27 september 2012

Home alone

Nja inte riktigt men med bara ett barn hemma så är det lite tystare än normalt. Även om prinsen kan hålla låda:-)

Prinsessan ska sova hos en f.d dagiskompis. Dom saknar varandra så när dom nu går på olika skolor. Söta tjejerna:-)
Hämtade upp prinsen och prinsessan efter jobbet och så tillbaka till stan för att övernattningen. Alla blev så glada över att ses igen.
Perfekt dag oxå då det är planeringsdag i skolan i morgon så på så sätt slipper prinsessan vara på fritids hela dagen och får vara med sin bästis istället.

Prinsen badar just nu. Mannen gick ut och spelar trummor.
Färdigbadat nu och god natt för prinsen.

Fiffigt

Men så jäkla fiffigt. Att kunna skriva blogginlägg från mobilen. Helt otroligt. ha ha. Har inte testat det förut men det är ju en massa fördelar. Den stora som jag själv tycker är ju att man kan få mer liv i bloggen genom att använda sig av bilderna man har i mobilen. Oftast är det ju just mobilen man har med sig så det är där korten hamnar.
Nu har ju jag egentligen en riktigt fin och bra systemkamera hemma men det är inte alltid den är med och är den med så ska man sen ladda upp korten till datorn och sen logga in och sen ladda upp bilder.
Det här var ju jäkligt smart.

Gårdagens bilkö

Test

Blogg på mobilen. Måste ju se om det funkar:-)

26 september 2012

Ny frisyr

Det blev ett nytt jag igår. Det var nervöst. Riktigt nervöst. Jag som haft samma frilla sen urminnes tider. Men nu var det dags för en förändring.

Tiden det tog att åka till Karin, då hann jagtänka mycket. Jag har senaste dagarna kollat på folk med långt fint hår och önskat att det var mitt långa fina hår. Samtidigt så kände jag att ska jag vänta till jag får långt hår ja då får jag vänta länge för det känns som om håret växer så sakta.

Jag visade massa bilder för Karin. Bilder på frisyrer som jag gillade. Vi pratade lite, grubblade lite och så var vi överens :-)

Jag hade en tanke innan jag kom til Karin att håret skulle bli lite mörkare med bara några röda slingor i eller nån skoj effekt av det röda slaget.
Resultatet: Karin lag i blonda slingor så hela håret är lite uppljusat.
Anledningen är att röda slingor lätt blir "daskiga" efter bara en kort tid.

Det rasade rätt så mycket håret från mig. Jag tänkte att jag får inget hår kvar. Samtidigt så hade jag sagt till att jag vill ju att håret känns tjockt och busigt.
Långa hårtaffsar trillade till golvet och i mitt knä. Jag läste skvallertidning på skvallertidning för jag vågade knappt kolla i spegeln. Jag kikade så klart upp lite då och då men jag kände det som att "fixa och gör klart så kollar jag på slutresultatet". :-)
Men som sagt lite måste man ju kolla så att man har koll på läget.
Håret klipptes, naggades och luggades eller vad allt heter. Allt för att inte få det raka resultatet utan ett uppklippt och busigt hår.

Slutresultatet är jag supernöjd med. Jag måste bara vänja mig vid längden och vid luggen som finns lite grann där på sidan.
Fick med mig lite produkter hem för nu är det ju inte att bara sätta upp i en toffs på morgonen. Nu kan det ju vara skoj att ha i lite vax och få lite ruffs i håret.

Så jag som alltid har haft långt hår, som mest axelkort. Det har varierat vilken hårfärg jag haft och hur mycket uppklippt håret varit men det har alltid varit långt.
Nu är det kortare än axellångt och uppklippt och lite roligare om jag får säga det själv.
Nu ska jag bara lära mig och experimentera vad man kan göra med håret :-)
För nu kan man ju faktiskt göra lite olika frisyrer med det. Tror jag :-)

25 september 2012

Fred på vår jord

Ja det önskar sig nog alla.
Men så verkar det inte bli.
Men vi kan väl börja hos oss själva, som enskilda individer. Att hålla sams med dom närmaste, att prata med varandra och respektera att vi alla är olika men ändå så lika mycket värda.

Några i min närhet bråkar. Eller tjafsar. Eller krigar. Vad man nu vill kalla det.
Vad beror det på?
Jag skulle säga...dålig kommunication. Tänk va mycket man skulle kunna undvika om man bara pratade med varandra.
(Vilket kommer från rätt person eftersom jag är urkass på det själv) men ändå.

Snälla, snälla. Lös detta. Prata med varandra. Försök förstå varandra och acceptera att ni är olika och kanske har problem med just kommunicationen men vill man så kan man och då kan man oxå jobba på dessa bitar som är ett problem. Både hos sig själv och hos varandra tillsammans.
Jag tror inte på att skita i allt bara därför. Jag tror och vet att man kan ta sig igenom det mesta och det svåraste om man bara vill.

Mitt nya jag

Ha ha ja så kan man se det.

I morse var jag till naprapaten. Jag fick TENS och en värmedyna på ryggen, massage och så knakade han mig lite här och lite där. Idag fick även höften sig en omgång då jag haft ont på en viss punkt som har strålat ner i benet och det visade sig att jag är lite sne i just höftpartiet *knakelibrak*
Ska tillbaka nästa vecka.

Sen blev det ett besök till tandläkaren. Hade en vikarie. Jättetrevlig kvinna som kom med tips och råd. Det mest positiva var att jag inte hade ont i vare sig munnen, tänderna eller käkarna när jag gick därifrån. Funderar på att ringa och byta tandläkare. Så nu är tänderna kollade och den lilla tandstenen som fanns är puts väck.

Ikväll ska jag till bästa Karin. Det är alltså min frisörska. Jag är så sugen på att göra en drastisk förändring av mitt hår. Jag har haft samma frisyr i såå många år. Det som har förändrats är längden på håret och färgen. Nu vill jag göra något mer. Hoppas jag vågar. Skrev ut på facebook så det är fler som vet om att jag vill och som puschar mig åt rätt håll. Känns som om jag inte kan komma och säga att det enda som skedde var att jag toppade håret lite. Ha ha. Nej.
Något mer får det bli.
Får se om jag och Karin har samma tanke om vad som kan passa. Eller om det jag tänker mig kan passa till mig och mitt ansikte. Just den biten kannog Karin bättre än jag. Säger hon nej till alla mina idéer då vete f-n vad jag ska göra. Ha ha.
Spännande.
Vi får väl se.

21 september 2012

Tårta

Oj oj oj. Vi har tårta i kylen här på jobbet. Har ju bestämt att jag INTE ska äta massa gosaker med en massa socker i. Svårt när suget börjat ta i ordentligt. Finns liksom inget som direkt kan avleda då. Aaaaaaaaahhhhhhghghghhgh!

Idag följer prinsessan med en kompis hem. Då slipper hon vara på fritids hela dagen och får leka i lugn och ro med bästa kompisen.

Har lite annat skoj på gång med prinsessan och för prinsessan och henens kompisar men det berättar jag om sen.

Igår var det föräldrarmöte i skolan. Mamma och pappa kom hem till oss och passade barnen och nattade dom så att både jag och mannen skulle kunna gå.
Personalen presenterade sig och så var den nya rekorn där och presenterade sig. Verkar va en bra rektor. Även folk från BUP och liknande var på plats och informerade om sitt. Skrämmande egentligen hur det kan vara och hur vi människor behandlar varandra, stora som små.
Efter stora samlingen så träffades respektive klass i sitt klassrum och vi fick mer information där. Hur dom tycker det funkar, vad dom gör och hur det ser ut framöver.
Jag är en av två föräldrar som är klassrådsrepresentant. Den andra är Josefin. hi hi, skoj.
Det ger mig möjlighet att få mer inblick i skolan, att få vara med och påverka och även lära känna dom andra föräldrarna bättre.



20 september 2012

LCHF

Mannen min äter ju enligt LCHF. Han började med det som ett test för att se vad som hände med diabetesen om han uteslöt socker och kolhydrater. Resultatet har varit mirakulöst, anser jag.
Han har dels gått ner lite i vikt, han har inget sug efter godsaker längre men det bästa av allt...han tar inget insulin alls dagtid till måltiderna. Han tar sitt långtidsverkande på kvällen och även det har han minskat på antalet enheter. Helt otroligt säger jag.
Vi får se vad som sker på sikt men han mår ju toppen så han kör på.

Fundrar jag oxå på att äta mer enligt LCHF. Jag har varken diabetes eller behöver gå ner i vikt men det där med att bli av med sockersuget vore ju inte helt dumt.
Jag är konstant sugen och då menar jag verkligen konstant sugen på godis, socker ja allt man kan tänka sig i sockerväg. Jobbigt som fan är det och ont i huvudet får jag om jag inte äter socker eller kolhydrater.
Just nu äter jag en del av mannens mat men så äter jag även kanske iaf lite av pastan eller det som barnen får till. Tror inte en kombination av både fetare mat och kolhydrater är det bästa för hälsan.
Jag ska testa så får vi se.

Ikväll är det föräldramöte i skolan. Ska bli skoj. Första föräldramötet i skolan :-)

19 september 2012

Maria Montazami

Tack för att du ger oss tankar och idéer i renoveringsdrömmarna :-)

Planer smids och planer byggs. Får se vad det blir. Hi hi.

Besök

Broder jord kom förbi igår. Mannen gjorde en smarrig middag. Det blev lövbiff med philladelfiafyllning och blomkålsmos till det. Barnen fick nån typ av pommes. Alla var nöjda och glada och tyckte det var gott.
Vi satt och pratade en stund. Bror berättade lite planer. Fast det var några stycken och det är bara en som blir av. Jag hoppas mycket på en av dom. MYCKET. Håller alla tummarna jag kan och har.

Barnen nattades och jag passade på att röja upp i groventren lite grann innan det var dags för mig att natta.
Snart är hela huset genomstädat ordentligt. Då ska jag påbörja projektet renovering :-)

18 september 2012

Broder jord

Fick ett trevligt samtal tidigare. Broder Jord kommer och hälsar på idag :-) Superduper trevligt.
Han får mat oxå hos oss. Snällt va :-)

Naprapat

Igår var jag till naprapaten. Har haft konstant huvudvärk sen i torsdags och det börjar så klart bli lite drygt. Att gå och ha ont tar så mycket energi.
Vet inte alls vad jag har gjort. Huvudvärkstabletter hjälper inte alls.
Slutade lite tidigare och åkte till naprapaten.

Fick ta av mig tröjan, han tittade, kände lite på ryggen och nacken. Konstaterade att mina lymfkötlar är lite svullna och att jag hara en inflammation i musklerna.
Fick lägga mig ner på britsen och fick elektroder på ryggen. Låg där och skakade en stund och fick en jättevarm dyna över ryggen. Varmt blev det och konstigt kändes det att ligga där och skaka utan att man gjorde nåt. Efteråt så knakade han lite i min rygg och nacke. Otäckt tycker jag. Sist så fick jag liniment på ryggen som han masserade in rätt så hårt. Inte alls skönt men som han sa så var det för att komma ner i musklerna som han var tvungen att ta i.

Ska tillbaka på fredag morgon.

Idag har jag ondare:-/ Känns lite mer ner i ryggen och ut på baksidan av axlarna. Men så kan det tydligen bli.

17 september 2012

Rätt eller fel?

Jag mår skit. Saknaden är så oerhört stor. Gjorde jag rätt? Gjorde jag fel? Ibland känner jag att det var det enda rätta men ibland kommer enorma känslor över mig och jag önskar jag kunde göra allt ogjort.
Saknaden är hemsk.
Allt jag vill är att få borra in mig i den gosiga pälsen, smeka det vackra, lena huvudet, pussa den fuktiga nosen och njuta av dom mörka vackra ögonen.
Jag vill få känna lugnet som jag kände när jag smekte den lena pälsen.
Få känna friheten när vi gick i skogen och bara njöt.
Få känna lyckan när vi lyckades med ett moment i träningen.
Få se din lycka när vi tränade.
Få se din svans vifta och dina glada ögon när du varit ensam hemma en stund.
Få se dina stora ögon när det vankades något smarrigt att äta.
Få njuta av din närhet och ditt sällskap.

Men verkligheten ser inte ut så. Jag gjorde ett val. Frågan är bara om det var rätt eller fel?

Jag älskar dig och saknar dig för evigt.

14 september 2012

Nattgäst

Nä hä.. Blidde ingen tatoo för Petra idag för hon fick ett mess av tatueraren som låg sjuk. Så hon får boka om. Trisst det hade varit kul att åka dit och inspireras lite.

Men det bästa är att Petra kommer till Uppsala ändå och sover kvar hos oss till i morgon :-))

Vart tog träningen vägen?

Den har legat på is i snart 2 veckor. usch. Har ju känt mig hängig och trött och inte orkat träna och när jag väl tränade så kände jag att kroppen inte alls hängde med. Att springa var tungt och pump-passet var tyngre än tyngst så träningen får vila.
Känner mig dock piggare och fräschare nu så nästa vecka ska jag köra på tänkte jag. Kroppen får vila lite extra i helgen.

På söndag är det buggkurs. Hoppas vi kan få tag i barnvakt. Just söndagar är inte den bästa dagen för kurs men det var den enda dagen fortsättningskursen låg på så...
Prinsessan har ju simskola och allt är lite tight med tiden men det kan nog gå. Med lite tur och snälla människor i sin närhet. Vi får se. Vill så gärna gå på kursen och så är det ju skoj att få göra nånting tillsammans med sin man :-)

I annat fall så badar jag med prinsen medan prinsessan har simskola. Prinsen måste bli mer vattenvan har vi upptäckt.

Skulle följa med en kompis till tatueraren idag. Men hon fick mess om att han var sjuk så hon måste boka en ny tid. Det roliga är att hon kommer hem till oss ändå och sover kvar. Mys.

Lunch

Nä nu struntar jag i det här och tar lunch.
Blir hamburgare från Max i dag tillsammans med goa kollegor. Fredagsmys?!

Taskigt minne

Åh men va trött jag blir på mig själv ibland.
I somras frågade Petra om jag ville följa med henne till tatueraren den 14 september. Absolut vill jag det.
I går skickade hon meddelande till m8g på FB och jag blev helt ställt. Just fan det var ju idag.
Nyss fick jag ett mess av henne med adressen dit vi ska. Undrade först va det var men kom ju på att vi ska ju till tatueraren idag. Jag glömde bort det över en dag.
Men självklart så vill jag med och dela denna dag med henne :-) Vi ses inte så ofta så vi får se det som ett tillfälle att umgås och vi kan passa på att snacka lite skit på samma gång. Å så kan jag fundera över nästa tatuering.

12 september 2012

Skallebang

Huvudvärken vägrar ge med sig. Fick en tablett av min kollega men nä...värken vägrar försvinna.

Åkte ner till Coop på lunchen. Var tvungen att handla ett par saker.
Blev hamburgare från Dax till lunch. Har suttit i lugn och ro på mitt rum och ätit.
Huvudvärken är kvar. *suck*

Bara att jobba på fram till 16,00. Då är dagen slut för mig och jag ska hämta upp mina gullungar och sen åka hem till mannen.

Fotbollsavslutning

Igår var det dags för fotbollsavslutning för prinsessan.
Det blev snabbmiddag hemma för barnen. Färdiga plättar med sylt. Jag tog ett par jag oxå.
Så iväg till IP.

Det skulle bli match. Barnen mot föräldrarna. Jag ville så gärna vara med men åkte på hemsk huvudvärk mitt på dagen så mannen fick spela istället. Dom hade superkul.
Barnen vann så klart. 2-0. Tjohooo.

Jag tog hand om prinsen och kompisen J. Dom har jätteskoj ihop och man märker verkligen hur mycket prinsen gillar sin kompis.

Efter matchen så grillade vi korv och fikade. barnen fick lite godis från kiosken. Dom får det aldrig annars när det bara är träning men just idag var det ju avslutning och det kan man fira lite extra.

Väl hemma så var det lite stökigt när det var sovdags men väl i säng så slockande dom båda snabbt.

Jag själv känner mig helt orkeslös. Kanske för att det är en infektion i kroppen. Kanske för att jag haft huvudvärk sen i går mitt på dagen. Kanske för att jag sover lite kasst just nu. Kanske en kombination av allt detta.
Ska se till att fixa till det här med kosten. Dra ner på socker. Mannen äter enligt LCHF och han har gått ner i vikt och håller ett så stadigt blodsocker att han inte ens behöver ta insulin för sin diabetes. Han tar bara det långtidsverkande.
Kanske att min kropp skulle må bättre av mindre socker oxå. Men jag försöker verkligen. Jag äter inte så mycket godis och snacks nu som jag gjort tidigare men kanske en liten åtstramning vore på sin plats.
Svårt bara då man är så jäkla sugen på gottesaker.

Hua...fick ett samtal precis från dagis. Tänkte att nu är prinsen sjuk. Men nä då det var fröken M som ville kolla läget. Prinsen har sen tidig morgon varit upp och nervänd. Ledsen, grinar, lägger sig på golvet och är inte alls sitt vanliga jag.
Kan ju ha att göra med gårkvällen då barnen kom senare i säng.
Vi kom överens om att prinsen ska få lägga sig och sova och äta senare. Jag sa att det var ok att han sov 1-1,5 timme.
Får se om det hjälper.
Jättegulligt av M att ringa och kolla läget tycker jag. Jag är så himla supernöjd med personalen på prinsens avdelning.

Nedskräpad dagisgård

Vilken start på veckan.
Liiite bråttom för att hinna till prinsessans skolbuss. Står i hallen och känner doften. Doften av barnbajs. In med prinsen i badrummet och byta blöja och skynda ut i bilen.
Väl borta i korsningen där bussen står är det ett halvt kaos med en stor buss och en massa bilar.
Vi hann med bussen.

I med prinsen till dagis. Allt frid och fröjd så länge tills en annan förälder kommer in och meddelar personalen att dom hittat jägermeister-flaskor vid sandlådan.
Väl ute på gården igen så hittar jag en massa skit. Fröken Katarina kommer ut och tillsammans så slänger vi en massa farliga saker i soptunnan.
Ett helt gäng med fimpar, kapsyler som sitter på burkar, jägermeisterflaskor både hela och trasiga, jag hittar även en avslagen flaskhals i gruset nedanför en lekställning.
Vi plockade stora och små glasbitar och skärvor.
FÖR JÄVLIGT.
Hoppas vi hittade allt och att inga barn skadar sig.

Väl på jobbet var jag så irriterad över detta. Det är ju inte riktigt skoj att stå och städa dagisgården från dessa saker och sen lukten på sina händer. Urk. Fimplukt, alkohollukt. Nä fy.
Jag slog upp mailen och mailade till Tunabergsskolans rektor om det hela.Vi hittade även skolpapper på gården så med stor säkerhet är det skolelever. Rektorn svarade snabbt att han skulle ta upp detta med samtliga lärare och att dom skulle ta upp det i klasserna under mentorstimmen nu i veckan. Han trodde att det mycket väl kunde vara elever från hans skola.

07 september 2012

Svamp (äckelvarning)

Kan vara lite olika saker. Dels svamp som man plockar i skogen och som man kan äta och som smakar gott, MEN oxå en jäkla kliande svamp som vi kvinnor kan få. Ja ni män oxå fast det är väl mindre vanligt.

I första hand rekommenderas vi kvinnor att skaffa receptfria medel för att bekämpa denna svamp. Tre kvällar i rad ska man stoppa in en vagitorium som ska ligga och skumma till sig och kleta ner trosorna under natten. Man ska ÄVEN 3 gånger om dagen smörja in med denna kladdiga creme som svider satan när man smörjer på och som även den kletar ner trosorna. Att använda trosskydd rekommenderas inte eftersom det gynnar svampen. Man ska gärna gå i icke tighta kläder och lufta så mycket man kan.
Detta gjorde jag. Inte fan hjälpte det heller. Det kliar och svider och om man kissar då vet man inte om man ska skratta eller gråta då man gärna får nån jäkla liten spricka nånstans där nere eftersom salvan kan gör huden tunnare. Det är värre än att kissa direkt efter en förlossning.

Sömnlös blir man oxå. Jag vaknar flera gånger på nätterna av att det kliar och svider. Att klia tillbaka är inte ett alternativ tycker jag eftersom det gör klådan värre. Så där ligger man och biter ihop och hoppas att det ska gå över nångång.

Nu har det gått en vecka. Det svider och kliar fortfarande. Jag känner inte för att gå och kissa när jag behöver det för jag vet vad som väntar. Sveda.
Så i morse ringde jag gyn. En trevlig kvinna berättade att det inte fanns några tider förän på måndag men jag som redan gått en vecka vad inte sugen på att inte få lindring förän om kanske ytterligare 3 dagar. Som tur va så fick hon en återbesökstid i samma veva så den fick jag.

En annan trevlig kvinna som jobbade där undersökte och konstaterade svamp men att Pevarylen säkert hjälpt en del.
Men hon skrev ut medicin till mig. En tablett som ska tas som en engångsdos.
EN TABLETT. EN ENDA TABLETT.
Här håller man på i ett par kvällar i rad med vagitorier och kletar med salva och så får man av läkaren ut EN TABLETT.
Varför inte få denna från början? Tänk va enkelt det skulle vara.
Jag fick oxå ut en salva som ska vara klådstillande. Inte alls lika kletig och jäklig som Pevarylen.
Jag skulle ha ringt från början.

Så äntligen efter en vecka så får jag förhoppningsvis ro och får sova.

03 september 2012

BRÖLLOP

Bröllop mellan Daniella och Andreas har äntligen ägit rum.
I helgen var jag och mannen på lyxhelg. Kändes det som.
i fredags kom svärmor och tog hand om barnen på eftermiddagen till framåt kvällen. Då kom min mama och pappa ut och bodde i huset och tog hand om barnen. Dom var på leksaksaffär och lekpark och matade änderna i dammen i stan och hade haft en mysig helg.

Jag och mannen då?! Jo vi åkte vid 16,30-tiden i fredags till Karlstad. Checkade in på Scandic Winn, duschade och snyggade till oss och gick ner i restaurangen och åt. Till maten lyxade vi med ett glas vin. Men det mest lyxiga var att få sitta bara vi två. I lugn och ro och kunna prata lite.
Efteråt blev det sängen och TV och Aftonbladet och Expressen. Därefter...God natt.

Vi hade den brilljanta idén att vi skulle gå upp klockan 07,00 på lördagsmorgonen. Detta för att få njuta av att ta en promenad tillsammans och att få träna ihop. Sen minns jag inget mer förän klockan var 09 och vi kände att det var dags att gå upp för att äta frukost. någon träning ochmysig morgonpromenad blidde det inte alls.
Däremot en mysig dag på stan. Efter frukosten gick vi nämligen ut på stan och kollade i affärer och shoppade lite. Mannen köpte en jacka och två par skor. Jag själv köpte ett par snygga kängor/stövlar till hösten och en klocka.
Vi tog en snabblunch på stan och sen var det dags att bege sig till hotellet för att duscha och snygga till sig till bröllopet.
Vi tog en taxi tillsammans med Carro och Marre och kom i god till innan det började. Vädret var strålande. 20-25 grader och sol. Helt perfekt väder.

Brudparet var lite sena så gästerna fick vänta i kyrkan en liten stund och prästen passade på att prata lite. Det var en jättehäftig präst. Avslappnad och pratglad.
Musiken började spela och sen kom brudparet. Såååå fiiiina. Bästa Daniella var så vacker. Andreas var fin han med.

Efter kyrkan så begav vi oss till lokalen som låg 3 km bort. En jättefin och mysig lokal och perfekt stor för antalet gäster.
Det blev mat och en massa tal. Prat med trevliga människor och en massa galen dans. Och för mig ett glas för mycket. Men jag var ju glad :-)

Kvällen avrundades vid 01-tiden då vi tog en taxi tillbaka till hotellet. Tack och god natt. Hi hi.

Frukost vid 9,45 och därefter var det bara att börja packa ihop. Utcheckning klockan 12,00. Vilken jäkla tid egentligen.
Mannen och jag passade på att ta en prommis längst med Klarälven innan vi packade in oss i bilen och påbörjade hemfärden.

Mamma tog prinsessan till simskolan så vi kunde komma hem och äta i lugn och ro. Prinsen var med min pappa i deras lägenhet i stan. Vi hämtade upp barnen vid 18-tiden.
Prinsen blev jätteglad. Säkert prinsessan oxå men det var inget hon visade . Hennes attityd måste bli bättre. *suck*

Sen var helgen över och nu är vi inne på en ny vecka igen med arbete och allt vad det innebär.

Att få åka i väg på en hotellhelg och få umgås med BARA mannen var helt underbart. Tror nog att man skulle se till att göra det en gång om året. Skaffa barnvakt över en helg och åka iväg tillsammans.
Tycker det känns som om man tappar bort varandra i vardagen. Man är en och en men sällan tillsammans.