30 augusti 2012

Fina fransar

Igår kväll åkte jag in till Karolina och färgade min ögonfransar och ögonbryn. Man känner sig alltid fräschare när man går därifrån. En önskan jag dock har är att ha lite mer hår i ögonbrynen men det är nog inget som Karólina kan hjälpa mig med. Får nog ta och köpa sån där ögonfransnäring New Lash eller vad den heter. Har testat den förut och den är riktigt bra för ögonfransarna och man ska ju kunna ha den på brynen oxå så.

När jag kom hem från jobbet så satte jag igår och städade. Vi ska ju bort i helgen och mamma och pappa ska bo hos och och ta hand om barnen så lite rent vill man ju ha det åt dom.
Hann med prinsens rum, vardagsrummet, vårt sovrum, hallen, tvättstugan, groventren och badrummet. Fönstren är putsade på insidan i dessa rum oxå.
Bara köket, prinsessans rum och golven kvar. Och all tvätt. Både mannen och jag och barnen bör ju kanske ha lite rena kläder att ha på oss i helgen.
Blir till att städa och tvätta ikväll.
Hoppas hinna med att springa lite oxå innan det blir mörkt.

Lämnade in bilen till Hedin bil imorse med hoppet om att fläktrelät kommit och att dm skulle fixa det. 2 timmar senare fick jag ett mess att bilen är klar så efter jobbet kanjag hämta bilen och åka i en tyst bil. Herre gud så det har blåst i bilen,.
Tack Hedin Bil för bra och snabb sservice.

Måste ju oxå skriva att jag i tisdags medan prinsessan spelade fotboll fick sällskap av Josefin och tillsammans så gav vi oss ut i spåret. Blev en vända med gå och springa på totalt 31 minuter. Tror vi kom 4,07 km totalt.
Appen som jag fick tips om är kanonbra. Tack Hanna.


29 augusti 2012

STORT GRATTIS

ETT STORT GRATTIS TILL
Swedbox U-Kull som igår, den 28 augusti fyllde 1 ÅR.
Grattis alla sötnosar

E. KORAD LP1 Playboy V. Rusticana
U. KORAD Swedbox Pandora

Har lånat bilder från Swedbox sida.


Blandade bilder 3 1/2 veckor

28 augusti 2012

Pump

 



Igår tog jag mig iväg på ett Body Pump pass.
Jag tycker verkligen att det är skitkul träning och det ger min kropp vad den behöver. Jag är van att träna med hela kroppen på en och samma gång så träningsformen passar mig perfekt.
Det var Stina som höll i passet. Har gått för henne förut men det var länge sen nu. Det var ett bra pass och honvarierade lite med llite gammal pumpträning så passet var inte riktigt desamma som det brukar. Men skoj var det. Och tungt var det.
Får sån grym mjölksyra i vissa muskler. Skit va ont det gör. Igår lassade jag på vikter på ryggträningen och jag insåg mitt i att det var tyngre än vad jag någonsin haft. Men skam den som ger sig, man kan ju inte lassa av så där stod jag och det var bara att ta i.

Ikväll blir det mera träning. Prinsessan ska på fotboll så jag passar på att ta en vända i spåret då.
Målet är att om 8 veckor, enligt ett program jag har, så ska jag kunna springa 5 km. Mitt mål är som vanligt lite tightare och jag hoppas fixa det på lite kortare tid.

Mannen har fått slag hemma och ska ge sig på LCHF-kosten. I morse trodde jag knappt mina öron när jag hörde stekpannan. i köket stod han och stekte bacon, gjorde omelette och käkade en ostbit till. TILL FRUKOST.
Själv tog jag en skål med vaniljyoghurt och flingor.
Till luch och middag kan jag självklart äta sån kost jag oxå men frukosten behåller jag som den är. Barnen får dock inte äta LCHF-maten utan vi får fixa till så att det blir bra för dom oxå. Känner inte för att dra in på kolhydraterna helt för dom. Tror inte att det blir så bra.


lchf-kost


27 augusti 2012

Tiden går

23/8
För exakt 4 år sedan så hände det.
GRATTIS till oss på vår 4-åriga bröllopsdag. Hade semester då det var planeringsdag på dagis.
På kvällen tog vi med oss barnen in och åt middag på Java. Visst hade det varit mysigt att gå ut på tu man hand men den möjligheten fanns inte så självklart fick barnen fira med oss.

24/8
Hade jag en till semesterdag eftersom det var planeringdag på dagis idag med. Vid 9-tiden kom J med lille J och åt lite frukost med mig. Prinsen och J lekte jättebra tillsammans :-)
På eftermiddagen gick jag upp med barnen till Fam. D och tog en fika.

25/8
Åkte in till stan och köpte skor till barnen. Hittade fina och praktiska skor på Skopunkten.
Passade på att Hälsa på Mannens morfar som fått ett nytt hem. Han verkade glad över ett överaskningsbesök. Barnen tyckte det var skoj att träffa honom oxå.

26/8
Fotbollens dag och skitväder.
Hela familjen tog sig till IP till klockan 10,45 då det var samling. Barnen fick shorts och strumpor. Dom var indelade i två lag så dom spelade mot sig själva. 2x15 min. Barnen var jätteduktiga. Dom har inte alls tränat länge men dom kämpade på i regnrusket. Efteråt blev det mysig fika tillsammans innan vi åkte hem till värmen.
På kvällen åkte jag och prinsessan in på simskola. Medans hon hade sin lektion så passade jag på att simma. Blev 30 minuters sim iaf. Kändes skönt.
Efteråt så var vi kvar och badade i äventyrsbadet. Något som Fyrishov bjussade på då vi inte kan ha simskolan i våran bassäng just nu utan får anpassa oss efter anläggningen. Det blev 1,5 h extra simning och lek. Sen lite varm bastu innan vi satte oss ute vid receptionen och tog en glass innan hemfärd.

Idag 27/8
Bilen är inlämnad till verkstan vägg i vägg med jobbet för att förhoppningsvis bli hjälpt innan fredag. Ac-systemet blåser för fullt hela tiden. Det går att anpassa värmen/kylan men det vore ju skönt för både kropp och öron om det inte lät så illa hela tiden. Speciellt som vi ska åka X antal mil i helgen då vi ska på bröllop.
Var och fixade naglarna idag inför helgen. Tack bästaste Stina. Du är bäst och guld värld. Man känner sig alltid superfin när man åker från henne.
Ikväll kommer en kille och shoppar säng som vi haft på blocket. Skönt att bli av med lite grejor. Man har liksom inte plats för allt.
Förhoppningsvis kan jag få till träning ikväll.

22 augusti 2012

Bra dag

I morse var det då dags att lämna prinsessan på skolbussen igen. Idag kändes det lättare för mig för hon fick sällskap av en granntjej som hon brukar leka med så hon tog prinsessan i handen och så gick dom och satte sig bredvid varandra. Glada och pigga. Känns skönt i ett mammahjärta då :-)

Att lämna prinsen är inga större problem. I morse var han dock rätt så trött men inget gap och krik utan fröken kunde ta med honom till soffan och läsa en bok. Längtar tills jag hämtar honom för han kommer springandes emot en med ett stort leende och ropar "mamma" och så får man väldens bamsekram. Helt underbart mysigt.

Igår var det fotbollsträning för prinsessan. Jag brukar försöka jobba upp min kondition och mitt intresse för att jogga då, men tyvärr igår så var det föräldramöte på fotbollen så det blidde till att sitta på rumpen istället.
Barnen får en ny tränare. En ung tjej som spelat fotboll i hela sitt liv. Hon kan det där med fotboll och är även kanonbra med barnen.

Träningen ikväll uteblir då mannen ska hjälpa sin morfar att flytta. Äntligen har han fått plats på ett hem.
Kanske att man skärper till sig och tränar lite hemma i vardagsrummet istället. Det kan väl inte vara så svårt att få till det när barnen lagt sig!



21 augusti 2012

Skolstart

Min älskade prinsessa.
Så liten men ändå så stor. Så stor men ändå så liten.

Förra veckan var vi och hälsade på fritids och så var det upprop i förskoleklassen. Allt gick jättebra.
I fredags spenderade hon förmiddagen på fritids. Det gick oxå jättebra.

Efter lunchen åkte hon, jag och J+V till Gränby och handlade lite skolsaker.
Ryggsäck, pennskrin, gympapåse, gympakläder och skor + vattenflaska. Även papper för att slå in en liten bok och ha i botten på en låda i skolan inhandlades. Jättefina saker hittade vi och prinsessan blev supernöjd.

Så igår var det dags. Försa dagen till skolan. Första dagen som hon skulle åka skolbussen.
På morgonen berättade prinsessan att kjolen som honhade på sig kändes pirrig. Lilla gumman. Självklart så bytte vi kläder till mer bekväma kläder som inte kändes pirriga.
Vi kom i tid till bussen och jag följde med fram för att se till att hon kom på. Lilla älsklingen, åka buss helt själv. Eller själv och själv, det finns ju andra barn på bussen.
Det hade gått jättebra. Framme vid skolan så mötte en fröken upp barnen och gick med dom till klassrummet.
Efter skolan så åkte en fröken med och så blev det bussen till fritids. Även det gick jättebra.
När jag kom och hämtade prinsessan så var dock hennes humör helt borta. Eller iaf lite för emellanåt så visade sig det glada leendet. Hon var säkert jättetrött efter en dag men en massa nya intryck, säkert så hade nervositeten som hon säkert kännt börjat lägga sig och det kan ju göra vem som helst gråtmild.

Det är så mycket känslor just nu hos min lillstora tjej. En kväll så gick jag upp till henne då det lät som om hon var ledsen. Och det var hon. Jätteledsen:-( Vi fick kramas och mysa och prata. Det visade sig att hon var så rädd att vi skulle tappa bort varandra.
Ja det är inte lätt. En trygghet som hon haft under flera år och då menar jag dagiset, personalen... ja nu byts allt bort mot en mer främmande värld. Och så klart att när allt byts ut då kanske man är rädd att mamma och pappa ska försvinna oxå.

Även i söndags på simskolan som startat igen så hade vi en liten dyning av att tappa bort varandra. Jag sa att jag skulle gå till skåpet en snabbis när hon skulle duscha innan badet. Efter mig kom en ropande, upprörd prinsessa som sa att jag inte fick försvinna på det där sättet för vi kunde tappa bort varandra. Så jagtror absolut att det är mycket känslor just nu. Det gäller bara att kunna hjälpa henne på bästa sätt.

Simskolan gick bra. Då det inte var nå vatten i pollen där som skulle simma så fick dom ha lektionen i bassängen ute. Det gick bra det med. Barnen var jätteduktiga.

Jag passade på att titta en liten stund innan jag gick in och simmade 15 minuter. tungt för axlarna kan jag lova.
Igår var jag och pumpade en timme. Det känns idag. Skönt :-)
Kan nog få igång ett bra schema här snart träningsmässigt.
Måndag: 1 h Body Pump
Tisdag: 1 h Gå/springa (beroende på hur bra det går att få upp flåset)
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: VILA
Lördag:
Söndag: 1,5 h cirka dansa bugg
Dom tomma raderna bjuder på antingen träning eller en vilodag. Det kan skilja från vecka till vecka.
men starkare skall jag bli och bättre på att springa skall jag bli.

Åter till vardagen

Så där, då var semestern slut för den här gången. massor har hänt så hur ska man skriva vettigt för att nån ska förstå och det inte ska verka grötigt?
ha ha nej det går nog inte.
Hade tre veckors semester. Skönt. Hemma en vecka, full rulle en vecka och hemma en vecka.
Veckan med full rulle bestod av semester tillsammans med familjen.

Måndag-tisdag tillbringade vi på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Prinsessan älskar stället. Prinsen däremot var inte ett dugg road utan roade sig själv med att lulla omkring och jaga kråkorna som fanns på området.
Bilresan dit var spännande då vi missade en avfart och det slutade med att vi fick åka på kringelkrok-vägar i skogen för att komma fram. Trevligt ändå att ta en sån väg men tyvärr så blev prinsen åk-sjuk så vi fick sanera både honom och hans bilstol. Resan kunde därefter fortsätta :-)

På tisdags kvällen åkte vi upp till Norrköping och bodde på Scandic en natt.

Onsdag-Torsdag bodde vi på Vildmarkshotellet och besökte kolmården. Bägge barnen älskade stället. prinsen var så fascinerad av alla djuren.

Vi hade lite otur med vädret men med regnkläder på så klarade vi oss fint. Och det regnade ju inte hela tiden heller så.
Barnen sov bra på alla boenden. Duktiga mina älsklingar är.

Kom hem på torsdag kvällen och då var det bara att tvätta och packa om för på fredags eftermiddagen blev jag upphämtad av E för att åka till Forshaga på möhippa. Bästa D ska snart gifta sig.
Vi bodde på B&B en natt eftersom D inte skulle få veta att vi var på plats. På lördagen träffade vi alla som skulle vara med och så plockade vi med oss den blivande bruden.
Vi hade alla en toppendag och det bästa av allt var ju att få umgås och bara vara med bästaste tjejerna.
Det blev lite rosförsäljning i lilla Forshaga iklädd endast en kaninutstyrsel. Och då inte en stor dräckt utan mer sängkammarutstyrsel. Hi hi. Därefter åkte vi iväg och gick på skogsäventyr då vi provade olika saker i skogen. Innan åt vi en god pastasallad som Tärnan S gjort. Oj vad hon hade fixat. Efter äventyret så blev det fika. Självklart en massa prat och skratt och gamla minnen.
Hem och göra oss i ordning och sen in till Karlstad för att äta och roa oss ute.
Tack alla för en underbar helg. Snart ses vi igen. Snart är det BRÖLLOP :-)