




16 maj 2013

Magont

Igår var ingen rolig dag. Dels för att jag fick en mindre panikångestattack på jobbet men jag hade oxå ont i magen. Jäkla mage.
Kände av lite ont i buken på morgonen men tänkte inget mer på det. Under dagen så växte sig smärtan större. Buken och magen svullnade upp. Jag såg ut som om jag var gravid i 5:e månade och det kändes som om jag skulle föda i övermorgon. Dagen på jobbet gick lite i slowmotion. Jag kunde inte gå fort för då gjorde det ondare, jag kunde inte sitta riktigt som jag ville för då gjorde det oxå ont. Smärtan var där hela tiden, oavsett om jag satt, stod eller gick.
Dagen passerade och jag kunde till slut åka hem. Visst har jag kunnat åka tidigare men samtidigt så var smärtan hanterbar så...
Hämtade barnen, hem och åt middag, Wilma studsade i sina fotbollskläder och jag i mina träningskläder. Hade tänkt att jag skulle springa medans Wilma hade fotbollsträning men det var ju bara att glömma. Men eftersom jag ändå skulle dit så kunde jag ju ta en promenad med Josefin. Smärtan blir ju inte roligare för att jag sitter hemma i soffan.
Visste inte ens om jag skulle kunna gå men det gick bra. Halvvägs så började smärtan avta. Vi hann att kika lite på tjejerna när dom tränade innan det var slut. Så duktiga dom är :-)

Hemma blev det lite rostat bröd och varm choklad för både mig och Wilma. Vi var lite frussna efter kvällens träning. Casper hade inte somnat än och kom så klart upp när han insåg att det var mat i köket. Han åt lite han oxå. Sen var det verkligen God natt för barnen.

Jag plockade undan lite och sen var det jag, soffan och Kanal 5 och Grey´s Anatomy. Så jäkla bra :-)

Problemet som var igår var ju oxå att jag grubblade en del på varför jag hade så ont i magen. Grubblerier gör så att magkatarren känns rejält så igår hade jag nästan kunnat bäddat ner mig återkommit när det var en bättre dag. Tur att det är en bättre idag idag för här är jag :-)
Nä men just magen har ju krånglat nu ett par gånger. Del att jag fick en blödning för strax över en vecka sen. Den höll ju i sig i ett dygn sen var den borta. Varför fick jag den blödningen egentligen?
Sen smärtan igår och den svullna magen. Mensvärk? ja vem vet, inte jag. Jag har haft turen att aldrig ha mensvärk. Hade världens värk den dagen jag började med p-piller (det var ju ett gäng år sen) och sen har jag aldrig haft ont. För mig är det dags att ha mens men efter samtalet med barnmorskan tidigare då jag hade blödningen så vet jag nu inte om jag kommer ha min mens eller om kroppen hoppar över. Däremot så hade jag en blodstrimma i morse när jag kissade. Vad håller kroppen på med egentligen?

Vågar man erkänna att jag saknar gravid-magen lite grann. Hur vet man att man är klar?

15 maj 2013

Vintersemester

Här sitter man och vet inte alls vad man ska göra i sommar. Ingenting planerat än. Kanske skönt det oxå att kunna göra vad man vill när man vill.

Däremot så är vintersemestern precis bokad :-)
Nästa år blir det en vecka uppe i Lofsdalen. Hela familjen. Åka skidor. Tjohoooooo :-)
Längtar.

Ja ok först tar vi sommaren med massor av sol och värme.

Panikångest

Sitter på jobbet och jobbar. Allt är lugnt. Telefonen är rätt så tyst. Bara jag och datorn och musiken på radion. 106,5 är på.

Vet inte vilka tankar jag har. Inga speciella. Tänker inte på nåt speciellt.
Känner helt plötsligt hur det börjar kännas trångt kring bröstet. Det gör lite ont. Känns som om någon kramar om mig hårt. Men det är ingen där. Varken bakom mig, framför mig elle rnåstans runt omkring mig. Bara jag ensam på rummet.
Det känns jobbigt att andas. Jag kämpar för att andas in och andas ut. Djupa andetag. Jag vet vad det är men jag förstår inte varför det känns så här just nu. Jag känner mig inte stressad. Inte just nu.
Vill bara att det ska släppa men jag vet att det kommer dröja en stund. Det går aldrig över direkt. Det gäller att andas djupa andetag. IN...UT...IN...UT...IN...


14 maj 2013

Renovering

Wilma vill tydligen inte ha rosa och prinsess-saker på sitt rum längre. Hon är tydligen en cool tjej nu. Vad hände med min lilla prinsessa? 
Dags att gnugga mina inrednings-knölar för det närmar sig tydligen renovering i hennes rum. Ny väggfärg, nya gardiner och bedset och kanske ommöblering.
Jag funderar vidare men har redan nu en ganska bra bild av hur det skulle kunna bli på hennes rum:-)

Stolt mamma

Har precis hämtat Casper på dagis. 
Fick veta att han varit utan blöja hela dagen. En liten olycka blev det. Han är så duktig. 
Till saken hör att han är jätteduktig hemma men på dagis har han vägrat att gå utan blöja. 
Nu idag är första dagen på dagis utan. 

13 maj 2013

Jag vill...

Jag vill ha en vespa.
Jag vill åka till London och gå på "Phantom of the opera".
Jag vill ha biljetter till Pink nu den 26 maj.
Jag vill åka till Island.
Jag vill åka på en weekend med min man.


Underbara söndag

Ja igår var en härlig dag.
Sovmorgon. Wilma vaknade vid 08 och Casper där efter nån gång. Dom satt och mös i soffan vid TV´n en stund och jag och mannen låg och drog oss.
Upp och hoppa och fram med frukost till barnen och oss själva. Sen blev det en shoppingtur i stan.
Först ut var Bauhaus. Där letade vi efter en rosenbåga och självklart så hittade vi en. Vi fick oxå med oss typ 10 säckar jord och gödning. Det blev en tung vagn för Micke att dra speciellt med tanke på att han fick extrakilon på i form av två små gullungar. Men dom var nöjda.
Plantagen fick sig oxå ett besök. vi fick med oss lite blomster därifrån. Vad vi köpte det vet jag knappt för jag är urdålig på blomnamn men fina var dom :-)

Vi åkte två bilar till stan just för att vi inte visste hur stort utrymme vi behövde packa i.
Efter shoppingen så åkte jag med barnen till kalaset som Wilma skulle på. Vi kom i tid. Vi pussades hej då och sen åkte jag hem med Casper. Det var ju Wilmas klasskompis som hade kalaset och självklart så måste hon slippa lille-bror ibland. Hon måste få vara stor tillsammans med sina kompisar.
Jag och Casper åkte hem till Micke. Käkade lite lunch. En salig blandning blev det. Kyckling och pasta till Casper, kyckling och ris till Micke och jag själv åt en kyckling sallad med pasta i.

Sen var det dags för trädgårdsfix. Tre blomlådor fick lite ny jord, gödning och blommor av nåt slag. Två sitter på baksidan vid uteplatsen vid 2 av fönstren som vetter in mot vardagsrummet och den sista blomlådan sitter vid fönstret på garaget som vetter ut mot vår parkering. förhoppningsvis så blir det fina blommor där i :-)
Även två stora blomlådor blev iordninggjorda. Micke byggde blomlådorna förra året och målade dom men vi har inte vetat vart dom ska stå. Nu vet vi. Dom står precis vid infarten till vårt tomt. Superfint placerade. Ser lite tanigt ut just nu när man precis har planterat men jag tror att om det bara får växa på sig lite så kommer det bli fint :-)
Mitt i planetringen så kom en störtskur. Ok 2-3 störtskurar blev det. men jag hade bestämt mig. Blommorna skulle på plats så jag tog på mig en luvtröja och drog luvan över huvet och fortsatte plantera. Casper och mannen var med ute hela tiden. Mannen satte ihop rosenbågen och fick den på plats. Vi har flyttat en Clematis som ska klättra på den och så köpte vi en till Clematis som ska klättra från andra hållet. Kommer bli superfint när dom växer på sig och blommar för fullt.


11 maj 2013

Biotopia

Idag blev det sovmorgon hemma. Sen åkte jag och barnen till stan och till Biotopia. Där mötte vi upp Karin och Sara. Barnen hade kul, vi pratade, vi fikade.
Biotopia är perfekt att åka med barnen till.
Efteråt så blev det presentshopping. Wilma ska på kalas i morgon. Väl hemma så strosade barnen omkring och jag putsade fönstren. Vilket skitgöra men någon måste göra det:-) Fint blev det iallafall.

Middagen idag bestod av pastasallad med kyckling. Mums.

Nu mys i soffan med barnen.
I morgon är en ny halvspäckad dag:-)

Små frön i jorden

Igår var en fullspäckad dag. Jag och barnen var lediga. Vi åkte in till stan och köpte fröer. Vi var dok inte dom enda i stan. Shit jobbar inte folk? Bilar överallt och ingenstans. Vi lyckades ta oss hem.
Vi rensade bort ogräs och kattbajs från barnens sandlåda, vi rensade pallkragarna från ogräs och sådde nytt där i. Smultronplantora från förra året hade börjat ta sig så dom snyggade vi bara till. Vi sådde gräslök, gurka, morot och rädisa. Ska bli spännande och se hur det går. Just det vi sådde tomater oxå. Köpte ett minidrivhus och hoppas att det ska bli nåt som växer upp där. Förhoppningsvis då tomatplantor:-) Hi hi.
Rabatterna rensades så nu är det fint ute.
Slänger in lite bilder från här om dagen. Vårt fina rosa träd på baksidan, Ny gungställning till barnen, rabarberna som börjat titta fram, en groda vi hittade, en blomma som Wilma fick med hem från Fritids när den var jätteliten. Nu blommar den:-)









08 maj 2013

Brum brum

Åh va jag vill ha en vespa. Vill, vill, vill :-)
Kollar på Blocket och hittar många fina vespor till helt ok priser. Jag vet inte vad dom borde kosta men priserna verkar bra och är inte så höga. Visst det beror på vad man ska ha men jag vill bara ha en fin, som är välskött, fin i lacken och utseendet och som funkar:-)

Genombrottsblödning

Barnmorskan ringde. En jättetrelig kvinna.
Hon gissade att det kunde vara en genombrottsblödning. Inget farligt på nåt sätt utan kan ske på grund av någon hormonförändring till exempell.
Hon sa att jag skulle fortsätta äta p-pillerna som vanligt. När det är dags för mensen så kan det hända att jag inte får någon mens men jag ska fortsätta äta p-pillerna som vanligt. Nästa månad borde mensen komma när den ska.
Skulle jag få en sån här blödning igen så vill hon att jag ringer och bokar en tid för att ta ett extra cellprov för att se att blödningen inte beror på någon cellförändring.

Nidblödning ska mest vara lite rosa-aktig och inte alls liknande en mensblödning. Men det kanske är olika, vad vet jag. Nidblödning är en luten blödning man kan få när ägget fäster och så vitt jag vet så är jag inte gravid.

Så det är bara att fortsätta knapra piller så ska jag nog vara i fas snart igen,

Blod

Nu blir det ett lite äckligt inlägg. Sluta läs om du läser och inte gillar´t.

Igår var jag på skolrådsmöte och innan jag åkte hem så tog jag en träningsvända. Eftersom vädret är underbart så kändes det onödigt att åka in till gymmet för att springa på löpbandet. Jag stannade till vid elljusspåret istället. Bytte om i bilen medans jag pratade med Josefin, slog igång musiken och min app C25KFree.
Det var skönt att springa i skogen. Skorna var sköna (helt andra än dom jag har på gymmet och dom måste jag byta ut) och underlaget var mjukt och skönt att springa på. Det gjorde att jag sprang lite fortare än vad jag borde ha gjort vilket resulterade in att luftrören blev trängre men jag tog mig igenom min träningsvända. Envishet kommer man långt med :-) Det var underbart att känna skogens dofter i näsan. Våren. Blommor, träd, gräs, vatten. Ännu mer fantastiskt eftersom jag inte är påverkad av pollen eftersom jag redan tagit medicinen så nu klarar jag mig hela sommaren och kan njuta fullt ut av sommarens alla dofter.

Men blodet då?
Jo när jag kom hem och skulle duscha så var det blod i trosan. Panik? Ja kanske lite eftersom det är en vecka kvar till mens och jag har aldrig och då menar jag aldrig haft en blödning utöver mensen. Och det gäller sen jag var 15 och började med p-piller.
Frågan är vad detta är. Det är inte mycket. Jag har googlat en massa. Är det en nidblödning? Vad ÄR en nidblödning? Är det en mellan blödning? En genombrottsblödning? Vad är det för skillnad mellan en nidblödning och en genombrottsblödning?
Man läser och läser och blir inget klokare. Jag har väl lite koll på skillnaden på alla blödningar men varför har jag en blödning? Det vete tusan.
Jag blöder inte mycket. Det är väldigt rött. Eller var igår iallafall. Idag är det inte mycket blod vad jag vet.
Har ringt till min gamla barnmorska. Hon ska ringa upp vid 11,25. Eller någon därifrån. Bara någon ringer upp så kan jag fråga och vi kan kanske komma fram till vad det kan vara för blödning och om det behöver kollas upp av någon anledning.
Återkommer med andra ord.

07 maj 2013

Dagens roliga

Hur många fåglar får det plats innanför trosan?~
(svaret hittar du nedåt på sidan)

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

Svar: Det beror på hur stor busken är :-)

Blå

För en vecka sen så köpte jag ett nytt nagellack. Jag har ledsnat lite på mina svarta kläder och naturella naglar. Jag vill ha roligare kläder och roligare naglar. Just nu har jag väldigt korta naglar och det är jag inte van vid men vad är väl snyggare än ett par korta målade naglar?!  Kanske vill jag ha roligare hår oxå men det går nog inte att få det roligare :-) Jag är nöjd som det är.
Jag börjar lite försiktigt med färgerna.
Jag brukar köpa Depend nagellack. Dom är billiga och helt ok. Lätta att måla oxå.
Här är senaste inköpet. På bilden är inte naglarna nymålade utan dom har hängt med i 3 dagar.




06 maj 2013

Lekstugan

Efter söndagens pyssel och städande i lekstugan så blidde resultatet så här :-)
Och ja om du tycker lekstugan är stor så är den det. Det är egentligen en gäststuga men eftersom vi har rum inne så det räcker om vi får gäster och ingen lekstuga finns på tomten så får barnen den här .-)






Shopping

Tog på mig stövlarna i morse. Jätteskönt på morgonen då det blåste lite kalla vindar men allt eftersom timmarna gick så blev det liiiiite varmt i skorna. Var tvungen att lösa problemet och vad är väl då bättre än ett besök på Skopunkten på lunchen :-)
Köp 3 betala för 2.
Köp 2 betala halva priset för 1 par.

Här är ett par av skorna som jag köpte. Jättesköna och fina och det är dom jag har på mig nu.


05 maj 2013

Skansen

Efter klippningen så fortsatte resan mot Stockholm och Skansen. Solen skenoch det var lagom varmt ute för att gå omkring där.
Barnen var jätteduktiga och knallade på. Casper bar vi nån enstaka kort bit vid nåt tillfälle men annars knatade han oxå på.
Vi såg en massa djur, åt lunch, åkte sightseeing-tåget. Mest eftersom vi tappade bort Casper och hittade honom vid det tåget. Tänkte att det var lika bra att åka då. Såg en klasskompis till Wilma och hennes mamma, när vi satt på tåget och vi vinkade så klart glatt. Lustigt att springa på nån hemifrån just där.
Barnen fick rida på ponny. Åh så glada dom blev. För Casper var det första gången. Han var jättedukig. Satt stadigt och stabilt i sadeln. Han ville inte kliva av när vi gått vårt varv.
Wilma som kan det där och har tidigt förut satt på en ganska stor häst och hon var så klart jätteduktig hon oxå.

Efter Skansen så åkte vi hem till ett par kompisar till Micke. Casper somnade direkt när vi satte oss i bilen.
Fredrik och Ina bjöd på god mat, god dricka och trevligt sällskap.
Barnen hade jättekul. Wilma spelade TV-spel och for omkring som ett jehu.
Bägge barnen somnade på 2 minuter när vi satte dom i bilen för att åka hem.
Jag sov oxå i bilen:-)



















Nyfrissade barn

Gårdagen bjöd bara på härligheter och tack vare att vi hade en tid att passa så kom vi upp ordentligt på morgonen.
Frukost intogs och väskor packades.

Klockan 09.00 hade vi tid hos Karin för att klippa barnen. Med vår planering så gick det åt skogen och jag fick ringa och säga att vi skulle bli 10 minuter sena. Karin som alltid är lika glad och trevlig sa att det var ingen fara.
Barnen blev supersnygga:-)



03 maj 2013

Bula

Aj aj aj. En liten olycka idag på dagis har gett prinsen en stor bula mitt i pannan.
Med frökens famn, tröst och gos och en piggelin så blev allt bra men bulan är kvar och kommer nog vara det ett par dagar.
Fröken var så gullig, eftersom hon inte skulle va kvar när jag hämtade Casper så ringde hon mig på jobbet och berättade va som hänt. Tack fröken:-)

Wilma hade tur och fick följa med en kompis hem på eftermiddagen. Hennes mamma hämtar tidigare än mig så vad passar väl bättre än att få leka mera hemma hos någon.

Nu är vi hemma. Bara mannen som saknas.
Tacos till middag så jag röjer upp i köket och börjar med maten.


Voila!

Den här låg i påsen. Mums. Ja den ser verkligen smarrig ut och jag borde älska den. Men jag gör inte det. Vet inte varför. Den e klibbigt smörig. Kanske det som gör det. Inte mycket smak alls.
*suck* Ja ja. Åt bara 2 små tuggor. Sen fick det vara. Synd på en sån smarrig sak.


Present

Den här påsen låg på mitt bord i morse när jag kom till jobbet :-)